Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Sărbătoare la Biserica „Sfântul Ierarh Nectarie” din Uioara de Sus. Credincioșii s-au rugat la racla cu moaște adusă din Alba Iulia

Publicat

Credincioșii Parohiei „Sfântul Ierarh Nectarie” din Uioara de Sus (Ocna Mureș) au sărbătorit vineri hramul micii lor biserici. La sărbătoare a fost adusă și o raclă cu moaște de la Biserica Memorială „Mihai Viteazul” din Alba Iulia. De la eveniment n-au lipsit nici oamenii politici, aflați în campanie electorală.

Ca orice zi de naștere, „petrecerea” hramului s-a întins pe ore întregi. Sărbătoarea a început de dimineață cu slujbele Utreniei și cu Sfânta Liturghie. Un sobor de preoți, avându-l în mijloc pe părintele Gigel Roată, parohul bisericii, asistat de la strană de un grup de studenți teologi din Alba Iulia a oficiat aceste slujbe. La Sfânta Liturghie au asistat și candidații PP-DD la alegerile parlamentare, Cornel Comșa și Dorin Pocol, care nu au ratat ocazia de se întâlni cu electoratul.

După o scurtă pauză de masă, hramul a continuat în mica comunitate cu slujbele Sfințirii Apei Mici și Maslului. În timpul celei de-a doua, a fost adusă și o raclă cu o multitudine de moaște de la Biserica Memorială „Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Cei peste 150 de credincioși veniți și din celelalte parohii din oraș au părăsit biserica în jurul orei 18.00.

Vedeți o galerie foto de la manifestarea religioasă:

Serafim ARMANCA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. credincios

    marți, 25.06.2013 at 21:07

    Cand va disparea biserica va disparea si omenirea

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax