Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Planuri de viitor pentru „Downtown Alba Iulia”. Reţea de parcări subterane, în centrul oraşului

Publicat


plan downtown alba iulia

Zonele de parcare insuficiente la acest moment în centrul oraşului Alba Iulia ar putea fi suplimentate, într-un moment din viitor ce nu a fost stabilit deocamdată la modul concret, prin spaţii subterane. În documentaţia Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru Zona Urbană de Interes Major cuprinsă între podul peste calea ferată (Partoș) și Liceul „Alexandru Domșa”, aprobată anul trecut în Consiliul Local, sunt studiate mai multe locaţii ce ar putea fi utilizate.

Una dintre acestea este locaţia pe care a funcţionat până anul trecut piaţa agroalimentară din centru, în Piaţa Consiliul Europei. Acolo este în studiu construirea unei clădiri cu funcțiuni mixte, ce ar avea la subsol spaţii de parcare. 

Prin documentație s-a propus un parcaj subteran, pe toată zona Piața Iuliu Maniu, sub parc, până în Piața Consiliul Europei, cu un sens giratoriu subteran care să le unească pe toate. Șoferii vor putea intra în subteran din Piața Iuliu Maniu, din strada Ardealului și din Piața Consiliul Europei.

parcare subterana si supraterana vedere aerianaLa aprobarea PUZ din octombrie, în şedinţa de Consiliu Local, au fost prezentate detalii din planurile administraţiei locale de modernizare a zonei.  Atunci, reprezentanţii primăriei spuneau că ideea de bază a proiectului a fost creșterea pe înălțime, pentru ca cei care ajung în municipiu „să nu mai aibă senzația că intră într-un sat”.

constructii propuse planAstfel, tot în zona centrală a municipiului, lângă Directia Impozite si Taxe Locale Alba Iulia (blocul 280), sunt propuse trei clădiri cu regim de înălțime P+16, adevăraţi „zgârie-nori” care, de sus, vor avea forma numărului „100”.

constructii propuse vedere aerianaProiectul prevede anularea căilor de acces auto existente în prezent între strada Ardealului și parcarea din Piața Iuliu Maniu.

zone verzi propuse planzone verzi propuse vedere aerianaÎn locul acestora ar urma să fie realizate zone verzi și alei pietonale.

circulatii pietonale propuse vedere aeriana circulatii pietonale propuse plan

Citeşte şi FOTO Proiecte SF pentru centrul municipiului Alba Iulia: „Zgârie nori” în forma numărului „100” și parcări subterane

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

  1. pilu

    duminică, 10.02.2019 la 19:08

    Ca sa mai atenueze nemultumirile albaiulienulor au pus pe unul sa faca niste niste planuri futuriste si gata. Peste zece ani vor relua aceeiasi tema. Clar, Stalin nu-i in stare sa puna in opera asa ceva !

  2. Wesgon

    duminică, 10.02.2019 la 23:24

    Viseaza si astia cai verzi pe pereti, nu sunt in stare sa umple parcarea aia cu plata din centru ca e prea scump sa parchezi acolo, si ei viseaza cladiri si pasaje, reveniti-va baieti ca a-ti luato pe legale din ce vad,Trist e ca la noi investitile se vor recuperate intr-un an maxim, nu e ca in lumea aia civilizata pe care o pomenesc numai cand le convine lor(politicienilor)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

APIA: Fermierii pot depune până la 31 decembrie cererile de acord pentru ajutorul privind acciza la motorină în 2020. CONDIȚII

Publicat

apia alba iulia

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că până la data de 31 decembrie 2019 inclusiv, se depun Cererile de acord pentru finanţare aferente schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură pentru anul 2020, la Centrele Judeţene ale Agenţiei, respectiv al Municipiului Bucureşti, pe raza cărora sunt […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Artificii de Revelion prin achiziție directă, la Alba Iulia. Cât durează spectacolul

Publicat

Primăria Alba Iulia a demarat procedura de achiziție directă a spectacolului de artificii de Revelion 2019-2020. Instituția nu a făcut publică și valoarea estimată a achiziției, însă, potrivit reprezentanților ei, va fi selectat ofertantul cu prețul cel mai mic.  Spectacolul va avea minim 3 puncte de tragere sincronizate, ”cu efecte simetrice”, scriu reprezentanții Primăriei Alba […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

O mașină a luat foc în localitatea Izvorul Ampoiului. Intervin pompierii din Alba Iulia și Zlatna

Publicat

pompieri

Un autoturism din localitatea Izvorul Ampoiului a luat foc marți seara, în jurul orei 17.50.  Pentru stingerea focului s-au deplasat la fața locului pompierii din Alba Iulia și serviciul voluntar din Zlatna cu două autospeciale de stingere.  Știre în curs de actualizare.   

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

INCENDIU la Câmpeni: o casă a fost cuprinsă de flăcări în zona Fața Abrudului

Publicat

pompieri

O casă din zona Fața Abrudului, Câmpeni, a luat foc marți seara, în jurul orei 17.40. Potrivit ISU Alba, la fața locului, pentru stingerea incendiului s-au deplasat pompierii din Câmpeni cu două autospeciale și o ambulanță SMURD.  Știre în curs de actualizare. 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate