Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Noul pod peste râul Ampoi din satul Tăuți, comuna Meteș, aproape de finalizare

Publicat

Lucrările la noul pod peste râul Ampoi, aflat în localitatea Tăuți din comuna Meteș, sunt aproape de finalizare.

Investiția de peste 1,2 milioane de lei a constat, printre altele, în demolarea vechiului pod, construit în anul 1950 și închis circulației publice din anul 2015, construirea podului nou, amenajarea albiei și amenajarea rampelor de acces.

De asemenea, drumul care asigură legătura localității cu drumul național DN 74 a fost asfaltat.

„Primăria comunei Meteș implementează un proiect care a adus în prim-plan vechiul pod de lemn din localitatea Tăuți, care data de peste 70 de ani și nu mai prezenta siguranță în exploatare.

Astăzi a fost finalizată turnarea asfaltului pe carosabil, astfel legătura dintre cea mai mare parte a localității și DN 74 Alba Iulia – Zlatna se va face peste un pod modernizat, care, odată cu darea în folosință, va permite circulația în siguranță a pietonilor și autovehiculelor.

Pe lângă pod, proiectul de reabilitare mai include asfaltarea a 1.800 metri liniari de drum, realizarea de gabioane, șanțuri, rigole și podețe, cât și trasarea marcajelor”, a scris marți seara președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, pe pagina de Facebook.

Noul pod are o lungime totală de 18,8 metri, o deschidere de 17,5 metri și lumina de 8,9 metri. Podul are lățimea de 7,15 m (5 m carosabil, 1 m trotuar, 0,25+0,65+0,25 m grinzi, parapet și bordură).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. POPESCU ECATERINA

    miercuri, 14.12.2022 at 12:14

    EXTRAORDINAR !!!!!!
    MARE LUCRU A MAI FACUT,TREBUIA NEAPARAT SA APARA LA ZIAR.
    CA E LOCALITATEA DE DOMICILIU A PRIMARULUI A TI UITAT SA SPUNETI !!
    CA LA METES CHIAR LANGA PRIMARIE INCA STAU GROPILE SUPER FAIN ,LE VEDE DOMNUL PRIMAR PE GEAM DAR LE LASA CA DOAR IL LA METES NU LA TAUT, CE CONTEAZA CA IS LANGA PRIMARIE ????

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax