Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Noua fațadă a Centrului Militar de lângă Poarta a III-a a fost dezvelită. Lucrarea va fi predată „la cheie” în noiembrie

Publicat

După mai multe luni în care a fost acoperită pentru renovări, clădirea Centrului Militar, din apropierea Porții a III-a a Cetății are o fațadă nou-nouță. Singurul element necesar pentru completarea exteriorului clădirii sunt ușile care vor fi puse la parter. Aici vor fi amenajate trei încăperi: un centru de informare turistică al județului Alba, o galerie de artă pentru artiștii Uniunii Artiștilor Plastici din Alba și o cafenea-restaurant cu profil artistic. Recepția întregului spațiu este programată pentru sfârșitul lunii noiembrie, iar ulterior începe amenajarea spațiului. 

Centrul de informare turistică al județului Alba va cuprinde și o sală pentru evenimente, întâlniri și conferințe și va funcționa în subordinea Consiliului Județean Alba, cu angajați ai instituției. Atelierele de artă sunt destinate artiștilor UAP și vor avea forma unor galerii de expoziții cu vânzare.

Cafeneaua-restaurant va avea un concept încadrat în specificul zonei istorice și va fi un spațiu de deservire a alimentației publice, dar și a artei, prin micro-concerte sau evenimente artistice. Consiliul Județean va organiza o licitație publică pentru preluarea acestui spațiu, deschisă oricui dorește și poate să investească în zonă. În viitorul apropiat va fi redactat un caiet de sarcini, iar organizatorii licitației ne asigură de transparența procedurii.

Spațiile de la etajele clădirii vor fi transformate, cel mai probabil, în noul sediu al Consiliului Județean Alba. În ședința din luna octombrie va fi supus aprobării consilierilor un proiect de hotărâri pentru proiectarea interiorului.

Recepția întregului spațiu este programată pentru sfârșitul lunii noiembrie, când acesta va fi predat „la cheie”, după care începe amenajarea spațiilor. Clădirea a intrat în renovare din primăvara anului 2012 și lucrările sunt executate de firma „Compact Construct”. Valoarea contractului este de aproximativ 1 milion de lei.

În ceea ce privește celelalte clădiri ale armatei, situate vizavi de Centrul Militar, acestea ar putea fi transformate în cămine studențești. Deocamdată, vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Florin Roman și rectorul Universității „1 Decembrie 1918”, Daniel Breaz au inițiat discuții cu ministrul Apărării Naționale, Corneliu Dobrițoiu, pentru cedarea clădirilor armatei, care în prezent se află în proprietatea MApN.

Rectorul Daniel Breaz nu a oferit detalii despre acest proiect. „Până nu primim clădirile, nu are rost să discutăm în acest sens, pentru că discutăm pe mulțimea vidă. Acum am inițiat discuțiile și vom vedea”, ne-a explicat rectorul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Daniel Breaz.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. jojo

    vineri, 12.10.2012 at 21:23

    Adina chiar stii ceva de armata ?????

  2. claudiu

    sâmbătă, 13.10.2012 at 10:23

    Oare cand vor taia cablurile aeriene ?
    Jenant….Din 15 septembrie inca nimika

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax