Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: O delegație a ISJ Alba, a participat la lansarea oficială a programului „Erasmus +” de la București

Publicat

O delegație a ISJ Alba a participat marți, la lansarea oficială a „Erasmus +”, programul pentru educație, formare, tineret și sport, care oferă burse de studiu în străinătate, ce a avut loc la București, în prezența mai multor miniștri din țară și din străinătate.

După ce reprezentanții Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP) au poposit în luna februarie și în Alba, în cadrul unui eveniment de promovare a oportunităților de finanțare prin Erasmus +, organizat de ISJ Alba, programul a fost lansat oficial, marți, la București.

La eveniment au participat comisarul european pentru Educație, Cultură, Multilingvism și Tineret, Androulla Vassiliou, Ministrul Educatiei Nationale Remus Pricopie, Ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifică si Dezvoltare Tehnologică Mihnea Costoiu, secretarul de stat Ministerul Tineretului şi Sportului Cristian Cosmin şi directorul ANPCDEFP, Monica Calotă, iar din partea ISJ Alba, delegația formată din inspectorul şcolar general, Dorin Gheorghe Sandea, inspectorul general adjunct, Rodica Groza, inspector proiecte educaţionale europene, Alina Paula Bud şi directorul CCD, Deák-Székely Szilárd Levente a participat la acest eveniment.

Potrivit comisarului european, „Erasmus+” este un nou program pentru educație, formare, tineret și sport, care va oferi burse unui număr de 120.000 de români pentru a studia, a urma cursuri de formare, a dobândi experiență profesională sau a participa la acțiuni de voluntariat în străinătate în următorii șase ani: „Bugetul programului Erasmus+ pentru următorii șase ani este de 14,7 miliarde de euro, cu 40% mai mult decât bugetul programelor anterioare din anii 2007 — 2013. Fiecare stat membru va beneficia de o creștere semnificativă a finanțării pe durata programului”, a declarat comisarul european, Androulla Vassiliou, într-o conferință de presă susținută la Palatul Parlamentului

Între 2007 și 2013, aproximativ 80.000 de studenți, tineri, profesori, formatori și animatori pentru tineret din România au beneficiat de burse în cadrul programului UE pentru învățarea pe tot parcursul vieții și al programului ‘Tineret în acțiune’, care au fost înlocuite de programul „Erasmus+”.

Programul european „Erasmus+” a fost lansat în cadrul conferinței internaţionale “Menținerea tinerilor pe piața forței de muncă, în sistemul educațional și/sau în programe de formare profesională: Provocări comune — soluții comune” care a avut loc in perioada 10 – 11 martie 2014, organizata de Ministerul Educatiei Nationale, in parteneriat cu Ministerul Tineretului si Sportului si Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Vârstnice, sub egida Guvernului României și a Comisiei Europene. Conferinţa de la Bucureşti a reunit autorităţi publice, organizaţii internaţionale, reprezentanţi ai lumii academice şi ai mediului de afaceri din statele membre ale Uniunii Europene, EFTA, Balcanii de Vest, Turcia, Republica Moldova şi Ucraina, precum şi delegaţii din unele state participante la Uniunea pentru Mediterană.

Programul Uniunii Europene pentru educaţie, formare profesională, tineret şi sport a fost adoptat de Parlamentul European şi de Consiliul European în decembrie 2013 şi a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2014, pentru o perioadă de 7 ani.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax