Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO „Necenzurat”, proiect de prevenire a consumului de droguri destinat elevilor. 20 de consilieri școlari din Alba au participat la un workshop de formare

Publicat

IMG_6456 Agenția Naţională Antidrog, prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Alba, implementează la nivelul județului Alba, în parteneriat cu Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Alba și Consiliul Județean Alba, proiectul național de prevenire a consumului de droguri „Necenzurat”, destinat elevilor cu vârste cuprinse între 12 şi 14 ani. Pentru impementarea proiectului, specialiștii CPECA Alba, alături de partenerii din cadrul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Alba, au organizat și susținut, în perioada 9-10 octombrie, un workshop la care au participat 20 consilieri școlari din județ, iar în urma formării aceștia urmează să aplice proiectul în unitățile școlare în care își desfășoară activitatea.

Proiectul are la bază modelul comprehensiv al influenţei sociale, implică triada profesor-elev-părinte, foloseşte metode interactive şi se bazează pe studii care dovedesc eficienţa acestui tip de intervenţii.

Scopul proiectului este de a forma elevilor din ciclul gimnazial abilităţi de viaţă sănătoasă necesare luării unor decizii corecte şi responsabile privind consumul de tutun, alcool şi droguri. Elevii participanţi la proiect vor parcurge 12 activităţi interactive cu tematică diferită, precum: prietenie, anturaj, influenţa grupului, strategii de a face faţă problemelor, informaţii despre alcool, tutun şi droguri. Totodată, proiectul presupune și întâlniri cu părinţii elevilor participanţi la activităţile proiectului.

Pentru impementarea proiectului la nivelul județului Alba, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, alături de partenerii din cadrul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Alba, au organizat și susținut, în perioada 9-10 octombrie 2017, un workshop la care au participat 20 consilieri școlari din județ, iar în urma formării aceștia urmează să aplice proiectul în unitățile școlare în care își desfășoară activitatea.

Workshopul a vizat îmbinarea activităţilor practice cu informaţii teoretice şi actualizate din domeniul prevenirii consumului de droguri în rândul adolescenţilor. Finalitatea formării pentru cei 20 de specialişti duce la dobândirea de cunoștințe generale despre droguri şi toxicomanie; îmbunătăţirea abilităţilor de lucru ale participanţilor în domeniul prevenirii consumului de droguri, alcool şi tutun; exersarea strategiilor de intervenţie în prevenirea universală, selectivă şi indicată în rândul adolescenţilor cu vârste cuprinse între 12 şi 14 ani.

În noiembrie 2016, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba au susținut primul workshop „Necenzurat”, la care au participat 14 psihologi școlari din cadrul CJRAE Alba și care au implementat proiectul în semestrul II al anului şcolar 2016-2017, la 18 clase din cadrul a 12 unități școlare, beneficiari ai activităţilor proiectului fiind: 367 elevi din şcolile gimnaziale din jud. Alba şi 251 părinţi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax