Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Programul ”Școala Altfel” în județul Alba. Peste o mie de elevi au participat la activități alături de polițiști

Publicat

Peste 1.000 de elevi din Alba au aflat informații utile siguranței lor, dar și ce presupune meseria de polițist, în cadrul activităților „Școala Altfel”.

În perioada 27 februarie – 1 martie 2023, polițiștii Biroului Siguranță Școlară împreună cu polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității precum și cu cei de la rutieră, acțiuni speciale și ordine publică, alături de reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba, au desfășurat activități informativ-preventive dedicate siguranței elevilor, în unitățile de învățământ din județ în care se derulează programul național „Școala Altfel .

Polițiștii s-au întâlnit cu peste 1.000 de elevi care învață în Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia, Școala ”Mihai Eminescu” Alba Iulia, Școala Gimnazială nr. 2 Sebeș, Școala Gimnazială ”Mihail Kogălniceanu” Sebeș, Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș, Liceul ”Corneliu Medrea” Sebeș și școlile gimnaziale din Șona și Sânmiclăuș.

Ce au aflat elevii

Discuțiile purtate cu elevii au vizat teme legate de siguranța de internet și protejarea datelor persoanele, prevenirea delicvenței juvenile, prevenirea bullyingului și prevenirea consumului de substanțe cu efect psihoactiv.

Cu ajutorul laboratorului de educație rutieră, elevilor le-au fost reamintite regulile de circulație ce trebuie respectate, pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere.

Cei interesați au putut afla informații despre profesia de polițist, abilitățile necesare unui polițist, avantajele oferite tinerilor care urmează școlile de poliție și au fost încurajați să se pregătească, din timp, pentru o eventuală admitere la o școală de poliție.

Porți deschise la Poliția Sebeș

La Sebeș, porțile Poliției Municipiului Sebeș s-au deschis pentru copiii care au dorit să îi cunoască pe polițiști. Cei mici au aflat care este misiunea polițiștilor, în societate și, spre încântarea lor, au vizitat autospecialele de poliție.

Polițiștii răspund tuturor solicitărilor formulate de unitățile de învățământ care derulează programul „Şcoala Altfel”, urmând ca alte sute de elevi din județul Alba să învețe lecția prevenirii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax