Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Săptămâna prevenirii criminalității” s-a încheiat cu Concursul de orientare sportivă pentru elevi. Vezi câștigătorii

Publicat

„Săptămâna prevenirii criminalității”, organizată de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Alba s-a încheiat vineri, 28 septembrie. Peste 100 de elevi din județul Alba au participat la o lecție deschisă susținută de polițiști, dar și la un concurs de orientare sportivă, organizat în pădurea Schit din Alba Iulia. La această acțiune au participat și reprezentanții organizatorilor evenimentului, comisarul șef de poliție Laurențiu Crișan, președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, Rodica Groza și Codruța Lodroman de la Inspectoratul Școlar Județean.

Sub îndrumarea poliţiştilor de la rutieră şi ai profesorilor coordonatori, elevii patrulelor şcolare constituite la nivelul şcolilor din Alba Iulia, Abrud, Blaj, Sebeş, Abrud şi Teiuş i-au ajutat pe colegii lor să ajungă la şcoală în siguranţă şi să transpună în practică, în condiţii reale de trafic cunoştinţele privind circulaţia pe drumurile publice, însuşite în timpul activităţilor educative cu tematică rutieră. La Centrul de Informare Rutieră de la Palatul Copiilor din Alba Iulia, poliţiştii Serviciului Rutier împreună cu cei ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au organizat o lecţie deschisă la care au participat peste 100 de elevi de gimnaziu de la şcolile din Alba Iulia.

Elevii au primit sfaturi legate de comportamentul preventiv pe care trebuie să-l aibă atunci când participă la traficul rutier şi au experimentat condusul cu ajutorul simulatorului de trafic.

Începând cu ora 10.00, în zona Schit din municipiul Alba Iulia, pe platoul din apropierea pădurii, s-a desfăşurat Concursul de Orientare Sportivă organizat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba prin poliţia de proximitate, împreună cu Consiliul Judeţean Alba şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba.

Acest concurs a devenit o tradiţie pentru organizatori, în acest an fiind organizată cea de-a cincea ediţie, care s-a bucurat de participarea a peste 100 de elevi din şcoli gimnaziale şi licee din judeţul Alba.

Concursul s-a desfăşurat pe două categorii, respectiv şcoli generale şi licee, participanţii formând 11 echipe pentru fiecare categorie, alcătuite din doi băieţi şi două fete. Aceştia au alergat împreună în pădurea Schit, folosindu-se de o hartă de orientare la scara 1/75.000, pe trasee cuprinse între 2 şi 4 km care au fost prevăzute cu 8 până la 12 posturi de control.

Au câştigat echipele care au reuşit să atingă toate posturile de control în timpul cel mai scurt.

Instruirea sportivilor şi coordonarea starturilor şi sosirilor al fost asigurată de Gheorghe Medea din cadrul Consiliului Judeţean Alba, antrenor de orientare sportivă şi de Marian Constantin, manager al SC „Obiectiv Sport” SRL, fost sportiv de performanţă.

Cupele şi diplomele au fost oferite câştigătorilor de preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, de comisar şef de poliţie Laurenţiu Crişan, împuternicit şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, de comisar şef Mircea Crişan, şeful Poliţiei Municipiului Alba Iulia, de Rodica Groza, inspector şcolar general adjunct şi de Codruţa Lodroman, inspector şcolar.

Campionii au primit diplome, medalii şi cupe care au fost asigurate de sponsori, respectiv Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor – Regiunea I Alba, Asociaţia Sportivă Dinamo Alba, Corpul Naţional al Poliţiştilor şi Asociaţia Apulum Pol Alba.

Clasamentul final al concursului a fost următorul:

Categoria masculin, şcoli generale:

Locul I : Găinar Dan

Ghişa Alexandru – Şcoala Generală nr. 4 Cugir

Locul II : Almăşan Marce

Stan George – Şcoala Generală „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia

Locul III : Ţimpea Andreeas

Achimescu Octavian – Şcoala Generală Petreşti

Categoria, feminin şcoli generale:

Locul I : Sava Denisa

Mocan Roxana – Colegiul „Alexandru Domşa” Alba Iulia

Locul II : Radu Raluca

Draşovean Ramona – Liceul Sportiv Alba Iulia

Locul III : Opriţa Lorena

Sătmărean Andreea – Colegiul „Apulum” Alba Iulia

Categoria masculin, licee:

Locul I : Roşu Daniel

Paşca Liviu – Colegiul „Mihai Viteazul” Alba Iulia

Locul II : Crişan Cătălin

Dragomir Răzvan – Colegiul Economic Alba Iulia

Locul III : Oană Mihai Iulian

Mădăraş Dragoş – Grup Şcolar „C. Medrea” Zlatna

Categoria feminin, licee:

Locul I : Rognean Xelina

Suciu Bianca – Colegiul Mihai Viteazul Alba Iulia

Locul II : Molnar Carmen Bianca

Acatrinei Mihaela – Liceul Sportiv Alba Iulia

Locul III : Roncea Andreea

Oprea Bianca – Colegiul Economic Alba Iulia

Pe unităţi de învăţământ:

Categoria şcoli generale:

Locul I : Colegiul „Apulum” Alba Iulia

Locul II : Şcoala Generală „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia

Locul III : Colegiul „Alexandru Domşa” Alba Iulia

Categoria licee:

Locul I : Colegiul Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia

Locul II : Colegiul Economic Alba Iulia

Locul III : Liceul Sportiv Alba Iulia

FOTO: Vali CIONTEA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax