Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Situația alunecărilor de teren de la halda de la Galda de Jos devine CRITICĂ. Pământul a ajuns pe platformă

Publicat

depozit galda alunecar

Problemele privind alunecările de teren de la Depozitul Ecologic de deșeuri din Galda de Jos sunt tot mai adânci. Ploile din ultima perioadă au înrăutățit vizibil situaia care orium nu era una tocmai bună. Pământul se mută tot mai aproape de construcție, iar în acest moment a ajuns pe platformă, spune fostul consilier județean, vicepeședinte ANRSC, Daniel Zdrânc.

„ În urmă cu trei săptămâni am atras atenția asupra alunecărilor de teren care riscă să afecteze o investiție de zeci de milioane de euro (Depozitul Ecologic Galda).

Consiliul județean Alba prin administratorul public a răspuns rapid : ”Alunecările de suprafață sunt monitorizate și nu pun în pericol depozitul”.
În nici trei săptămâni o parte a taluzului din spatele celulelor bio s-a deplasat peste rigola principală de scurgere a apei, pământul ajungând efectiv pe platforma betonată la mai puțin de 10m de construcții.

De asemenea în imaginile de mai jos se pot vedea încă 3 deplasări majore ale taluzului, chiar în zona în care a fost consolidat cu peste 1 milion de euro. Infiltrațiile de apă și noroi au lăsat urme vizibile în tot perimetrul celulelor de compost.

Anul acesta va expira și termenul de garanție pentru obiectiv, iar cu asocierea de firme care a executat lucrarile C.J. Alba este în litigiu.
Oare cât vor plăti locuitorii județului Alba pentru aceste probleme? Oare câți ani vom mai trimite gunoiul la Tg.Jiu sau Odorhei în regim de taxi?” a scris Daniel Zdranc pe pagina de facebook.

În data de 31 mai, Dan Popescu, managerul de proiect, a declarat că alunecările sunt de suprafață și nu pun în pericol depozitul de gunoi și nici fluxul tehnologic, acestea fiind în zonele periferice ale complexului în care este situată halda de la Galda de Jos. A precizat că situația este monitorizată și că se lucrează la remediere, iar cel care trebuie să-și asum sărunderea este constructorul.

Din pozele prezentate de Daniel Zdrânc se pare că stituația nu este în control ci a cam scăpat de sub el.

VEZI: Alunecări de teren la halda de gunoi de la Galda de Jos. Cum se apără Consiliul Județean de acuzațiile ce i se aduc

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax