Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Salvatorii români din Turcia au găsit un bărbat în viaţă, după şase zile de la cutremur. Intervenția a durat 12 ore

Publicat

Salvatorii români au reușit să scoată de sub dărâmături un bărbat, după o misiune continuă de 12 ore, în Turcia. Era blocat în moloz de circa 149 de ore.

”În această dimineață, echipa RO USAR 2 a salvat de sub dărâmături un bărbat în vârstă de 35 ani, după o misiune continuă de 12 ore.

După ce a fost identificată victima, cu ajutorul senzorilor de amplificare a sunetelor, salvatorii au realizat în mod progresiv accesul printre elementele prăbușite, pentru a-i oferi o mască cu oxigen.

În acțiunile de salvare a fost implicat personal medical și voluntari turci.

Această reușită le dă salvatorilor puterea de a continua până la capăt. Mai există speranță!”, este mesajul ISU București-Ilfov.

Vezi și UPDATE: CUTREMUR de 5,2 Richter, în România, luni după-amiază. Cum s-a simțit în Alba

Bărbatul a fost surprins de cutremur pe casa scării, într-o clădire de 6 etaje. Aceasta s-a prăbușit complet.

Modulul este format din echipa de căutare-salvare RO-USAR, medici și asistenți SMURD și echipaj cu personal canin specializat în căutare-salvare. Pentru această misiune s-au utilizat echipamentele de salvare aflate în dotarea pompierilor salvatori RO-USAR, activitatea fiind sub coordonare medicală.

Victima, prinsă sub grinda de beton de la nivelul etajelor superioare era conștientă și cooperantă. Echipa medicală SMURD a acordat îngrijirile de specialitate care se impuneau victimei, aceasta fiind mai apoi predată ambulanței, aflată la fața locului, potrivit Mediafax.

Alte salvări miraculoase în Turcia

Un bebeluş de 7 luni a fost salvat de sub dărâmături în sud-estul Turciei, după cutremurele devastatoare din această ţară şi din Siria vecină, a relatat duminică dimineaţa postul TRT, preluat de dpa.

Salvatorii au reuşit să-l scoată în viaţă pe băieţel dintr-o clădire prăbuşită din provincia Hatay, după 140 de ore. Ei şi-au dat seama că există un copil încă în viaţă sub dărâmături atunci când l-au auzit plângând.

Un bărbat de 35 de ani a fost salvat în aceeaşi provincie după ce a fost blocat sub moloz circa 149 de ore, potrivit TRT.

Peste 28.000 de persoane au murit

Bilanţul oficial este în prezent la peste 28.000 de morţi, dintre care 24.517 numai în Turcia. La ultima actualizare, în Siria au fost raportate 3.574 de decese.

Bilanţul persoanelor decedate în urma cutremurului din Turcia şi Siria, care duminică dimineaţa depăşea 28.000, riscă cel puţin să se dubleze, a avertizat secretarul general adjunct al ONU pentru afaceri umanitare şi coordonator al ajutorului de urgenţă, Martin Griffiths, informează duminică AFP.

Martin Griffiths a ajuns sâmbătă în oraşul Kahramanmaras din Turcia, epicentrul cutremurului de 7,8 grade care a avut loc pe 6 februarie şi care a făcut în total 28.191 de morţi – 24.617 în Turcia şi 3.574 în Siria.

„Cred că este dificil de estimat (bilanţul) tocmai pentru că trebuie să ajungem sub dărâmături, dar sunt sigur că se va dubla, sau mai mult”, a declarat înaltul oficial al ONU pentru Sky News.”Încă nu am început cu adevărat să contabilizăm numărul morţilor”, a avertizat Griffiths.

Zeci de mii de salvatori

Zeci de mii de salvatori continuă să caute sub moloz într-un frig glacial, care sporeşte suferinţa milioanelor de persoane sinistrate.

ONU a avertizat că cel puţin 870.000 de persoane au nevoie urgentă de mese calde în Turcia şi Siria. În prezent, se consideră că până la 5,3 milioane de persoane sunt fără adăpost doar în Siria.

Aproape 26 de milioane de oameni au fost afectaţi de cutremur, a declarat sâmbătă OMS, lansând un apel la donaţii de 42,8 milioane de dolari pentru finanţarea nevoilor sanitare imediate.

Agenţia turcă de gestionare a dezastrelor a declarat că peste 32.000 de membri ai organizaţiilor turceşti participă la operaţiunile de salvare. Acestora li s-au alăturat 8.294 de salvatori din străinătate.

surse: ISU București/Ilfov, Agerpres, Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax