Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Peste 400 de oameni au alergat la Crosul Europei din Şanţurile Cetăţii. Cei mai în vârstă participanţi, un cuplu de 80 de ani din Alba Iulia. CÂŞTIGĂTORII

Publicat

crosul europei Cu ocazia Zilei Europei, care este sărbătorită anual pe data de 9 mai, vineri, în Şanţurile Cetăţii, peste 400 de alergători s-au aliniat la start, pentru cea de-a doua ediţie a Crosului Europei. Cel mai tânăr participant la cros a fost un preşcolar, care a făcut faţă cu brio celor 3 km, la fel ca şi familia Sufleţel din Alba Iulia, cei mai în vârstă participanţi. 

Pe parcursul acestui eveniment s-a desfăşurat şi un flash mob, dar şi un spectacol cu copiii de la grădiniţe din Alba Iulia, îmbrăcaţi în diferite personaje de poveste.

Alba Iulia a găzduit a doua ediţie a competiţiei Crosul Europei, organizat cu ocazia sărbătoririi Zilei Europei unde peste 800 de tineri şi copii, dar şi mulţi alţi oameni cu voie bună şi cu spirit tânăr au participat. Cursa s-a desfăşurat de la ora 11.00, pe latura de vest a Cetăţii Alba Carolina, în şanţuri.

Un număr de 440 de participanţi au plecat de la punctul de start, din șanțurile Cetății, zona Catedralei Reîntregirii şi au avut de alergat o distanţă de 3 km pe laturile Cetăţii Alba Carolina.

Atenția spectatorilor a fost atrasă și de spectacolul oferit de peste 120 de copii de la patru grădinițe din Alba Iulia, care au prezentat costume ale unor personaje de basm și care au fost antrenați într-un flash-mob dansant, alături de alergători.

La eveniment au participat şi primarul Mircea Hava, viceprimarul Gabriel Pleşa, vicepreşedinţii CJ Alba, Alin Cucui şi Florin Roman, directorul ADR Centru, Simion Creţu, preşedintele Fundaţiei PAEM Alba, Vasile Voicu Bora. Aceştia au fost şi cei care au înmânat premiile câştigătorilor.

Primul care a sosit la linia de sosire la categoria băieţi, dar şi câştigătorul ediţiei a II-a a Crosului Europei a fost Alexandru Pintea. La fete învingătoarea a fost Denisa Talpaş. Cei mai în vârstă participanţi, care şi anul trecut au alergat la Crosul Europei au fost Emil şi Margareta Sufleţel, iar cel mai tânăr alergător a fost un preşcolar Paul Grozav.

„Ziua de 9 mai are în conștiința poporului român, o triplă semnificație: proclamarea Independenței de stat a României la 9 mai 1877, victoria coaliției Națiunilor Unite în cel de-al doilea Război Mondial, dar și Ziua Europei. În acest an, ADR Centru, împreună cu partenerii săi tradiționali, a organizat evenimentul sportiv ca o manifestare mai largă, cu mai multe puncte de atracție. Am parcurs întregul traseu al zonei reabilitate prin proiecte europene în Cetatea Alba Carolina, pentru că am dorit să ilustrăm sprijinul acordat dezvoltării regiunii noastre de Uniunea Europeană, să implicăm și cooptăm cetățenii în activitățile pe care le desfășurăm. Cu alte cuvinte, noi sărbătorim o zi care a adus cetățenilor din România o serie de drepturi și beneficii, o uniune prin care am dobândit dreptul de a munci în toate statele UE sau să călătorim doar cu buletinul, care a susținut prin fonduri nerambursabile dezvoltarea județului Alba și a Regiunii Centru, datorită căreia nivelul traiului de viață s-a îmbunătățit”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.

crosul europeiCâştigătorii ediţiei II a Crosului Europei sunt:

Categoria băieţi

locul I Alexandru Pintea – bicicletă Mountain Bike

locul II Darius Cristea – cort

locul III Tamaş Bogya – rucsac de drumeţie

Categoria fete

Locul I  Denisa Talpaş – Ipod

Locul II Nicoleta Gînţa – rucsac de drumeţie

Locul III Bianca Molnar – rucsac de drumeţie

Toţi participanţii au primit tricouri, diplome de participare şi obiecte promoţionale. Crosul Europei a fost dedicat cetăţenilor din Regiunea Centru, în vederea petrecerii timpului liber într-un stil de viaţă sănătos, alături de membrii familiei, colegi sau prieteni. Evenimentele organizate în Şanţurile Cetăţii au marcat şi Ziua Europei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

 1. Unu

  vineri, 08.05.2015 at 19:57

  Nu ştiu ce jurnalist a scris asta, dar locul 1 la fete a primit un iPod, si pe Bora îl cheamă Voicu nu Vasile. Sunteţi jurnalisti, informaţi-vă!

  • moderatorul de serviciu

   vineri, 08.05.2015 at 20:14

   @unu, il cheama si Vasile…iar cu ipod- ipad…se mai intampla

 2. ab

  vineri, 08.05.2015 at 21:45

  Dupa revolutie toata lumea hulea cum era dusa la diverse spectacole / parade. Ceva de genu a fost si cu adunatu copiiilor, cu 3 zile in urma s-a pus anunt la gradinita ca se face carnaval (binenteles parintii au cumparat/inchiriat costume).
  Ideea ar fi buna, organizarea lasa de dorit. Au tinut copiii imbracati in costume in soare fara sa-si puna cineva problema ca trebuie sa se hidrateze. Ideea de a intercala crosul cu prezentarea copiiilor a fost neinspirata, unele gradinite deja plecasera cand pe scena urca ultima gradinita.

  PS
  Vedeti ca trebuie sa pregatiti un miel pentru noul viceprimar.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax