Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: SENS GIRATORIU la intersecţia străzilor Goldiş şi Revoluţiei din Alba Iulia. Şantier într-una dintre cele mai aglomerate zone din Cetate

Publicat

sens giratoriu constructie goldis În această perioadă se desfăşoară lucrările de construcţie a sensului giratoriu din cartierul Cetate, la intersecţia străzilor Vasile Goldiş şi Revoluţiei. Reamintim că Primăria Alba Iulia a semnat contract pentru construirea a cinci sensuri giratorii noi în oraş, pentru fluidizarea circulaţiei. Lucrările ar urma să fie terminate cel târziu la începutul anului viitor, în funcţie de condiţiile meteo.

Giraţia va fi amenajată cu o înălţime maximă de 40 de centimetri, cu elemente prefabricate şi zonă verde în interior. Lucrările includ şi reconfigurarea zonei de circulaţie, cu măsuri de siguranţă (element reflectorizant pe conturul construcţiei) şi iluminat corespunzător.

Contractul pentru aceste lucrări a fost semnat cu Elis Pavaje SRL, pentru suma de 1.249.227 lei fără TVA, respectiv 281.687 euro. Termenul integral de finalizare a lucrărilor este de maximum şase luni.

Costurile estimate pentru execuţia lucrărilor sunt în valoare de 1.172.772 lei (fără TVA), adică 264.447 euro.

Citeşte şi Cinci SENSURI GIRATORII noi în Alba Iulia, de 1,2 milioane lei, adjudecate pentru Elis Pavaje. Licitația pentru semafoare, anulată

Cele cinci sensuri giratorii noi vor fi construite în zone aglomerate din Alba Iulia, pentru fluidizarea circulaţiei. Pe lângă cel aflat în amenajare, la intersecţia străzilor Goldiş şi Revoluţiei, mai sunt în plan giraţii la intersecţiile Revoluţiei cu Cloşca (zona Colegiului Militar), Revoluţiei cu Calea Moţilor (zona Stadion), Bulevardul Încoronării cu strada Octavian Goga (zona Cimitir) şi Încoronării cu Ferdinand I (zona Gară).

Potrivit reprezentanţilor primăriei, următoarea zonă care intră în amenajare va fi intersecţia Revoluţiei cu Cloşca, însă cel mai probabil doar anul viitor.

În aceste giraţii va fi reamenajată şi circulaţia pentru pietoni, cu semafoare acţionate cu buton.

De asemenea, mai este planificată şi dirijarea circulaţiei pietonale din zonele aglomerate, prin semafoare cu comandă la buton corelate, în mai multe zone din oraş. Elementele de marcaj şi dirijare (lumină intermitentă, reflectorizante) au fost achiziţionate în proporţie de 60 la sută şi va urma montarea acestora.

foto: Daniel BLOSS

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. AD

    miercuri, 10.12.2014 at 18:37

    DEGEABA 70 % din soferii judetului Alba habar n-au cum sa negocieze un sens giratoriu. Cine crede contrariul s-o dovedeasca .
    De cate ori nu vi s-a intamplat sa fiti in giratoriu iar cei de pe „drumul cu prioritate” sa se bage ca nesimtitii fara sa se asigure , sau sa puna frana brusca in ultimul moment si sa va injure? …sau sa intrati in giratoriu iar unu’ pe banda de pe margine sa treaca in viteza pe langa voi DREPT fara sa-si mai pastreze banda fortandu-va sa va „urcati” pe rondou ????
    Daca tot le faceti dotati-le macar cu camere de luat vederi pentru ca indiferent ca ne place unora sau nu suntem cei mai slabi soferi din regiunea noastra geografica.

  2. Cristian

    joi, 11.12.2014 at 14:32

    Subscriu !!!

  3. marius

    vineri, 12.12.2014 at 14:03

    Fluidizarea prin sens giratoriu se face doar daca acel sens este foarte mare (ex orasele Sibiu, CLuj.) La noi tot nu se vor fluidiza atata timp cat sunt accesorizate cu semafoare pentru pietoni. Examplu cel de la piata din cetate. Iar problema priotitatii in giratoriu in Alba o stim cel mai bine… habar nu au majoritatea soferilor din Alba cine are prioritate acolo!
    Primii pe care i-as testa inca o data ar fi soferii de TAXIURI! cei mai nesimtiti in trafic iar faptul ca au clienti le da prioritate in orice situatie??? Subscriu la monitorizarea acestor intersectii cu camere!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax