Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ECONOMIE

FOTO: PIAŢA agroalimentară din Alba Iulia funcţionează în locaţia temporară din centrul oraşului. NEMULŢUMIRILE comercianţilor

Publicat


piata centru, electricaComercianţii din Alba şi-au ocupat deja tarabele în Piaţa din Consiliul Europei, lângă sediul Electrica şi ADR, din centrul oraşului Alba Iulia. De miercuri, piaţa agroalimentară îşi aşteaptă clienţii în locaţia temporară, în perioada în care se desfăşoară lucrările de modernizare.

Agricultorii şi comercianţii care îşi vând marfa în piaţă sunt nemulţumiţi însă că nu au cum să-şi protejeze bunurile de vânt şi ploaie, micile „improvizaţii”, adică umbrelele şi corturile nerezistând mult timp condiţiilor meteorologice din această perioadă.

O parte din comercianţi spun că pe ploaie le va fi şi mai greu, pentru că nu au unde se adăposti, decât dacă intră sub mese.

De miercuri, piaţa agroalimentară din Centru are o nouă locaţie. În Piaţa Consiliului Europei, lângă sediul Electrica şi ADR Centru au fost amenajată temporar piaţa agroalimentară. Chiar dacă din toamnă, vor avea o piaţă modernizată, până atunci comercianţii spun că vor duce o viaţă grea în noua locaţie.

De exemplu, miercuri, vântul puternic nu le-a permis să îşi deschidă vreo umbrelă, dar şi nici să îşi monteze corturi. O altă problemă sesizată de aceştia este lipsa unei surse de apă.

IMG_6264Un comerciant din Ighiu a spus că a venit de acasă cu un bidon cu apă de 5 litri ca să îşi stropească zarzavaturile. Acesta este de părere că pe timpul verii vor rămâne cu legumele şi zarzavaturile uscate, dacă nu vor reuşi să îşi monteze o umbrelă de soare sau un cort.

Bărbatul spune că pe timpul ploii singura soluţie pe care o vede pentru el este să se adăpostească sub masă. Comerciantul a precizat că „nimeni nu ne bagă în seamă. Plătim 1 milion jumate (lei vechi – n.r.) chirie pe masă/lună şi aici o să fie vai de noi, pe vânt, ploaie sau soare. Nu ştim cum o să fie vânzările, dar era mai bine în piaţa veche, măcar aveam un acoperiş”.

Programul pieţei agroalimentare rămâne neschimbat, adică piaţa va funcţiona între orele 6.30 şi 16.00. De asemenea, nu se schimbă graficul de taxare pentru comercianţi, iar Primăria va asigura condiţiile ingienico-sanitare, atât în interesul comercianţilor, cât şi pentru public (sursă de apa, grupuri sanitare).

Reamintim că administraţia locală a decis mutarea activităţii comercianţilor într-o locaţie temporară şi anume Piaţa Consiliului Europei, lângă sediul Electrica şi ADR Centru.

Reprezentanţii Primăriei Alba Iulia au anunţat că de luni, 30 martie, încep lucrările de reabilitare şi modernizare a pieţei agroalimentare din centrul oraşului.

Lucrările de modernizare la vechea piaţă ar urma să fie finalizate în toamnă.

Citeşte şi De LUNI încep lucrările la piaţa agroalimentară din centrul oraşului Alba Iulia. Comercianţii, RELOCAŢI în Piaţa Consiliului Europei

Produsele lactate se vor comercializa exclusiv în actuala hală agroalimentară, asigurându-se accesul şi pe perioada şantierului.

În rest, mărfurile alimentare şi industriale se vor comercializa în noua locaţie.

Termenul estimat pentru finalizarea operaţiunilor de relocare este 1 aprilie.

Reamintim că lucrările la modernizare a pieţei agroalimentare din centrul oraşul Alba Iulia vor fi executate de firma Telecerna SRL din Deva, care a câştigat la licitaţie contractul de 2.764.897,89 lei cu TVA.

Citeşte şi Piaţa agroalimentară din centrul oraşului Alba Iulia va fi modernizată cu 2,76 milioane lei, de o firmă din Deva

În galeria foto de mai jos puteţi vedea cum arată piaţa agroalimentară din centru în locaţia temporară şi imagini tin timpul lucrărilor de amenajare înaintea redeschiderii:


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Topul vorbitorilor de limbă engleză. Pe ce loc se clasează românii și cine este pe prima poziție

Publicat

limba engleza

Peste un miliard de oameni vorbesc engleza ca prima sau a doua limbă, potrivit unui raport realizat de EF Education First, citat de CNN. Dintre aceştia, olandezii sunt cei mai fluenţi vorbitori non-nativi de limba engleză de pe glob. Potrivit sursei citate, Suedia este poziţionată pe locul al doilea, în timp ce Norvegia se află […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Majoritatea românilor care merg în concediu cel puțin cinci zile preferă destinațiile din țară. Pe locul doi, Grecia

Publicat

Peste 40% dintre românii care locuiesc la orașe spun că preferă destinații din țară dacă merg în concediu cel puțin cinci zile. 16% dintre ei precizează că preferă Grecia, potrivit unui studiu de profil.România este preferată ca destinaţie turistică, pentru sejururi de peste cinci zile, de 41% dintre românii care locuiesc în mediul urban, pe […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

TRADIȚIILE lunii decembrie. Mituri, semnificații și sărbători, la sfârșitul anului 2019. Când va fi solstițiul de iarnă

Publicat

iarna, zapada

Finalul de an vine încărcat cu sărbători și semnificații deosebite legate de acestea. Luna decembrie este, de multe ori, cea mai așteptată, datorită ocaziilor de a oferi și primi cadouri. Este și momentul în care majoritatea dintre noi recapitulăm ceea ce s-a întâmplat în acest an și ne facem planuri pentru cel nou. Sărbătorile lunii […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

REZIDENȚIAT 2019: Peste 30 de candidați din Alba dau examen la centrele universitare din țară. Posturile disponibile

Publicat

medic rezident

Peste 30 de candidați din județul Alba s-au înscris la concursul de Rezidențiat 2019 și vor susține duminică testul scris. Majoritatea s-au înregistrat la centrul de examen din Cluj-Napoca, iar alții au ales Târgu Mureș sau Timișoara. În total, aproape 9000 de tineri vor da examen în cele șase centre din țară. Concursul de intrare […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate