Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Secţia de Boli Infecţioase din Alba Iulia a fost renovată cu peste un milion de lei. Recepţia lucrărilor, până la 1 martie

Publicat

DSC_0018 Lucrările de renovare şi modernizare a spaţiilor din Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba au ajuns la final. Saloanele secției au fost complet renovate şi dotate cu paturi şi saltele noi, iar grupurile sanitare şi holurile au fost refăcute. Mai sunt însă amenajări de făcut în curtea imobilului, iar conducerea spitalului spune că recepţia lucrărilor este programată pentru cel târziu 1 martie.

Investiţia a fost făcută de Consiliul Judeţean Alba şi este una dintre cele mai mari lucrări de reabilitare demarate de instituţie, valoarea ei fiind de 1.337.886 de lei. Conform proiectului, au fost înlocuite geamurile, s-au refăcut circuitele electrice şi au fost înlocuite ţevile şi instalaţiile de apă. De asemenea, s-au efectuat lucrări la mansarda clădirii, la sălile de tratament, camera de gardă și ambulatoriul de specialitate al secției, fiind adăugat și un lift pentru bolnavi.

Una dintre problemele semnalate de către pacienți la construcția modernizată se referă la imposibilitatea persoanelor cu handicap aflate în cărucior de a ajunge în ambulatoriul de specialitate al secției, aflat la subsolul clădirii. Momentan, aceşti pacienți sunt consultați într-un salon ”improvizat”, care, după noul proiect, va deveni cameră de triaj.

Ani la rând Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Alba s-a aflat într-o stare deplorabilă și pacienții s-au plâns că în saloane este foarte frig sau plouă prin tavan.

La sfârşitul anului 2013, cu bani de la CJ Alba, clădirea a intrat în reparații capitale, ce includ izolare termică, înlocuirea geamurilor și a circuitelor electrice, schimbarea țevilor și instalațiilor de apă. Totodată, saloanele, cabinetele medicale, dar și mansarda au fost modernizate pentru a corespunde standardelor europene.

AICI, detalii din timpul lucrărilor.

Managerul Spitalului Județean Alba a precizat pentru Alba24 că recepția definitivă a lucrărilor va avea loc cel târziu în data de 1 martie.

foto: Daniel Bloss

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax