Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Săptămâna mobilităţii, a energiei verzi şi inovaţiei la Alba Iulia. Activităţi susţinute de ADR Centru şi Centrul Europe Direct

Publicat

ALEA 2015 (11) Perioada 14-20 septembrie 2015 a fost pentru ADR Centru o săptămână a mobilității, o săptămână verde, dar și o săptămână a inovației în domeniul energiei durabile din județul Alba. Marșul bicicletelor, Târgul de echipamente ecologice și al surselor de energie regenerabilă, dar și spectacolul eco al grădinițelor albaiuliene au fost organizate în această săptămână de către Agenția Locală a Energiei Alba (ALEA), în parteneriat ADR Centru și Centrul Europe Direct Regiunea Centru, alături de Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia și Universitatea ”1 Decembrie 1918”.

De la cei mai mici la cei mai mari, fie costumați în personaje, fie pe biciclete, fie vizitatori la standuri, expozanți, inventatori, elevi și autorități, adică aproape 800 de persoane au participat, timp de 4 zile, la evenimentele desfășurate în municipiul Alba Iulia. Astfel, cu toții au susținut și promovat modalitățile de a păstra un mediu înconjurător sănătos, utilizând energia regenerabilă. ”Marșul bicicletelor” a fost primul eveniment, în care, peste 50 de copii și profesori de la șase școli au pedalat cu entuziasm, pentru a sublinia modul în care ei susțin un stil de viață sănătos și un mediu curat. Au fost puse în valoare, în acest fel, pistele de bicicliști ale traseelor Cetății Alba Carolina, restaurată prin fonduri europene Regio.

Vezi şi FOTO-VIDEO: Marșul bicicletelor în Cetatea Alba Carolina, cu elevii de la cinci școli, în cadrul evenimentului ”Săptămâna Europeană a Mobilității”

La workshop-ul ”În sprijinul autorităților locale implicate în planificarea energetică durabilă” reprezentanții ADR Centru au susținut o prezentare și au discutat cu participanții despre modalitățile de susținere cu fonduri europene a ideilor inovative și a soluțiilor de mobilitate ce pot reduce poluarea din mediul urban. Alături de prezentarea viitoarelor fonduri nerambursabile, au mai fost dezbătute și câteva soluții tehnice de utilizare a energiei regenerabile de către reprezentanții ALEA și de către alți experți tehnici și participanți la Târg.

Târgul propriu-zis de echipamente și servicii complete ”ALEA 2015”, eveniment aflat la a opta ediție, a încheiat seria evenimentelor din perioada 17-20 septembrie și a reunit 20 de firme cu produse din domeniul iluminatului public eficient, al microhidrocentralelor, al centralelor eficiente pe biomasă, al pompelor de căldură, dar și al soluțiilor de eficientizare a consumului energetic în clădiri. Pe lângă expunerea de soluții tehnice, în cadrul Târgului a avut loc și Salonul ”Eco-Inventica”, unde inventatori din județul Alba s-au întâlnit cu tinerii pasionați de inovații. Ora de inventică a fost destinată elevilor de liceu din municipiul Alba Iulia, care au putut asculta și pune întrebări inventatorilor prezenți în cadrul Salonului despre invențiile din trei domenii: eficiența energetică, energie din surse neconvenționale /regenerabile, protecția mediului/reducerea poluării.

Citeşte şi FOTO-VIDEO: ALEA 2015 – Târg de echipamente și soluții complete. Autoturismele electrice, atracția evenimentului

Eco-spectacolul ”Planeta verde” a dat culoare și a animat Târgul, prin mini-spectacolele pe teme ecologice susținute de cei 120 de copii ce au participat și la o paradă a costumelor realizate din materiale reciclabile sau reciclate. Peste 200 de părinți au urmărit plini de emoție și bucurie modul în care cei mici s-au prezentat. Fiecare copil a primit din partea ADR Centru și a Centrului de Informare Europe Direct Regiunea Centru obiecte promoționale, dar și cărticele de colorat cu și despre Europa.

La finalul evenimentelor, în cadrul Tombolei organizate în ultima zi a Târgului ALEA-2015, au fost oferite 5 premii și 20 de mențiuni. Echipa Europe Direct din cadrul ADR Centru a oferit 5 mențiuni, constând în seturi de obiecte promoționale, fiecare în valoare de circa 75 lei, câștigate de Ramona Cîrlea, Raluca Groza și Mihaela Ștefan, precum și de Andrei Popescu și Sandu Guș.

Premiul III, un mini-boiler în valoare de 500 lei, a fost câștigat de Ilaria Sardiello, Premiul II un instant de apă caldă, în valoare de 700 lei, a fost câștigat de Constantin Roșca, iar Premiul I, un dedurizator de apă, în valoare de 1500 lei, a fost câștigat de Raluca Marcu. Pentru câștigătorii care n-au fost prezenți la eveniment, organizatorii din cadrul ALEA au solicitat partenerilor să le publice numele și să-i informeze că vor fi contactați de organizatori pentru a intra în posesia câștigurilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax