Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Primul autobuz electric va circula din această lună în municipiul Alba Iulia

Publicat

Primul autobuz electric urmează să fie pus în această lună în circulație la Alba Iulia. Cu o lungime de 12 metri, acesta va deservi o parte din transportul urban din municipiu.

„În această lună va intra pe traseu primul autobuz electric din Alba Iulia! Acesta a intrat în posesia municipalității în cursul lunii decembrie, a fost deja colantat și înmatriculat și este gata să își transporte călătorii, în cele mai bune și moderne condiții. Și, la fel de important, fără a mai polua mediul înconjurător.

Citește și STP cere Primăriei Alba Iulia 50.000 de euro pe lună, pentru amplasarea unor stații de încărcare a autobuzelor electrice

Urmează livrarea a câte 4 astfel de autobuze lunar, până le vom avea pe toate cele 13 în proprietatea noastră.

Valoarea proiectului este de 43 de milioane de lei și toate aceste mijloace de transport moderne vor opera exclusiv în Alba Iulia, pe liniile principale 103 și 104. Sunt convins că vor fi reduse și costurile cu privire la transportul public local, dar vom contribui și la un mediu mult mai curat pentru albaiulieni”, a transmis primarul Gabriel Pleșa.

Proiectul a fost aprobat în ședința extraordinară a Consiliului Local Alba Iulia de vineri, 7 ianuarie.

Autobuzul a ajuns la Alba Iulia la finalul anului trecut. Urmează livrarea altor autobuze electrice, până la finalul lunii martie.

În total, vor fi 13 astfel de autobuze. Firma care a câștigat licitația în valoare de 34.221.733 lei fără TVA este din Cehia.

Firma livrează și 13 stații de încărcare lentă și 2 stații de încărcare rapidă.

Autobuzele sunt echipate cu tehnologii avansate, sisteme de supraveghere video, atât în interior cât și în exterior, sisteme de informare călători, sistem de contorizare călători și alte noi tehnologii, potrivit primăriei.

Obiectivul specific al proiectului este înlocuirea integrală a parcului de material rulant de pe o serie de rute de transport public operaționale, în prezent deservite cu autobuze diesel (în multe cazuri depășite fizic sau moral).

Autobuzele electrice vor circula pe rutele 103 și 104 din Alba Iulia.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. albaiulian

    vineri, 07.01.2022 at 13:32

    Ce ironie… A ajuns sa se laude USR-ul cu lucruri pe cate le-a facut Viorica Dancila, pe care au numit-o „prosta” non-stop. Daca nu cumpara autobuze electrice pentru mai multe orase din tara, nu mai avea acum cu ce sa se laude acest primar userist, care nu este altceva decat un veritabil „PACALICI al CETATII” !!!

  2. Cetatean loial

    vineri, 07.01.2022 at 14:52

    Nimic nu faceti, luam autobuze electrice si avem trafic infernal!
    La kaufland este dezastru, de ce stau semafoarele pe stalpi?
    Rog presa sa intrebe!
    In oras nu sunt locuri de parcare, altii stau cu masinile pe trotuare si nu platesc nimic!
    Asa se aplica legea decidentilor?
    Nico dracu nu va mai alege!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax