Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: Peste 200 de refugiați din Ucraina au găsit adăpost în județul Alba. Unde se pot dona ajutoare în Alba Iulia

Publicat

Peste 200 de persoane care au fugit din calea războiului din Ucraina sunt cazate în județul Alba, în prezent. Mai exact, autoritățile locale și județene au momentan în evidență 205 refugiați.

Dintre aceștia, 36 sunt cazați în Alba Iulia, au precizat pentru alba24.ro, reprezentanții primăriei. 

Cei care au fugit din Ucraina și au ajuns în Alba Iulia  sunt cazați fie în internatul Liceului ”Dorin Pavel”, fie în diverse spații de locuit puse la dispoziție de mai mulți cetățeni din oraș.

Hrana pentru cei 36 de refugiați din Alba Iulia este asigurată din donațiile în bani sau în produse, donații făcute de către cetățeni din municipiu și din ce se prepară la cantina Direcției de Asistență Socială Alba Iulia.

Pe lângă cei 205 de refugiați aflați în prezent în județul Alba, 87 de cetățeni care au fugit din Ucraina s-au aflat în tranzit prin județ. Aceștia au stat maximum două nopți, iar apoi au plecat către o altă țară din Europa.

Donații pentru ajutorarea refugiaților din Ucraina se pot duce zilnic la sediul Poliției Locale a municipiului Alba Iulia. De acolo, zilnic, echipe de voluntari preiau produsele și le transferă la depozitul din Pâclișa, unde sunt sortate de alte echipe de voluntari. Depozitul de la Pâclișa este de fapt căminul cultural care a devenit între timp depozit pentru donații.

Din depozitul de la Pâclișa, pleacă produsele către refugiații din județ și, de trei ori pe săptămână, direct în Ucraina.

Cum a început mobilizarea voluntarilor în Alba Iulia

La câteva zile de la izbucnirea războiului în țara vecină, într-o seară de sâmbătă, mai mulți cetățeni s-au adunat în fața Prefecturii Județului Alba, în semn de solidaritate cu poporul ucrainean.

Atunci cei prezenți au stabilit repere de organizare pentru strângerea de donații pentru refugiații din Ucraina care urmau să ajungă în România, dar și în județul Alba.

Așa a luat naștere grupul de Facebook, Uniți pentru Ucraina – Alba Iulia, grup care într-un interval de timp scurt a strâns peste 2.600 de membri.

CITEȘTE ȘI: Mobilizare la Alba Iulia, pentru sprijinul refugiaților ucraineni. Transport de alimente și haine spre graniță

Mai mult de atât, din cadrul grupului sunt zeci de voluntari activi, dar și zeci de persoane care și-au pus la dispoziție o cameră, un apartament, o casă,sau chiar o pensiune pentru a-i caza pe cei care fug din calea războiului din Ucraina.

De asemenea, în procesul de voluntariat și de ajutor al refugiaților s-a implicat și Primăria Alba Iulia, care a pus la dispoziție Căminul cultural de la Pâclișa, dar și o parte dintre angajații instituției sunt implicați activ în acțiunile de primire și cazare a refugiaților.

sursă foto: Facebook, Uniți pentru Ucraina – Alba Iulia.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax