Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Noul aparat RMN a sosit la Spitalul Județean. Va fi instalat și intră în funcțiune la începutul lunii octombrie

Publicat

Noul aparat de Rezonanță Magnetică Nucleară (RMN), achiziționat de Spitalul Județean de Urgență Alba, a sosit în Alba Iulia miercuri dimineață. Acesta a fost instalat în cursul zilei de miercuri și va fi pus în funcțiune la începutul lunii octombrie, potrivit managerului spitalului, Nicoleta Coșarcă. Astfel, albaiulienii care vor avea nevoie de o analiză prin Rezonanță Magnetică Nucleară nu vor mai fi nevoiți să se mai deplaseze la Sibiu sau la Cluj.

După cum s-a anunțat la începutul verii, Spitalul Județean a achiziționat un nou aparat RMN, marca Siemens. Acesta va fi funcțional începând cu luna octombrie 2012. Aparatul a costat în total 4.264.921 lei, a fost finanțat din venituri proprii ale spitalului, cu sprijinul Consiliului Județean și va fi plătit pe perioada a 76 de luni.

Pacienții asigurați și cei internați vor beneficia gratuit de serviciile aparatului RMN, iar cei care se grăbesc și nu pot să aștepte programarea de pe lista de așteptare vor putea beneficia de examenul RMN contra cost. Conducerea spitalului urmează să elaboreze o strategie pentru a acoperi cât mai multe dintre cereri iar aceasta, împreună cu tarifele, va fi făcută publică în cel mai scurt timp, a mai anunțat Nicoleta Coșarcă.

Citiți aici mai multe despre achiziția aparatului RMN.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax