Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Sărbătoarea “Ieșirea-n Rai” la Ampoița, în a doua zi de Rusalii. Tradiție veche de sute de ani

Publicat

O tradiție veche de sute de ani este păstrată cu sfințenie la Ampoița, în județul Alba. Oamenii din toată comuna se adună „În deal” pentru a sărbători a doua zi de Rusalii.

La “Ieșirea-n Rai”, sărbătoarea din acest an ce s-a desfăşurat în Dealul Doștiorului din Ampoița, comuna Meteș, au participat aproximativ 400 de oameni.

Citește și Mesaje, Felicitări, Urări și SMS-uri de Rusalii pentru cei dragi. Ce nume se sărbătoresc cu acest prilej

Scena a fost a artiștilor consacrați – Sava Negrean Brudașcu, Mariana Anghel, Leontina Fărcaș, Floricica Moga, Maria Filimon, Nicolae Plută, Dorina Narița, Nicolae Tuhuț, Cătălin Hașa – alături de orchestra Centrului de Cultură “Augustin Bena” Alba, dirijată de Alexandru Pal.

Atmosfera a fost completată şi de Ansamblul de dansuri a Comunei Meteș, care și-a făcut debutul la sărbătoare, dar și de Grupul “Ampoiceana”.

Cu această ocazie, Primăria comunei Meteş a lansat şi “Cartea de onoare” a comunei, în care sunt evidenţiate persoanele care s-au implicat în viața comunității, potrivit primarului comunei Meteș, Dan Cosmin Opruța.

Sarbatoarea din Dealul Doştiorului a continuat la Căminul Cultural din Ampoiţa. Interpreta de muzică populară Delia Jude și formația Alin Joldeș au întreținut atmosfera de bal până la miezul nopții.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax