Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: Primul autobuz electric a ajuns la Alba Iulia. Când ar putea intra pe traseele STP

Publicat

Primul autobuz electric a ajuns la Alba Iulia, în urmă cu câteva zile. Este vorba despre primul autobuz din cele 13 pe care Primăria Alba Iulia le-a comandat și care au costat peste 34 de milioane de lei. 

Un prim autobuz deja a ajuns și administrația locală a început procedura pentru înmatricularea acestuia, urmând ca, până la sfârșitul lunii decembrie, acesta să fie deja pe străzile din Alba Iulia. 

Citește și STP cere Primăriei Alba Iulia 50.000 de euro pe lună, pentru amplasarea unor stații de încărcare a autobuzelor electrice

Autobuzele vor fi date spre folosință către operatorul STP. În următoarele trei luni, în Alba Iulia vor fi livrate câte patru autobuze în fiecare lună.

Până la sfârșitul lunii martie 2022 ar urma să fie livrate toate autobuzele, a declarat pentru alba24.ro, purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Flaviu Buta.

Firma care a câștigat licitația în valoare de 34.221.733 lei fără TVA este din Cehia și în total va furniza 13 autobuze electrice, 13 stații de încărcare lentă și 4 stații de încărcare rapidă.

Autobuzele electrice au o lungime de circa 12 metri, sunt destinate transportului public urban de călători în relief de șes, sunt acompaniate de 4 stații de încărcare rapidă și 13 stații de încărcare lentă.

Autobuzele vor fi echipate cu tehnologii avansate, sisteme de supraveghere video, atât în interior cât și în exterior, sisteme de informare călători, sistem de contorizare călători și alte noi tehnologii, a precizat primarul Gabriel Pleșa.

Obiectivul specific al proiectului este înlocuirea integrală a parcului de material rulant de pe o serie de rute de transport public operaționale, în prezent deservite cu autobuze diesel (în multe cazuri depășite fizic sau moral).

Aceste rute sunt: Rutele 103 și 104 din Alba Iulia.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    joi, 09.12.2021 at 17:58

    Pai sa le dam la altii si sa punem tramvai, dupa capul primarului si a ”desteptilor” de pe langa el.

  2. Ion

    vineri, 10.12.2021 at 07:45

    Eu in fiecare zi ma duc in oras si caut statia de tramvai .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax