Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO Se-nnoiește „Lumea Nouă” din Alba Iulia. 150 de locuinţe sociale, teren de sport plus alte facilități


Publicat

Consiliul Local Alba Iulia are de aprobat, luni, Planul Urbanistic Zonal pentru Ansamblu urban cu spaţii socio-culturale, educative şi de locuit în cartier Gheorghe Şincai. Este vorba despre locuinţele sociale ce vor fi construite în zona “Lumea Nouă”, integrate în planurile primăriei de revitalizare a aceste părţi a oraşului şi de integrare a comunității rome.

După aprobarea documentaţiei de urbanism, urmează studiul de fezabilitate şi asigurarea finanţării pentru construcţia acestui complex urban. Cel mai probabil, vor fi accesate fonduri POR. Proiectul face parte din strategia mai amplă de revitalizare a zonei „Lumea Nouă”.

Vezi şi VIDEO: Opt milioane de euro pentru zona „Lumea Nouă” din Alba Iulia. Locuințe, dispensar și post de poliție

Condiţia impusă de comisia de specialitate, pentru aprobarea documentaţiei, este restrângerea zonei de locuinţe individuale şi realizarea pentru acestea a unui regim de înălţime P+1, precum reglementarea unei zone de sport şi agrement.

Ce se va construi în complexul urban de pe strada Gheorghe Şincai

Planul Urbanistic Zonal include construirea a 7 blocuri cu trei niveluri (parter şi două etaje), cu 17 până la 24 apartamente, alte trei clădiri cu un etaj ce vor reuni 12 locuinţe individuale, reamenajarea talciocului (spaţii acoperite, deschise şi platforme), teren de sport pentru minifotbal, spaţiu public pentru comerţ şi cultură, spaţiu public pentru comerţ – miniateliere, spaţii gospodăreşti şi platforme de gunoi, sistemul de circulaţie pietonală şi auto, spaţii de parcare, spaţiu de joacă pentru copii şi spaţii verzi.

Toate acestea, pe un teren de 50.000 mp, în continuarea talciocului din Alba Iulia. În total, vor fi peste 150 de locuinţe.

Conform reglementărilor propuse, clădirile la strada Gheorghe Şincai se vor retrage la aliniamentul halei “Incov”. Clădirile vor fi amplasate retras cu minim 3 metri şi maxim 6 metri faţă de aliniamentul stradal.

Clădirile vor respecta între ele distanţe minime egale cu jumătate din înălţimea celei mai înalte (la cornişă). Excepţie fac cazurile în care clădirile nu sunt locuinţe sau faţadele prezintă calcane sau ferestre ce nu asigură luminarea unor încăperi, fie de locuit, fie pentru alte activităţi ce necesită lumină naturală.

Locuinţele colective vor fi construite la o distanţă minimă de 20 de metri între ele, respective la 21 de metri faţă de aleea carosabilă principală a cartierului, cele individuale la 30 de metri între ele, iar terenul de sport la cel puţin 29 de metri faţă de locuinţele individuale. De asemenea, distanţa minimă a parcajelor faţă de locuinţele colective este de 5 metri, distanţa minimă a locuinţelor individuale faţă de limita de proprietate pe latura de sud este de 0,6 metri, pe latura de nord de 12 metri.

Accesul principal auto şi pietonal se va realiza din strada Gheorghe Şincai şi va avea obligatoriu două benzi de circulaţie (ambele sensuri). În incinta zonei de locuinţe colective se admit sensuri unice de circulaţie auto. Se va asigura accesul pietonal, inclusiv pentru persoane cu handicap sau dificultăţi de deplasare, la locuinţe, locuri de odihnă, locuri de joacă pentru copii, parcaje. Va fi cel puţin un loc de parcare pentru fiecare apartament.

Vor fi 147 de locuri de parcare pentru locuinţele colective, 37 pentru spaţiile cu funcţiuni complementare, 37 pentru locuinţele individuale.

Toate clădirile vor fi racordate la reţele tehnico-edilitare publice. Se va asigura în mod special evacuarea rapidă şi captarea apelor meteorice din spaţiile rezervate pietonilor, din spaţiile mineralizate şi din spaţiile plantate cu gazon.

Se interzice dispunerea pe faţade a antenelor TV satelit, a antenelor pentru telefonia mobilă şi dispunerea vizibilă a cablurilor TV.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. Ilie

    vineri, 04.05.2018 at 07:31

    Dărâmas-ar peste ei sa nu ramana nici prafu’!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Amenzi de aproape 10.000 de lei și produse alimentare confiscate, după controale ale Poliției Alba la magazine din județ

Publicat

Polițiștii specializați în combaterea criminalității economico-financiare din Alba au dat amenzi de aproape 10.000 de lei și au confiscat produse alimentare fără documente de proveniență sau cu termen de valabilitate expirat. Acțiunile de control au fost derulate la mai multe magazine din județ.

Potrivit IPJ Alba, luni, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au efectuat controale la agenții economici de pe raza întregului județ. La acțiune au participat și polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni, care au verificat modul în care sunt respectate normele legale privind comerțul, pe raza comunelor de competență.

Astfel, au fost verificați 65 de agenți economici și au fost constatate 11 abateri de natură contravențională, care au fost sancționate cu amenzi în valoare de 9.500 de lei.

În urma controalelor, au fost identificate și confiscate produse alimentare fără documente de proveniență sau a căror termen de valabilitate a expirat, în valoare de 289 de lei și suma de 400 de lei.

foto: arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

A pus în pericol siguranța traficului rutier. Ce alcoolemie avea un șofer oprit de Poliție la Drâmbar

Publicat

alcool la volan

Un bărbat din comuna Berghin s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins la volanul unei mașini, aflat sub influența alcoolului. Etilotestul a indicat 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Potrivit IPJ Alba, luni, în jurul orei 18.20, polițiștii Biroului Rutier Alba Iulia  l-au depistat pe un bărbat de 37 de ani, din comuna Berghin, județul Alba, în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 107 C, pe raza localității Drâmbar, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Controale anti-braconaj ale polițiștilor din Alba. Dosar penal, pește și unelte confirscate

Publicat

pesti braconaj

Poliţiştii din Crăciunelu de Jos și Mihalț au organizat luni o acțiune de combatere a braconajului piscicol.

Cu ocazia acestei acţiuni, față de 4 persoane, poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale conform OUG 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, în valoare de 600 de lei, au confiscat 5,1 kilograme de pește și unelte de pescuit.

De asemenea, polițiștii au constatat o infracțiune.

Controale au făcut și poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Blaj, pe râul Mureș. Cu această ocazie, a fost depistat un bărbat de 47 de ani, din Crăciunelul de Jos, care pescuia în perioada de prohibiţie.

Faţă de bărbat a fost întocmit dosar penal, în cadrul căruia este cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „pescuitul prin orice metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiţie”, faptă prev. şi pedepsită de art.64, lit. b din O.G.23/2008, modificată, privind pescuitul şi acvacultura.

Foto: Arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Un bărbat din Alba Iulia a ”uitat” să plătească bunurile pe care le-a luat dintr-un magazin. Vânzătoarea a anunțat poliția

Publicat

furt magazin alcool

Polițiștii din Alba Iulia au identificat un bărbat care ar fi sustras bunuri dintr-o societate comercială din municipiu. Acesta și-ar fi însușit mai multe produse de rafturile magazinului și ar fi plecat fără să achite contravaloarea lor.

La data de 01 iunie 2020, polițiștii din Alba Iulia au fost sesizați de către o femeie de 32 de ani, din Alba Iulia, cu privire la faptul că, un bărbat ar fi sustras bunuri de pe rafturile magazinului unde lucrează, în valoare de peste 155 de lei, după ce a părăsit incinta fără să le plătească.

La scurt timp, bărbatul de 30 de ani, din Alba Iulia, a fost identificat de polițiști, iar bunurile au fost recuperate și predate reprezentaților societății comerciale.

Față de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Foto: Arhivă, rol ilustrativ

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate