Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Podul de la Turda ar putea fi dat în folosință săptămâna viitoare. Stadiul lucrărilor

Publicat

Podul peste Râul Arieș, de la Turda, ar putea fi dat în folosință săptămâna viitoare. Lucrările care mai sunt de executat sunt relativ simple. 

Este o lucrare deosebit de importantă pentru traficul dinspre Sibiu și Alba Iulia spre Cluj-Napoca.

Cu câteva zile în urmă, a fost dat în trafic și Lotul 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda, însă autostrada duce la Florești.

Vedeți aici primele imagini de la deschiderea Lotului 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda și transmisia live a evenimentului:

LIVE VIDEO: S-a DESCHIS Lotul 2 de pe autostrada A10 între Alba Iulia și Aiud. Se circulă fără întrerupere între Sibiu și Cluj

Șoferii care au treabă în zona centrală a Clujului sau la aeroport, preferă să utilizeze drumul național, inclusiv centura orașului.

Pentru aceasta, sunt nevoiți să treacă prin Turda, unde traficul este deviat din cauza lucrărilor la pod, iar timpul de așteptare pe ruta alternativă, foarte lung.

Deputatul USR Cluj Viorel Băltărețu a avut joi o nouă ședință de progres în care s-au analizat  etapele care mai sunt de realizat pentru darea în folosință a podului peste Arieș din Turda, transmite Cluj24.ro.

Ce mai este de făcut

”Am analizat, împreună cu constructorul, etapele rămase până la finalizare. E vorba de lucrări ce presupun un volum de muncă redus: asfaltări, montarea parapeților de protecție, marcaje.

Dacă vremea e bună, săptămâna viitoare podul va fi dat în folosință. Mă bucur că apelul meu către Compania de Apă Arieș n-a fost în zadar, reprezentanții acesteia au montat țevile de protecție la capătul dinspre Turda și promit că mâine le montează la capătul opus.

Urmează ca țevile de apă propriu-zise să fie montate după finalizarea podului și sper că nu vor fi un motiv pentru a bloca din nou traficul.

Apoi, mai rămâne partea de semnare a documentelor: voi trimite o scrisoare către ministrul Transporturilor, domnul Grindeanu, prin care voi solicita ca procesul verbal de recepție să fie semnat rapid, desigur, cu respectarea cerințelor legale.

Darea în folosință a podului se apropie cu pași repezi”, a spus deputatul USR Cluj.

Acesta a mai spus că speră ca redeschiderea podului peste Arieș pentru circulație să nu fie prilej de ceremonii cu ”panglici și panglicari”.

”Nu văd motive să sărbătorim cu fast un fapt ce ține de normalitate”, a mai spus Viorel Băltărețu.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax