Connect with us
Publicitate

AIUD

FOTO: Spitalul Municipal Aiud a primit donație un aparat de testare a imunității la COVID-19

Publicat

Spitalul Municipal Aiud a fost dotat cu aparat de testare a imunității la COVID-19, ca urmare a unei donații din partea EXC Express & Logistics. Cu ajutorul acestuia, vor putea fi colectate și analizate date pentru a vedea situația imunității la nivelul comunității.

Aparatul permite dozarea imunoglobulinelor G și M, după faza acută a bolii. Se testează reacția imunitară a organismului, iar datele obținute pot fi utilizate pentru a analiza situația la nivelul comunității în ceea ce privește imunitatea la acest virus, au precizat reprezentanții spitalului.

Dacă se va confirma utilitatea acestui gen de testare, va fi utilizată pentru nevoile de diagnostic în cadrul protocolului județean de colaborare, potrivit sursei citate. Aparatul permite diagnosticul și în cazul altor infecții virale, cum ar fi HIV sau hepatită.

”Aparatul de testare/dozare a anticorpilor COVID-19 are o utilitate complementară aparatelor PCR. Acesta ar putea deveni funcțional în prima decadă a lunii mai, după ce va fi instalat de o firmă de specialitate”, a precizat, pentru Alba24.ro, managerul Spitalului Municipal Aiud, Bogdan Popa.

Aparatul de testare a imunității la COVID-19 a fost achiziționat cu sprijinul grupului EXC, furnizor de servicii expres, LTL și FTL. Donația a fost de aproximativ 20.000 de euro, potrivit reprezentanților firmei.

Vezi și VIDEO: Se redeschid secțiile și policlinica Spitalului Aiud

“Facem tot ce ne stă în putință pentru a veni în sprijinul românilor. Este imperios să dăm dovadă de solidaritate”, a declarat Teodor Alba, director general și fondator al grupului EXC. În plus, compania va pune la dispoziția autorităților locale autovehicule din flota proprie pentru transportul de materiale și echipamente medicale.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax