Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Garda de Mediu Alba: Primăriile Alba Iulia și Vințu de Jos, obligate să ridice mormanele de gunoi de pe malul Mureșului până VINERI

Publicat

Până vineri, 21 martie 2014, primăriile Alba Iulia și Vințu de Jos au obligația de a face curățenie pe drumul dintre Pâclișa și Vințu de Jos și a de a îndepărta mormanele de gunoi depuse pe toată suprafața dintre drum și râul Mureș. În urma articolelor publicate de ziarul Alba24.ro, referitoare la existența unor mormane de gunoi pe drumul de la Pâclișa spre Vințu de Jos și a faptului că, în aceeași zonă, zeci de copaci au rămas cu rădăcinile în aer din cauza unor lucrări de excavație, comisarul șef al Gărzii de Mediu, Dănuț Emil Hălălai, a făcut câteva precizări despre măsurile pe care le-a luat sau intenționează să le ia pentru remedierea problemelor.

Pentru a verifica și a informa opinia publică de modul în care vor fi respectate aceste măsuri, Alba24.ro se va deplasa în acest sfârșit de săptămână la fața locului.

Citiți aici articolele publicate de Alba24.ro, în datele de 10 și 11 martie: FOTO: „Munți de gunoi” pe drumul de la Pâclișa spre Vințu de Jos. Peisaj dezolant de primăvară la doar câțiva kilometri de „Cealaltă Capitală”

Zeci de copaci au rămas cu rădăcinile ”în aer” din cauza unor lucrări de excavație de pe malul drept al Mureșului

Vă prezentăm răspunsul transmis de comisarul șef al Gărzii de Mediu Alba, Dănuț Emil Hălălai:

„În data de 12.03.2014, comisari ai Gărzii de Mediu CJ Alba au efectuat controale privind cele semnalate în articolul apărut în ziarul Alba24.ro. Au fost efectuate inspecții în teren, în zona semnalată, împreună cu reprezentanți ai Primăriei Municipiului Alba Iulia și ai Primăriei Vințu de Jos, zona aparținând domeniului public al celor două instituții.

Depozitările ilegale de deșeuri au fost efectuate de către persoane fizice și juridice, fără ca acestea să poată fi identificate la data controlului.

Depozitarea deșeurilor de orice fel în afara zonelor autorizate este interzisă de lege, proprietarii terenurilor fiind obligați să ia măsuri de salubrizare a terenurilor situate de-a lungul căilor de comunicație rutiere.

Prin Notele de Constatare încheiate cu cele două primării, s-au dispus măsuri pentru dezafectarea depozitelor spontane și salubrizarea terenului în cauză, având termen de realizare 21.03.2014”, a transmis Dănuț Emil Hălălai.

Zecile de copaci rămași cu rădăcinile în aer din cauza lucrărilor de excavație de pe malul drept al Mureșului se află în continuare în aceeași situație, iar responsabilii nu au fost identificați până în prezent. Garda de Mediu a transmis că „vor fi demarate controale”.

„În ceea ce privește efectele lucrărilor de excavație de pe malul drept al Mureșului asupra vegetației, vă informăm că vor fi demarate controale la agenții economici ce realizează aceste lucrări, urmând să primiți un răspuns la problemele semnalate”, a transmis Hălălai.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. Pansamente acasa

    miercuri, 19.03.2014 at 00:16

    Adevarate focare se infectie. Trebuie curatata zona respectiva.

  2. Eco Logista

    miercuri, 19.03.2014 at 06:16

    Cand voi citi ca comisari ai Gărzii de Mediu CJ Alba au efectuat controale la marii poluatori din Sebes, au luat masurile legale ce sa impun de inchidere a activitatii jefuitorilor de paduri si aer curat ????
    Dragi comisari ai Gărzii de Mediu CJ Alba ,ocupati-va de treburi serioase du de gainarii !!!
    In Seges Kancerul face ravagii !!!???

  3. NEpatriot

    miercuri, 19.03.2014 at 09:00

    Bravo domnule Halalai! Se poate o actiune similara si in pe malurile Muresului de la Podul partosului pana la Limba? E plin de moloz si de gunoaie. Ti-e si sila sa te apropii de Mures! Va asteptam cu real interes si va sustinem demersul!

    • Halalai Danut

      miercuri, 19.03.2014 at 19:49

      Buna seara,
      Va multumesc ca sinteti atent la problemele de mediu cu care se confrunta judetul nostru.Doar impreuna vom reusi sa stirpim nesimtirea si indolenta unora dintre concetatenii nostri.Nu meritam noi cei de buna credinta sa toleram astfel de acte.Va rog in acest sens sa ma contactati pe mail la: cjalba@gnm.ro pentru detaliile referitor la gunoaiele din zona Partosului si nu numai….
      Va asigur de intreaga mea consideratie si sprijin in rezolvarea problemelor ridicate de dumneavoastra.
      Cu stima,
      Comisar sef GNM Alba
      Danut Halalai

  4. satul de Romania

    miercuri, 19.03.2014 at 13:26

    Mai degraba bravo Alba24 ! Ca daca nu scriau si nu fotografiau, domnul Halalai nu cred ca avea de gand sa se autosesizeze. Cum e presa pe ei, cum se pun pe treaba.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax