Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Peste 2.100 de vizitatori la Spațiul Muzeal Principia din Cetatea Alba Carolina, de Noaptea Muzeelor 2023

Publicat

“A sunat mai bine ca oricând”, „fascinant!”, „super-atmosferă!”, „a fost mai interesant ca niciodată”, sunt doar câteva dintre reacțiile celor care au trecut pragul Spațiului Muzeal Principia din Cetatea Alba Carolina pentru ediția cu numărul 19 a Nopții Muzeelor.

Timp de 6 ore, jocurile, tururile ghidate, prezentările sau atelierele de scriere antică, armurărit și artizanat pregătite de echipa muzeului s-au completat perfect cu un moment muzical de-a dreptul efervescent, pus în scenă de fanfara locală Alba Iulia Brass and Drums, creată, de asemenea, printr-un proiect finanțat denmunicipalitatea din Alba Iulia.

„Nu ne-am propus neapărat vreun target în termeni cantitativi pentru Noaptea Muzeelor, pentru că noi, cei care formăm echipa Principia, suntem convinși ca e mai importantă experiența de vizitare decât doborârea recordurilor. Dar asta nu înseamnă că nu ne-am bucurat sau că nu am fost extrem de plăcut surprinși să vedem un așa aflux de vizitatori, undeva spre 2100 cred că ne-au trecut pragul.

Aș vrea să le mulțumesc și voluntarilor care ne-au ajutat foarte mult să ne primim oaspeții așa cum se cuvine…” spune Irina Băcilă, consilier în Serviciul Evenimente, Turism și unul dintre ghizii celor care au trecut pe la Principia sâmbătă seara.

A 19-a ediție a evenimentului Noaptea Muzeelor a fost organizată la nivel național de către Rețeaua Națională a Muzeelor din România, membru al celei mai mari rețele pan-europene a muzeelor – Network of European Museum Organisations (NEMO), spațiul muzeal Principia din Alba Iulia fiind o prezență constantă la fiecare dintre ediții, încă de la deschidere.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax