Connect with us
Publicitate

BLAJ

FOTO: Peste 170 de elevi de liceu pasionați de tehnologie au participat la Blaj, la un concurs național de robotică

Publicat

Peste 170 de elevi de liceu, pasionați de tehnologie și robotică au participat în weekend, la Blaj, la un concurs organizat de Rubix. Rubix este echipa Colegiului Național „I.M. Clain”, de robotică. 

Concursul de robotică a reunit 13 echipe de robotică și peste 170 de participanți, într-o atmosferă competitivă de impact, scriu cei de la Rubix pe Facebook.

A fost vorba despre un concurs în care echipele prezente au trebuit cu ajutorul robotului pe care îl controlează să facă o serie de activități.

Pe scurt, fiecare echipă deține un robot construit de elevi, controlat de elevi și care trebuie să concureze cu robotul echipei adverse.

Temele de concurs sunt anunțate din timp, iar fiecare echipă trebuie să lucreze la robot pentru a îndeplini misiunile din timpul jocului.

La competiția de la Blaj, robotul trebuia să ridice un con de la sol și cu ajutorul unui braț să îl pună într-un suport, iar asta contra timp și contra altei echipe,

A fost o competiție de testare mai mult, înainte de competițiile mai puternice și care aduc puncte. La competițiile oficiale, echipele sunt punctate, iar cele mai bune ajung la fazele naționale, europene și apoi mondiale.

”Organizarea evenimentului RUBIX Demo 5.0 a creat pentru toți o experiență de neuitat, aducând cu sine emoția, dăruirea, empatia, colaborarea și, nu în ultimul rând, distracția, într-o formulă care a reușit să spargă barierele ineditului.

CITEȘTE ȘI: VIDEO REPORTAJ: Viitorul tehnologiei, în competiție la Alba Iulia. Elevii care transformă în stil de viață robotica și ingineria

Am reușit să aducem buna dispoziție atât participanților, cât și invitaților, prin muzică, fotografie, dans, oferindu-le o atmosferă destinsă, exuberantă, care a asigurat, alături de dinamica meciurilor, suspansul punctajelor şi susținerea galeriei, reușita evenimentului.

Felicitări atât echipelor care au reușit performanța de a se clasa pe primele 3 locuri, SNGine Team, RoboPapiu – FTC Romania RO047 și Phoenix RO026 , dar și tuturor echipelor participante care au avut o evoluție remarcabilă în această competiție, toate meciurile stârnind odată cu ele, bucuria de a câştiga sau a evolua!

Acest eveniment major a fost datorat şi membrilor RUBIX Alumni şi juniorilor echipei noastre, care au dat dovadă de implicare şi spirit de echipă, ducând alături de noi acest Demo pe culmile succesului,” au transmis reprezentanții echipei pe Facebook.

sursă foto: Rubix – Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax