Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Peste 160 de elevi din Alba, consiliați de polițiști despre prevenirea violenței în mediul școlar

Publicat

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară și cei ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din Alba au consiliat, săptămâna aceasta, peste 160 de elevi de gimnaziu și liceu. I-au informat despre prevenirea violenței în mediul școlar, bullying-ului, cyberbullying-ului și alte aspecte legate de siguranța lor.

Miercuri, 23 februarie, elevii din clasele a III-a și a IV-a din municipiul Blaj  au fost implicați în jocuri educative care au vizat dezvoltarea unor comportamente adaptative în situații de stres. Au fost stimulați să participe la discuții cu privire la urmările negative ale manifestărilor de agresivitate fizică, verbală și psihologică.

Activitatea a fost realizată la Clubul Copiilor Blaj și face parte din calendarul acțiunilor cuprinse în cadrul proiectului „Mie îmi pasă!”, derulat de Palatul Copiilor din Alba Iulia, Cluburile Copiilor din județ și Inspectoratul de Poliție Județean Alba.

Tot miercuri, 23 februarie, elevii Școlii Gimnaziale Câlnic au fost informați cu privire la consecințele negative care decurg din săvârșirea unor fapte antisociale, fiindu-le prezentate exemple de fapte care se circumscriu delincvenței juvenile, în scopul prevenirii implicării acestora în infracțiuni, în calitate de autori sau victime.

Joi, 24 februarie, polițiștii Biroului Siguranță Școlară au fost prezenți la Școala Gimnazială „Axente Sever” din Aiud unde s-au întâlnit cu elevii din 5 clase și au desfășurat activități preventiv-informative în cadrul proiectului intitulat „Spunem DA armoniei și prieteniei!”.

Proiectul se adresează, cu precădere, elevilor de gimnaziu și are ca scop implicarea lor în activități care să îi ajută să identifice comportamentele delincvente, cu accent asupra formelor de violență fizică și psihologică și, în egală măsură, să contribuie la creșterea capacității de a empatiza și a soluționa non-violent conflictele.

În săptămâna care se încheie, polițiștii au participat și la 3 întâlniri cu reprezentanţii unităţilor de învăţământ implicați în gestionarea violenței școlare, în scopul stabilirii cauzelor comportamentului deviant şi identificării soluţiilor de contracarare.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate