Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Sinodul episcopilor greco-catolici, reunit la Blaj, a adoptat un ghid de conduită anticorupţie pentru personalul bisericesc

Publicat

sinod greco catolic blaj Sinodul Episcopilor Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, reunit în weekend la Blaj, a adoptat Ghidul de conduită anticorupție pentru personalul bisericesc. De asemenea, a fost discuţii pe marginea formulării unui Directoriu pentru protecția minorilor, în conformitate cu cerințele Sfântului Scaun.

Lucrările Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică s-au derulat la Blaj, în sesiune ordinară, în perioada 28-30 septembrie 2017. Au participat, cu ocazia centenarului înființării Congregației pentru Bisericile Orientale, Prefectul Congregației pentru Bisericile Orientale, Cardinalul Leonardo Sandri, împreună cu Nunțiul Apostolic în România, Arhiepiscopul Miguel Maury Buendia.

Vezi FOTO/VIDEO: Liturghie cu 100 de preoți și episcopi în Catedrala ”Sfânta Treime” din Blaj. Declaraţiile Cardinalului Leonardo Sandri, în legătură cu vizita Papei Francisc în România

În cadrul lucrărilor sinodale a fost adoptat Ghidul de conduită anticorupție pentru personalul din cadrul Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, și s-a reflectat asupra formulării unui Directoriu pentru protecția minorilor, în conformitate cu cerințele Sfântului Scaun, transmite bru.ro, într-un comunicat.

De asemenea, a fost organizată o expoziție și o sesiune de comunicări în cadrul Muzeului Arhiepiscopiei Majore. Episcopii sinodali împreună cu Înalții Oaspeți au celebrat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală Majoră ”Sfânta Treime” din Blaj, după care a fost sfințită piatra de temelie pentru un nou locaș de cult destinat credincioșilor de etnie rromă din Blaj.

Citește și: FOTO-VIDEO: Cel mai influent Cardinal de la Vatican, Leonardo Sandri, la Blaj pentru discuții legate de o vizită papală în Mica Romă. Liturghia la Catedrala „Sfânta Treime”

Alte teme abordate au fost legate de pregătirile pentru celebrarea centenarului Unirii de la 1918, proiectul unui nou Evangheliar, cauza de beatificare a Episcopilor morți în faimă de martiri sub regimul comunist aflată în faza de definitivare, chestiuni ecumenice precum și situația comunităților greco-catolice în diaspora, potrivit sursei citate.

Următoarea Sesiune sinodală ordinară se va desfășura în perioada 2-4 mai 2018 la Blaj, sediul Arhiepiscopului Major.

Sinodul Episcopilor îi reuneşte pe toţi Episcopii Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, din România şi din afara granițelor țării, reunindu-se în sesiune ordinară de două ori pe an, primăvara şi toamna.

sursa: bru.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax