Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Openul Internaţional de Şah „România 100” a început luni, la Alba Iulia. PROGRAMUL rundelor

Publicat

11 Runda 1

Cel mai puternic turneu organizat vreodată la Alba Iulia, Openul Internaţional de Şah “România 100” a debutat luni după-amiaza la Hotelul Transilvania din Alba Iulia. Dedicat Centenarului Marii Uniri, turneul organizat de Federaţia Română de Şah în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba reuneşte la start în mod simbolic un număr de 100 de participanţi, mulţi dintre aceşti venind la Alba Iulia special datorită importantului moment aniversar.

Festivitatea de deschidere a debutat cu intonarea imnului naţional de către tânăra artistă Anamaria Gligor (Centru de Cultură Augustin Bena Alba). Prezenţi la festivitate, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, Marius Haţegan, şi-au exprimat satisfacţia organizării la Alba Iulia a celui mai important turneu international din calendarul Federaţiei Române de Şah şi au salutat prezenţa la turneu a celor 100 de participanţi din 12 ţări. Dacă unele ţări ca Belarus, Germania, Moldova, Ucraina sau Serbia au avut reprezentanţi şi la ediţiile precedente ale Openului Internaţional al României, în acest an se află în premieră la Alba Iulia reprezentanţi ai unor forţe ale şahului mondial Armenia, India, Letonia, Polonia şi Rusia, ceea ce dovedeşte că turneul este deja foarte bine cotat pe plan international, devenind tot mai atractiv de la an la an.

Vicepreşedintele Federaţiei Române de Şah, Vladimir Danilov, a mulţumit Consiliului Judeţean Alba şi conducerii Hotelului Transilvania pentru sprijinul acordat la organizarea evenimentului, exprimându-şi speranţa că turneul va ajunge la 100 de ediţii organizate la Alba Iulia.

Alături de cei 30 de deţinători de titluri internaţionale, este de remarcat prezenţa la start a unor şahişti români din diaspora veniţi special în România pentru a participa la aceastâ sărbătoare şahistă, a unor veterani ai şahului românesc cu o vârstă apropiată de cea a României Mari, dar şi a unor tineri şahişti mai puţin experimentaţi, care au înteles că au foarte mult de învăţat din participarea la o competiţie de acest nivel. Cel mai tânăr participant la turneu Alexandru Măcăleţ are 7 ani, în timp ce Mihai Hlinschi, cel mai vârstnic, are 84 de ani, o diferenţă de vârstă între participanţi care cu greu poate fi întâlnită la alte competiţii sportive decât cele şahiste.

Prima mutare a turneului a fost efectuată de directorul general al Florea Grup, Marcel Florea, care a jucat 1.d4 la prima masă pentru marele maestru internaţional Dmitry Svetushkin (Moldova), principalul favorit al turneului, împotriva Dr.Laurentius Pop, un tânăr român stabilit în Germania.

În prima rundă nu s-au înregistrat surprize, toţi favoriţii reuşind să se impună, chiar dacă în unele situaţii outsiderii au opus o rezistenţă puternică.

Runda a 2-a, programată marţi de la orele 9, se anunţă mult mai echilibrată. Favoritul numărul 3, Alexey Fedorov (Belarus), îl va înfrunta pe Alexandru Banzea, component al echipei de juniori a României care a cucerit aurul european în acest an. Interesantă se anunţă şi confruntarea dintre Evgeny Levin (Rusia, favoritul 5) şi juniorul albaiulian Iustin Ciorgovean. Veteranul cugirean Mihai Vîlceanu va încerca să furnizeze surpriza împotriva maestrei internaţionale Rameshbabu Vaishali (17 ani), una dintre marile speranţe ale şahului feminin indian. Meci greu va avea şi maestrul aiudean Ionel Miron, care va juca cu piesele negre împotriva marelui maestru Vadim Shishkin (Ucraina), în timp ce albaiulianul David Cordea, revenit în competiţii după o absenţă destul de lungă, îl va avea ca adversar pe maestrul internaţional Naeayanan Visakh (India).

Turneul se desfăşoară pe parcursul a 9 runde în sistem elveţian. Partidele sunt programate zilnic de la orele 16 până sâmbătă, ultima rundă fiind programată de la ora 9:00. Marţi şi joi se vor juca runde suplimentare şi dimineaţa de la ora 9:00.

Programul rundelor este următorul:

  • Runda 2 – marți – 9.00
  • Runda 3 – marți – 16.00
  • Runda 4 – miercuri – 16.00
  • Runda 5 – joi – 9.00
  • Runda 6 – joi – 16.00
  • Runda 7 – vineri – 16.00
  • Runda 8 – sâmbătă – 16.00
  • Runda 9 – duminică – 9.00

Vineri de la orele 10:00 va avea loc proba de blitz. Sâmbătă de la orele 10 va avea loc proba de dezlegări „100 de probleme în 100 de minute”.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate

ECONOMIE

Bani de la stat pentru alegeri: Dacă va candida, Mircea Hava va putea cheltui 1,5 milioane de lei la europarlamentare

Publicat

colaj europarlamentare

Printr-o ordonanță de urgență, Guvernul României, a decis că banii primiți drept subvenții de către partidele poltitice pot fi folosiți în campaniile electorale. Cum românii sunt așteptați la urne de două ori în 2019, pentru europarlamentare și la sfârșit de an pentru alegerea președintelui, la ”umbra” conflictelor din justiție, OUG-ul a trecut fără a face […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO ŞTIREA TA: Obstacole „naturale” pe drumurile din Apuseni. Brazi „plantaţi” în gropile de pe DN 75

Publicat

brazi plantati pe sosea

Aşa cum vara unii participanţi la trafic obişnuiau să pună panseluţe în „craterele” apărute pe carosabil, acum în Apuseni se plantează brazi în gropile din asfalt. Exemplul este în fotografiile surprinse de un cititor Alba24, pe DN75. Sunt gropi semnalizate „natural”, dar şi obstacole cu potenţial pericol pentru şoferii care nu le observă la timp. […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: O femeie rănită şi o casă distrusă în INCENDIU, la Vama Seacă. Pompierii au intervenit cu trei autospeciale

Publicat

casa incendiu

O femeie a fost rănită şi o casă distrusă într-un incendiu petrecut vineri după-amiaza în localitatea Vama Seacă. Au intevenit pompierii din Aiud, în colaborare cu voluntari SVSU Hopârta. Potrivit ISU Alba, pompierii au acţionat cu două autospeciale și o ambulanță SMURD, pentru stingerea incendiului izbucnit la o locuință din localitatea Vama Seacă. Flăcările au […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Barurile din Alba Iulia, Aiud, Sebeș, Blaj și Câmpeni, controlate de ISU. Amenzi de 19.000 de lei și 32 de avertismente

Publicat

autorizatia-de-securitate-la-incendiu-se-va-putea-obtine-pana-la-30-iunie-2017-a872

Nouă amenzi în valoare de 19.000 de lei și 32 de avertismenete au fost aplicate de ISU Alba în urma unei acțiuni de control a operatori economici din județul Alba. În perioada 09 – 17 februarie, la nivelul județului Alba s-au desfășurat un număr de 8 controale de prevenire la operatori economici care desfășurau activitați […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate