Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Planuri de viitor pentru „Downtown Alba Iulia”. Reţea de parcări subterane, în centrul oraşului


Publicat

plan downtown alba iulia

Zonele de parcare insuficiente la acest moment în centrul oraşului Alba Iulia ar putea fi suplimentate, într-un moment din viitor ce nu a fost stabilit deocamdată la modul concret, prin spaţii subterane. În documentaţia Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru Zona Urbană de Interes Major cuprinsă între podul peste calea ferată (Partoș) și Liceul „Alexandru Domșa”, aprobată anul trecut în Consiliul Local, sunt studiate mai multe locaţii ce ar putea fi utilizate.

Una dintre acestea este locaţia pe care a funcţionat până anul trecut piaţa agroalimentară din centru, în Piaţa Consiliul Europei. Acolo este în studiu construirea unei clădiri cu funcțiuni mixte, ce ar avea la subsol spaţii de parcare. 

Prin documentație s-a propus un parcaj subteran, pe toată zona Piața Iuliu Maniu, sub parc, până în Piața Consiliul Europei, cu un sens giratoriu subteran care să le unească pe toate. Șoferii vor putea intra în subteran din Piața Iuliu Maniu, din strada Ardealului și din Piața Consiliul Europei.

parcare subterana si supraterana vedere aerianaLa aprobarea PUZ din octombrie, în şedinţa de Consiliu Local, au fost prezentate detalii din planurile administraţiei locale de modernizare a zonei.  Atunci, reprezentanţii primăriei spuneau că ideea de bază a proiectului a fost creșterea pe înălțime, pentru ca cei care ajung în municipiu „să nu mai aibă senzația că intră într-un sat”.

constructii propuse planAstfel, tot în zona centrală a municipiului, lângă Directia Impozite si Taxe Locale Alba Iulia (blocul 280), sunt propuse trei clădiri cu regim de înălțime P+16, adevăraţi „zgârie-nori” care, de sus, vor avea forma numărului „100”.

constructii propuse vedere aerianaProiectul prevede anularea căilor de acces auto existente în prezent între strada Ardealului și parcarea din Piața Iuliu Maniu.

zone verzi propuse planzone verzi propuse vedere aerianaÎn locul acestora ar urma să fie realizate zone verzi și alei pietonale.

circulatii pietonale propuse vedere aeriana circulatii pietonale propuse plan

Citeşte şi FOTO Proiecte SF pentru centrul municipiului Alba Iulia: „Zgârie nori” în forma numărului „100” și parcări subterane

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

  1. pilu

    duminică, 10.02.2019 at 19:08

    Ca sa mai atenueze nemultumirile albaiulienulor au pus pe unul sa faca niste niste planuri futuriste si gata. Peste zece ani vor relua aceeiasi tema. Clar, Stalin nu-i in stare sa puna in opera asa ceva !

  2. Wesgon

    duminică, 10.02.2019 at 23:24

    Viseaza si astia cai verzi pe pereti, nu sunt in stare sa umple parcarea aia cu plata din centru ca e prea scump sa parchezi acolo, si ei viseaza cladiri si pasaje, reveniti-va baieti ca a-ti luato pe legale din ce vad,Trist e ca la noi investitile se vor recuperate intr-un an maxim, nu e ca in lumea aia civilizata pe care o pomenesc numai cand le convine lor(politicienilor)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Ministrul Sănătății: România a solicitat Uniunii Europene 10 milioane de doze de vaccin anti-Covid-19

Publicat

Ministrul Sănătăţii a anunţat sâmbătă că a cerut oficialilor Uniunii Europene 10 milioane de vaccinuri anti-Covid-19, în momentul în care vaccinul va intra pe piaţă.

Aflat într-o vizită la Iaşi, ministrul Nelu Tătaru a spus că România poate avea acces la acest vaccin printr-un mecanism de cooperare pus la punct de Comisia Europeană.

„Am făcut o solicitare de 10 milioane. Am vrut să asigurăm măcar pentru 50% din populaţie. Să vedem cât vom primi de la nivelul Uniunii Europene din această cantitate cerută”, a declarat ministrul Sănătăţii în cadrul unei conferinţe de presă.

Prin acelaşi mecanism şi premierul Ungariei, Viktor Orban, a anunţat recent că a făcut deja o precomandă de 5 milioane de doze de vaccin anti Covid-19. Orban a explicat că această precomandă este un fel de asigurare că sistemul sanitar va reuşi să facă faţă mult mai bine unui al doilea val al pandemiei.

La ora actuală, în lume, sunt peste 100 de variante de vaccin în lucru, dintre care peste 20 au intrat în faze avansate de testare.

sursa: hotnews.ro

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

SONDAJ Alba24: Cine doriți să fie viitorul primar al municipiului BLAJ? Lista candidaților la alegerile locale 2020

Publicat

Lupta pentru locul de primar al municipiului BLAJ a început. Candidații care și-au anunțat până acum intenția de a ocupa această funcție sunt: Dorin Voina – PSD, Mihai Boitor – USR-PLUS, Gheorghe Valentin Rotar – PNL, Silvia Marcu – ALDE. PRO România nu a anunțat încă cine va candida din partea formațiunii. 

Vă puteți exprima opinia și preferințele într-un sondaj legat de candidații la primăria municipiului BLAJ – Alba24.

Pe care dintre următorii candidați l-ați vota pentru funcția de PRIMAR al municipiului BLAJ?

Loading ... Loading ...

Vezi și SONDAJ Alba24: Cine doriți să fie viitorul primar al municipiului Alba Iulia? Lista candidaților la alegerile locale 2020

Vezi și SONDAJ Alba24: Cine doriți să fie viitorul președinte al Consiliului Județean Alba. Lista candidaților anunțați

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Buldoexcavator cu accesorii achiziționat pentru întreținerea drumurilor din comuna Avram Iancu. Licitația, lansată de Primărie

Publicat

Primăria din Avram Iancu cumpără un buldoexcavator cu accesorii pentru dotarea Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență. Utilajul va fi folosit pentru lucrări de deszăpezire și întreținerea drumurilor din comună. 

Primăria comunei Avram Iancu a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru achiziția unui utilaj multifuncțional (buldoexcavator) pentru lucrări de deszăpezire și întreținere drumuri în comună.

Valoarea totală estimată este de 378.184 de lei, fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, utilajul va deservi întreaga suprafață a comunei Avram Iancu, respectiv cele 33 de sate componente. Utilajul va ajunge în dotarea Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) al comunei.

În prezent, Primăria comunei Avram Iancu desfășoară acțiuni de întreținere drumuri locale în general prin contractarea unei firme specializate, iar odată cu achiziționarea utilajului, suma alocată din bugetul local al primăriei pentru prestarea serviciilor va rămâne în bugetul local pentru alte cheltuieli necesare. Serviciile ce pot fi prestate prin achiziționarea utilajului se vor executa prin Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al primăriei comunei, în regie proprie.

Prin achiziția utilajului și a accesoriilor vor fi asigurate următoarele tipuri de activități:

– deblocarea drumurilor comunale și sătești în caz de înzăpezire

– îndepărtarea copacilor căzuți sau a materialelor care ar putea bloca traficul pe drumurile publice

– evacuarea pământului și a pietrișului rezultat după ploi puternice

– participarea la acțiuni de salvare în caz de inundații, incendii, alunecări de teren

Caracteristici tehnice ale achiziției:

Buldoexcavator

– putere motor: 100 cp

– capacitate cilindrică: 4,4 l

– capacitate cupă încărcător – 1,2 mc

– adâncime maximă de excavare: 5.978 mm

Accesorii:

– tocător vegetal (lățime de lucru 1.080 mm)

– furci pentru cupă încărcător (lățimea – 8 cm, lungimea – 120 cm, înălțimea – 76 cm, grosimea – 5 cm)

– cupă trapezoidală (1.200 x 300 x 750 mm, volum 140 l)

– cupă excavare (300 mm, volum 80 l)

– cupă excavare (800 mm, volum 270 l)

– lamă de zăpadă (lățime – 2.700 mm, înălțime – 800 mm, rotire în plan orizontal – 30 grade)

– ciocan hidraulic (picon) (energie de impact 1.017 joule, diametru spit – 75 mm)

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Minor aflat pe bicicletă, lovit de o mașină, pe Bulevardul Republicii din Alba Iulia. Băiatul nu a acordat prioritate

Publicat

Un accident rutier s-a produs sâmbătă după-amiaza, în jurul orei 18:00, la intersecția dintre Bulevardul Republicii și strada Vasile Alecsandri din Alba Iulia. Un copil în vârstă de 12 ani, aflat pe bicicletă, a fost acroșat de un autoturism căruia nu i-a acordat prioritate. 

Potrivit unui cititor Alba24, în urma accidentului băiatul s-ar fi lovit ușor la mână.

Reprezentanții IPJ Alba au transmis pentru Alba24 că evenimentul rutier a fost soluționat ca tamponare.

Biciclistul în vârstă de 12 ani a fost sancționat de polițiști conform Ordonanței de urgență nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate