Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Poetul Mihai Eminescu, omagiat la școala din Alba Iulia care îi poartă numele. Activități desfășurate de elevi

Publicat

Miercuri, 15 ianuarie 2020, la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Alba Iulia a fost sărbătoare. De la mic la mare, elevi și dascăli, formând un suflet și un glas, au marcat prin activități pline de sensibilitate împlinirea a 170 de ani de când pe cerul literaturii românești s-a născut Luceafărul Mihai Eminescu.

15 ianuarie – ziua lui Mihai Eminescu

La bustul poetului amplasat în holul școlii, elevii claselor a IV-a, coordonați de prof. Lucia Jimborean, au realizat programul ”Şi Eminescu a fost copil”, un regal de cântece și poezii. Elevii clasei a VI-a A, coordonați de prof. Corina Sava, au depus coroane de flori la bustul lui Mihai Eminescu de pe Aleea Scriitorilor.

De asemenea, elevii claselor de gimnaziu, coordonați de profesorii de limba și literatura română și muzică, au prezentat un amplu program intitulat “Prietenii de suflet, prietenii literare” – medalion literar – muzical și masă rotundă. Aflat sub amprenta ”prieteniei”, acesta a relevat legătura sufletească dintre Mihai Eminescu și trei mari clasici, Ion Creangă, Ioan Slavici și Ion Luca Caragiale. Momentul a fost încununat cu vocile îngerești ale elevilor din corul ”Speranța”, coordonat de prof. Tudor Bogdan.

Pe holurile școlii au fost organizate expoziții cu lucrări plastice ale elevilor, inspirate din creațiile eminesciene și colajul literar – plastic ”Urmând pașii lui Eminescu”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax