Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Peste 600 de elevi din Alba au aflat cum este profesia de polițist. Activități dedicate Zilei Poliției Române

Publicat

Caravana promovării profesiei de poliţist și Ziua Porților Deschise au fost câteva dintre activitățile desfășurate de polițiștii din Alba, marți, în cadrul manifestărilor publice dedicate sărbătoririi  Zilei Poliției Române.

Poliţiştii din Alba şi-au dat întâlnire, marți, cu peste 600 de elevi dornici să afle mai multe despre profesia de poliţist.

„Caravana promovării profesiei de poliţist”, formată din poliţişti din structurile de resurse umane, rutieră, ordine publică, acţiuni speciale, siguranță școlară şi prevenire a criminalităţii, a fost prezentă la Colegiul Tehnic ”Ion D. Lăzărescu” Cugir, Școala Gimnazială ”Iosif Sârbu” Șibot și la Școala Gimnazială ”Ioan Mihu” Vinerea.

Consiliere pentru cei care vor să aleagă o carieră în Poliție

Elevilor le-au fost oferite informaţii despre şcolile din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, care pregătesc agenţi şi ofiţeri de poliţie, precum şi condiţiile pe care un candidat trebuie să le îndeplinească, pentru a participa la concursul de admitere la o astfel de instituție de învățământ.

Au fost discutate aspecte legate de abilităţile necesare unui poliţist, avantajele oferite tinerilor care urmează  şcolile de poliţie (gratuitate la cazare şi masă, un loc sigur de muncă la finalizarea studiilor). Elevii au fost invitaţi să se gândească la posibilitatea alegerii unei cariere în poliţie şi au fost încurajaţi să se pregătească din timp pentru un eventual examen de admitere.

Alături de informațiile legate de profesia de polițist, elevii au primit și recomandări pentru un comportament responsabil, care să-i ferească de victimizarea din infracțiuni.

La aceste activități, alături de polițiști, au fost prezenți și specialişti din cadrul  Centrului de Evaluare, Prevenire și Consiliere Antidrog Alba.

Acțiuni de promovare a profesiei au desfășurat și polițiștii din Zlatna, care au fost prezenți la Liceul ”Corneliu Medrea” din oraș.

Ziua Porților Deschise la Sebeș

La Poliția Municipiului Sebeș, zeci de preșcolari și școlari au luat parte la o ”Ziua Porților Deschise”, ocazie cu care au interacționat cu polițiștii și au admirat autospecialele de poliţie şi tehnica din dotare.

Acțiunile de promovare a profesiei de poliţist, cuprinse în programul manifestărilor dedicate „Zilei Poliţiei Române 2022”, vor continua.

Vineri, 25 martie, începând cu ora 10.00, în Piața Cetății din Alba Iulia, vor avea loc activităţi demonstrative și vor fi expusese mijloace de intervenţie, iar toți cei interesați sunt așteptați pentru a interacționa cu polițiștii.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate