Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Primele rezultate ale proiectului româno-italian „Cetățenie și educație prin media în context european”, prezentate la Consiliul Județean Alba

Publicat

La mai bine de o jumătate de an de la începerea proiectului „Cetățenie și educație prin media în context european”, primele rezultate ale acestuia au fost prezentate marți, în prezența elevilor, a profesorilor, a coordonatorilor și a partenerilor italieni, la Consiliului Județean Alba. Din Alba Iulia, la proiect participă două școli, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” și Colegiul Tehnic „Apulum”, iar din Italia, alte trei școli. Printre activitățile proiectului se găsesc și două festivaluri europene de film școlar, ce se vor desfășura în orașele partenere, Alba Iulia și Senigallia.

Până acum, elevii celor două școli din Alba Iulia au realizat câte un film documentar, sub coordonarea profesorului Marius Moga Sr.

Premiul I la un festival din Pitești pentru filmul realizat de elevii de la Colegiul Tehnic Apulum

Echipa elevilor de la Colegiul Tehnic Apulum a realizat un film documentar despre tradiția Fășangilor din Cetea. Intitulat „Ce sunt Fășangii”, documentarul a participat deja la un festival de film, în Pitești, unde a primit Premiul I. Potrivit coordonatorului Marius Moga Sr., filmul va fi înscris și la Festivalul Internațional de Film Etnografic de la Zlatna.

Pe lângă realizarea filmelor documentare cu care vor participa la cele două festivaluri, elevii au avut diverse activități în lunile în care s-a desfășurat proiectul, printre care workshop-uri, laboratoare de realizare a producțiilor audio-vizuale pe temele Anului european 2013-2014, emisiuni web, TV, pe temele proiectului, cursuri în domeniul educației prin mijloace audio-vizuale, dezbateri, expoziții de fotografii, desene, colaje și întâlniri transnaționale ale partenerilor din cele două regiuni.

Festivalurile Europene de Film Școlar se vor desfășura în Senigallia în septembrie 2014, Alba Iulia în aprilie 2015.

Proiectul a fost inițiat de Consiliul Județean Alba, alături de Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Colegiul Tehnic „Apulum”, Casa Corpului Didactic, Asociația „Alba Manche Împreună” Alba, în parteneriat cu Regiunea Le Marche, Italia, și instituții publice, școli și ONG-uri din regiune.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax