Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: Noua zonă ANL din Alba Iulia, finalizată complet, dar neracordată la curent. Nici o firmă nu s-a prezentat la licitație

Publicat

Noile blocuri ANL din Alba Iulia au fost recepționate, în condițiile în care lucrările au fost finalizate. Cartierul este finalizat inclusiv la exterior, în ceea ce privește drumul, trotuarele, gazonul, un loc de joacă și parcările. 

Autoritățile mai așteaptă doar branșamentul la energie electrică, înainte de a începe repartizarea locuințelor.

Electrica SA a scos la licitație lucrarea, însă nu s-a prezentat nici o firmă cu ofertă, astfel încât procedura va fi reluată în viitorul apropiat.

Valoarea inițială a lucrărilor a fost de 385.082,14 de lei, la care se adaugă TVA (sumă cofinanțată de primărie în procent de 50%).

Viceprimarul Marius Filimon spune că ANL a realizat construcția, iar primăria a realizat viabilizarea terenului, constând în iluminat public, asfalt, parcări și zonele verzi.

”Amenajarea spațiului aflat pe strada Lalelelor constă în realizarea a 1885 de metri pătrați de carosabil, 825 de metri pătrați de parcări, 1990 de metri pătrați de trotuare și toate elementele care țin de siguranța circulației: indicatoare, marcaj longitudinal, marcaj transversal.

Din toată suprafața prinsă în acest proiect 3135 de metri pătrați sunt spații verzi unde vor crește 42 de arbori și arbuști.

Mobilierul urban constă în bănci, rasteluri pentru biciclete, coșuri de gunoi” a spus Marius Filimon.

În perioada următoare va avea loc și recepția acestor lucrări exterioare.

În următoarele luni și vor fi puse la dispoziția tinerilor un număr de 36 locuințe (6 garsoniere, 18 apartamente cu 2 camere și 12 apartamente cu 3 camere).

”După predarea imobilelor către autoritatea locală acestea vor fi repartizate celor care îndeplinesc criteriile de acces la astfel de locuințe” a adăugat Filimon.

Criteriile de acordare și lista documentelor necesare care trebuie depuse vor putea fi obținute de la Primăria Alba Iulia, iar instituția va anunța când va începe această procedură.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Gicu

    joi, 27.10.2022 at 10:56

    …da…neracordata la energie electrica…dar de faptul ca sta maldarul de gunoi (menajer, dar si provenit din construirea cladirii – adica boltari, ambalaje de la materialele de constructie, etc) de ce nu srieti ? poate nu ar fi rau ca Garda de Mediu sa dea o raita pe acolo si sa sanctioneze constructorul

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax