Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Pictoriţa de icoane din Laz, Maria Poenariu, felicitată de Ion Dumitrel, la aniversarea vârstei de 89 de ani

Publicat

dumitrel

De Buna Vestire, duminică, 25 martie, distinsa pictoriţă de icoane pe sticlă din Laz, Maria Poenariu, aniversează vârsta de 89 de ani. Cu această ocazie, ca în fiecare an din 2005 încoace, Maria Poenariu a fost vizitată şi felicitată de preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, un admirator declarat al lucrărilor ei.

Maria Poenariu, alături de măicuţele de la Schit le-au prezentat oaspeţilor colecţia de câteva sute de icoane care împodobesc aproape toţi pereţii casei (chiar şi cei exteriori, pe alocuri),dar şi câteva picturi în lucru.

Lucrările Mariei Poenariu, ale înaintaşilor şi ale discipolilor ei s-au răspândit în toată lumea. Însuşi Ion Dumitrel, aflat într-o vizită pe muntele Athos, a avut surpriza să găsească, într-una dintre chilii,  o cruce de lemn sculptată de membrii familiei Poenariu, înainte de anul 1900.

În luna ianuarie, la Galeria de Artă din Alba Iulia a avut loc o expoziţie de icoane pe sticlă intitulată „Maria Poenariu şi a şasea generaţie”.

Citiţi aici mai multe despre eveniment.

[nggallery id=131]

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax