Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Porsche a început producția combustibililor sintetici. Sunt obținuți din apă și dioxid de carbon

Publicat

Porsche și partenerii internaționali care lucrează cu compania chiliană Highly Innovative Fuels (HIF) au început producția industrială de combustibili sintetici (eFuels).

În luna decembrie 2022, în prezența ministrului chilian al Energiei, Diego Pardow, a fost deschisă oficial uzina pilot „Haru Oni” din Punta Arenas (Chile). Membrii comitetului executiv Porsche, Barbara Frenkel și Michael Steiner au alimentat un Porsche 911 cu primul combustibil sintetic produs la fața locului.

Combustibilii sintetici obținuți din apă și dioxid de carbon folosind energia eoliană permit funcționarea aproape neutră din punct de vedere al CO2 a motoarelor pe benzină.

„Potențialul combustibililor sintetici (eFuels) este uriaș. În prezent, în întreaga lume există peste 1,3 miliarde de vehicule cu motoare cu ardere internă. Multe dintre acestea vor fi pe drumuri în deceniile următoare, iar eFuels oferă proprietarilor de mașini existente o alternativă aproape neutră din punct de vedere al carbonului. În calitate de producător de motoare de înaltă performanță, eficiente, Porsche are o gamă largă de know-how în domeniul carburanților”, a precizat Michael Steiner, membru al comitetului executiv pentru dezvoltare și cercetare la Porsche AG.

În faza pilot este planificată o producție de combustibili sintetici de aproximativ 130.000 de litri pe an. Inițial, combustibilul sintetic urmează să fie utilizat în proiecte cum ar fi Porsche Mobil 1 Supercup și la centrele de experiență Porsche.

După faza pilot, prima scalare va duce proiectul din Chile până la 55 de milioane de litri pe an, până la jumătatea deceniului. Aproximativ doi ani mai târziu, capacitatea ar putea crește la 550 de milioane de litri.

Sudul statului Chile oferă condiții ideale pentru producția de combustibili sintetici: vântul suflă aproximativ 270 de zile pe an, permițând turbinelor eoliene să funcționeze la capacitate maximă. Punta Arenas este, de asemenea, situată aproape de Strâmtoarea Magellan. Din portul Cabo Negro, combustibilul sintetic poate fi transportat la fel ca și combustibilii tradiționali în întreaga lume și poate fi distribuit folosind infrastructura existentă.

Porsche a investit deja peste 100 de milioane de dolari în dezvoltarea și producția de combustibililor sintetici. De exemplu, producătorul de mașini sport a investit 75 de milioane de dolari în HIF Global LLC în luna aprilie 2022. Această companie planifică, construiește și operează fabrici de combustibili sintetici în Chile, Statele Unite ale Americii și Australia.

sursa: porsche.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. DspoL

    miercuri, 04.01.2023 at 09:55

    Va dati seama ce minune ? Domnul fie laudat.
    Aminnnnnn

    Au descoperit hidrogenul 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax