Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Peste 100 de tineri din Alba angrenaţi în proiectul „Voluntar, Implicat şi Pregătit”, până în noiembrie 2014

Publicat

Luni, în Sala Senatului a Palatului Apor din cadrul Universităţii “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a fost lansat proiectul “Voluntar, Implicat şi Pregătit” (VIP), finanţat de Comisia Europeană prin Programul „Tineret în acţiune”, cu suma de 4.200 de euro. Proiectul va fi implementat pe perioada august 2013 – noiembrie 2014. Un număr de 120 de tineri, cu vârste cuprinse între 15-25 de ani din judeţul Alba vor avea ocazia să înveţe ce presupune voluntariatul, participând la o serie de ateliere de lucru pentru dezvoltarea abilităţilor de comunicare, dar şi la workshopuri de dezvoltare personală şi autocunoaştere. Astfel de ateliere vor fi organizate în Alba Iulia, Sebeş şi Aiud. Proiectul începe cu Ziua Educației Nonformale, prin organizarea în 11 octombrie a unei cafenele publice ce va avea ca tematică voluntariatul și se va termina în octombrie 2014, cu un flashmob ce va aduna la un loc 130 de tineri cu scopul de a promova voluntariatul.

Coordonatorul acestui proiect şi preşedintele Alumni UAB, Cristian Dima a spus că prin acest proiect „încercă să facem ca ideea de voluntariat să fie cât mai vizibilă în comunitatea albaiuliană. Vrem să stimulăm voluntariatul în rândul tinerilor şi să facem un voluntariat mai de calitate, astfel ca tinerii să fie voluntari în organizaţiile care li se potrivesc. Vream să dăm o conotaţie pozitivă acestui termen, <V.I.P>”.

La eveniment au mai fost prezenţi Alina Bud, din partea ISJ Alba, reprezentanta Asociaţiei SM Speromax, Ioana Szell, membri ai Asociaţiei Alumni din cadrul UAB, Cristian Fleşeriu şi Corina Muntean, preşedintele Ligii Studenţilor Alba, Janeta Lăpăduş, managerul Asociaţiei Lumină Lină Braşov, Flavius Sava, coordonatorul Centrului Judeţean de Voluntariat Alba, Anca Tabără, directorul Centrului de Informare, Consiliere şi Orientare în Carieră al UAB, Larisa Dragolea.

Din seria de activităţi organizate în cadrul proiectului „V.I.P”, face parte şi cafeneaua publică – vineri, începând cu ora 12.00, cu ocazia Zilei Educaţionale Nonformale şi care va avea ca temă voluntariatul.

Alte ateliere care vor fi derulate de membrii acestui proiect alături de cei 120 de voluntari sunt:

Atelier de lucru: „Voluntar Implicat și Pregătit” – atelier de lucru pentru echipa de proiect prin care se urmărește ca echipa să-și dezvolte abilitățile de comunicare, modalități de lucru în echipă, moduri de rezolvare a conflictelor în echipă, încredere de sine precum și încrederea în restul membrilor echipei. Este motto-ul sub care se va desfășura întregul proiect V.I.P

Campanie de promovare și selecție ateliere V.I.P. de ALBA. Se vor desfășura 6 ateliere de dezvoltare personală și autocunoaștere cu scopul dezvoltării spiritului de voluntariat, implicarea în cadrul unor ONG-uri specifice profilului fiecărui participant. Atelierele se vor desfășura în Alba Iulia, Sebeș și Aiud.

Târgul Voluntariatului – tinerii vor putea cunoaşte oferta de voluntariat din județul Alba

Seminar „Dezvoltăm voluntarul ca om, nu ca instrument” – vor fi invitate toate organizațiile neguvernamentale care lucrează cu voluntari în județul Alba pentru stabilirea unor criterii de evaluare a muncii voluntarului.

Realizarea unei platforme online cu ofertele de voluntariat din județul Alba.

Ghid de bune practici „Voluntar, Implicat și Pregătit” – prin intermediul acestuia, voluntarul și organizațiile de voluntariat se vor putea ghida în ce privește evaluarea muncii de voluntariat.

Flashmob – Ziua Educației Nonformale (octombrie 2014).

Conferință de diseminare.

 

 

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax