Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO Pregătiri pentru aniversarea Micii Uniri, în 24 ianuarie 1940, la Alba Iulia. Serviciu religios și serbare școlară

Publicat

mica unire 1940 program arhive

O imagine, publicată de  Serviciul Județean Alba al Arhivelor Naționale, din fondul Rezidenţa Ţinutului Mureş reprezentând o comunicare a programului serbării zilei de 24 ianuarie 1940 la Alba Iulia arată pregătirile care se făceau la acea vreme pentru ziua în care se sărbătorea Mica Unire – Unirea Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859 .

Evenimentul marca 81 de ani de la unificarea vechilor principate, Moldova și Țara Românească, într-un Principat unit, cuprinde detalii despre evenimentele desfășurate pe parcursul zilei și ținuta participanților.

Potrivit documentului, serviciul religios a fost oficiat la Catedrala Încoronării și în celelalte biserici din localitate la ora 11:00. Programul a inclus și o serbare școlară, ce a avut loc începând cu ora 17:00, în sala „Caragiale” (clădirea Casei de Cultură a Studenților).

Informarea transmisă la data de 23 ianuarie 1940 cuprindea și câteva reguli referitoare la îmbrăcămintea participanților. Astfel, potrivit documentului, ținuta era „uniforma F.R.N. (n.r. – Frontul Renașterii Naționale) de ceremonie, iar pentru cei cari nu au uniformă, haină neagră”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax