Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO Se-nnoiește „Lumea Nouă” din Alba Iulia. 150 de locuinţe sociale, teren de sport plus alte facilități

Publicat


Consiliul Local Alba Iulia are de aprobat, luni, Planul Urbanistic Zonal pentru Ansamblu urban cu spaţii socio-culturale, educative şi de locuit în cartier Gheorghe Şincai. Este vorba despre locuinţele sociale ce vor fi construite în zona “Lumea Nouă”, integrate în planurile primăriei de revitalizare a aceste părţi a oraşului şi de integrare a comunității rome.

După aprobarea documentaţiei de urbanism, urmează studiul de fezabilitate şi asigurarea finanţării pentru construcţia acestui complex urban. Cel mai probabil, vor fi accesate fonduri POR. Proiectul face parte din strategia mai amplă de revitalizare a zonei „Lumea Nouă”.

Vezi şi VIDEO: Opt milioane de euro pentru zona „Lumea Nouă” din Alba Iulia. Locuințe, dispensar și post de poliție

Condiţia impusă de comisia de specialitate, pentru aprobarea documentaţiei, este restrângerea zonei de locuinţe individuale şi realizarea pentru acestea a unui regim de înălţime P+1, precum reglementarea unei zone de sport şi agrement.

Ce se va construi în complexul urban de pe strada Gheorghe Şincai

Planul Urbanistic Zonal include construirea a 7 blocuri cu trei niveluri (parter şi două etaje), cu 17 până la 24 apartamente, alte trei clădiri cu un etaj ce vor reuni 12 locuinţe individuale, reamenajarea talciocului (spaţii acoperite, deschise şi platforme), teren de sport pentru minifotbal, spaţiu public pentru comerţ şi cultură, spaţiu public pentru comerţ – miniateliere, spaţii gospodăreşti şi platforme de gunoi, sistemul de circulaţie pietonală şi auto, spaţii de parcare, spaţiu de joacă pentru copii şi spaţii verzi.

Toate acestea, pe un teren de 50.000 mp, în continuarea talciocului din Alba Iulia. În total, vor fi peste 150 de locuinţe.

Conform reglementărilor propuse, clădirile la strada Gheorghe Şincai se vor retrage la aliniamentul halei “Incov”. Clădirile vor fi amplasate retras cu minim 3 metri şi maxim 6 metri faţă de aliniamentul stradal.

Clădirile vor respecta între ele distanţe minime egale cu jumătate din înălţimea celei mai înalte (la cornişă). Excepţie fac cazurile în care clădirile nu sunt locuinţe sau faţadele prezintă calcane sau ferestre ce nu asigură luminarea unor încăperi, fie de locuit, fie pentru alte activităţi ce necesită lumină naturală.

Locuinţele colective vor fi construite la o distanţă minimă de 20 de metri între ele, respective la 21 de metri faţă de aleea carosabilă principală a cartierului, cele individuale la 30 de metri între ele, iar terenul de sport la cel puţin 29 de metri faţă de locuinţele individuale. De asemenea, distanţa minimă a parcajelor faţă de locuinţele colective este de 5 metri, distanţa minimă a locuinţelor individuale faţă de limita de proprietate pe latura de sud este de 0,6 metri, pe latura de nord de 12 metri.

Accesul principal auto şi pietonal se va realiza din strada Gheorghe Şincai şi va avea obligatoriu două benzi de circulaţie (ambele sensuri). În incinta zonei de locuinţe colective se admit sensuri unice de circulaţie auto. Se va asigura accesul pietonal, inclusiv pentru persoane cu handicap sau dificultăţi de deplasare, la locuinţe, locuri de odihnă, locuri de joacă pentru copii, parcaje. Va fi cel puţin un loc de parcare pentru fiecare apartament.

Vor fi 147 de locuri de parcare pentru locuinţele colective, 37 pentru spaţiile cu funcţiuni complementare, 37 pentru locuinţele individuale.

Toate clădirile vor fi racordate la reţele tehnico-edilitare publice. Se va asigura în mod special evacuarea rapidă şi captarea apelor meteorice din spaţiile rezervate pietonilor, din spaţiile mineralizate şi din spaţiile plantate cu gazon.

Se interzice dispunerea pe faţade a antenelor TV satelit, a antenelor pentru telefonia mobilă şi dispunerea vizibilă a cablurilor TV.


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ilie

    vineri, 04.05.2018 la 07:31

    Dărâmas-ar peste ei sa nu ramana nici prafu’!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Ludovic Orban a invitat Google să ia în considerare stabilirea unei prezențe a companiei în România

Publicat

Premierul Ludovic Orban a adresat vicepreşedintelui Google Kent Walker invitaţia de a lua în considerare stabilirea unei prezenţe a companiei în România a anunțat Guvernul. Cu ocazia participării la Conferinţa de Securitate de la Munchen, premierul Ludovic Orban a avut o serie de întrevederi cu reprezentanţi ai mediului de afaceri, printre care Kent Walker, vice-preşedinte […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO ȘTIREA TA: Tupeu la Alba Iulia. Cu mașina de lux, pe pista de biciclete de la Mamut

Publicat

Un șofer a intrat duminică cu mașina sa de lux pe pista de biciclete de la Parcul Dendrologic, deasupra restaurantului Panoramic. În zona respectivă, traficul este restricționat iar aleile sunt doar pentru bicicliști și pietoni.  Un cititor Alba24 a fost deranjat de tupeul șoferului care a decis că regula nu i se aplică și lui […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Au început noile sondaje ”din ușă în ușă”, la Alba Iulia. Gabriel Pleșa este măsurat în calitate de candidat al USR la primărie

Publicat

plesa usr

Nici nu s-a uscat bine cerneala de pe adeziunea la USR Alba a lui Gabriel Pleșa, nici nu au ieșit liberalii din corzi, după lovitura dată de fostul lor coleg, că au și început sondajele door to door care măsoară deja noile aranjări de forțe în lupta pentru Primăria Alba Iulia.  Primii operatori de sondaje […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în ALBA: Temperaturi de primăvară, dar și câteva ploi și ninsori. Prognoza pe zile și localități, 17-23 februarie

Publicat

alba iulia

Vremea se încălzește în următoarele zile, în județul Alba, iar temperaturile vor urca până la valori specifice primăverii. Vor fi și câteva averse – ploi la șes și ninsori la munte, la mijlocul săptămânii viitoare. Temperaturile maxime vor fi de 11-13 grade Celsius, în primele trei zile ale săptămânii, apoi se mai răcește. Vă prezentăm […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate