Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Reacția Poliției Locale Alba Iulia după ridicarea mașinii unor persoane cu handicap, de pe un loc de parcare rezervat lor

Publicat

Reprezentații Poliției Locale a municipiului Alba Iulia au făcut o serie de precizări pentru alba24.ro, cu privire la ridicarea autoturismului unor persoane cu handicap, chiar de pe un loc de parcare special destinat persoanelor cu dizabilități. 

Alba24.ro a prezentat luni, 22 martie, cazul celor două persoane din Alba Iulia, cu dizabilități, cărora li s-a ridicat autoturismul de pe un loc de parcare pentru persoane cu handicap, situat în parcarea magazinului Lidl de pe strada Lalelelor. 

Cei doi și-au parcat mașina pe locul special destinat și au intrat la cumpărături. La scurt timp, un echipaj al Poliției Locale Alba Iulia a identificat mașina celor doi ca fiind una parcată ilegal.

La și mai scurt timp după identificare, polițiștii au chemat firma de ridicări, iar mașina a fost ridicată de pe locul de parcare.

La deschiderea autoturismului se observa cartonul albastru în suportul de radio al mașinii. Cei doi au fost nevoiți să plătească taxa de 452 de lei, de înapoiere a mașinii.

Articolul poate fi citit integral pe link-ul următor: Polițiștii locali din Alba Iulia au ridicat mașina unei persoane cu handicap, parcată regulamentar. Ce s-a întâmplat

Potrivit reprezentaților Poliției Locale, evenimentul regretabil s-a produs dintr-o scăpare a șoferului, care nu a afișat într-un loc vizibil ”cartonul albastru” care indica faptul că șoferul este o persoană cu handicap.

”În data de 22.03.2021, lucrători ai Direcției de Poliție Locală Alba Iulia, Biroul Circulație pe Drumurile Publice au dispus ridicarea unui autoturism parcat pe un loc destinat persoanelor cu dizabilități amenajat în parcarea magazinului Lidl din Cetate (B-dul Revoluției 1989, intersecție cu str. Lalelelor).

 

Măsura luată în jurul orei 11.00, deși pare abuzivă, se încadrează perfect în prevederile legale. Asta deoarece conducătorul auto nu a afișat cardul-legitimație <în partea din față a vehiculului, astfel încât fața cardului-legitimație să fie clar vizibilă pentru verificare>, așa cum prevede ART 40, punctul (5), lit. b din Legea 448/2006 Republicată.

Acest lucru rezultă din planșele foto efectuate de polițiștii locali.

Mai mult, conducătorul auto și-a recunoscut <scăparea>. El a fost sancționat cu avertisment scris, și nu cu amendă care apoi a fost transformată în avertisment.

Conducătorul a fost nevoit să achite taxa de ridicare în valoare de 452 de lei.

Pentru a preîntâmpina astfel de situații neplăcute și nedorite, atât de cetățeni cât și de polițiștii locali, transmitem conducătorilor auto care beneficiază de dreptul de a parca pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități să afișeze cardul-legitimație în partea din față a autovehiculului”, au transmis, pentru alba24.ro, reprezentanții Poliției Locale a municipiului Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. impartialitate

    marți, 23.03.2021 at 12:55

    Nu ar fi trebuit sa acoperiti numarul masinii ?

  2. Corneliu B.

    marți, 23.03.2021 at 16:15

    Cum sa plateasca 452 lei niste oameni cu mari probleme fizice? Asata dupa ce i-a lasat si pe jos pe doi oameni care si asa se depalseaza foarte greu si inca cu sacosele de cumparaturi in maini…!!! Le-a mai luat si banii? Cei de la primarie si politia locala, au mai putut sa intinda mana dupa banii oamenilor? Altii au putut sa vada legitimatia albastara in masina, politaii n-au vazut..!! Ei (politaii) deja vedeau banii „albastri” pentru plimbarea facuta in oras, ce sa se uite ei mai atent in masina!!RUSINE,RUSINE!! Dati oamenilor banii inapoi,nesimtitilor.

  3. Platesc taxe

    marți, 23.03.2021 at 16:35

    Atentie la neatentie!
    Ca cetatean contezi doar ca si numar si sa nu cumva sa uiti sa iti platesti taxele si impozitele!
    Toti o apa si-un pamant, politicienilor!

  4. Rbk

    marți, 23.03.2021 at 20:50

    Politia locala amendeaza pe cei nevoiasi,dar pe ai lor ,îi suna sa vina sa mute masina.De parcarile de pe lînga unele institutii publice nici nu se apropie,că doar vorba aia,corb la corb nu isi scoate ochii.Bine ca se ocupa de parcarile de la supermarket.Rusinică.

  5. Niste juristi

    vineri, 26.03.2021 at 02:09

    In primul rand spatiul acela de parcare nu este domeniul public, el apartine lui Lidl. Lidl nu a luat pozitie pana acum?! O sa ma asigur ca se afla la mangementul central, pt ca si Lidl ar fi trebuit sa ia pozitie in acest caz. Este o rusine si pt acest supermarket.
    Iar scuzele primarului sunt culmea nesimtirii!
    Domnule primar, intreg sistemul albaiulian de parcare este ABUZIV. Va sfatuiesc sa luati masuri pt a remedia problema. In caz contrar, va asigur ca o sa ne ocupam de problema.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax