Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Premii de onoare pentru cei mai buni elevi de la Colegiul Național Militar ,,Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Ceremonialul închiderii anului școlar 2015-2016

Publicat

9 La Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia s-a desfăşurat joi ceremonialul închiderii anului școlar 2015-2016. Momentul a marcat şi absolvirea celei de a 65-a promoție, ce poartă titlul onorific „Andrei Mureșanu – 200”.

Vezi şi FOTO-VIDEO: Ultimul apel pentru promoţia 65 la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia. Absolvenţii şi-au luat rămas bun de la colegi şi profesori

Au trăit emoţia momentului, pe platoul din incinta colegiului, cei 98 absolvenţi alături de profesori, instructori militari, părinţi, prieteni și invitați.

La eveniment au participat şi general de brigadă Dorin Ioniță, șeful Direcției Doctrină și Instrucție din Statul Major General, reprezentanţii diferitelor structuri militare din garnizoană și nu numai, ai administraţiei publice locale, ai asociațiilor județene a cadrelor militare în rezervă și retragere din Hunedoara, alături de care a fost şi primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile.

Vă rog să nu uitaţi că aţi crescut şi aţi învăţat sub patronajul spiritual al lui Mihai Viteazul, aici, în Cetatea Marii Uniri, Alba Iulia, la colegiul militar, una din instituţiile cu cele mai bogate tradiţii din Armată. De asemenea vă cer ca, în tot ceea ce veţi întreprinde, să aveţi permanent în vedere faptul că vă revine datoria de onoare de a consolida renumele colegiului şi de a-i spori printr-o evoluţie foarte bună în şcoala ce o veţi urma şi cariera pe care o alegeţi”, a declarat comandantul colegiului, colonel Marcel Domșa.

11 Momentele din cadrul ceremonialului au inclus acordarea premiilor de onoare, citirea ordinului de numire a noului elev plutonier adjutant al colegiului, înaintare în grad a noului elev plutonier adjutant, predarea-primirea cheii generațiilor, fotografierea și dezvelirea tabloului promoției a 65-a, premierea celor mai buni și merituoși elevi, un scurt moment artistic și de final al promoției ,,Andrei Mureșan – 200”.

Premii de onoare au fost înmânate celor mai buni elevi cu rezultate deosebite, la olimpiade sau la materii predate în şcoală, dar şi pentru „cel mai bun sportiv”, „cel mai bun camarad”, „cel mai manierat coleg”. Au fost premii în bani (între 500 de lei şi 1000 de lei, pentru fiecare elev), de la eşaloanele superioare de conducere, dar şi de la asociaţiile cadrelor militare în rezervă din Hunedoara şi Valea Jiului, prezente pentru al şaptelea an la colegiu, pentru a premia performanţa. De asemenea, elevii merituoşi au primit tablete.

Un moment special a fost cel dedicat profesorului Romulus Borțoș, care, după 36 de ani de activitate la catedră pusă în slujba matematicii, și-a încheiat cariera de dascăl. Şi Vian Bradea, instructorul de dans de la clubul colegiului și-a încheiat activitatea, desfășurată din 2008.

În încheiere, formaţiile artistice ale colegiului au oferit un spectacol invitaților și părinților, transmit reprezentanţii instituţiei.

Bilanțul anului școlar la Colegiul Militar din Alba Iulia este demn de consemnat în cartea de onoare a instituției: 152 de elevi participanți la olimpiade și concursuri; 95 de premii și mențiuni la olimpiadele școlare cu 25 calificați la națională, unde s-au obținut 5 premii și 5 mențiuni și 27 de premii de onoare pentru performerii colegiului.

foto: Darius Duriga

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax