Connect with us
Publicitate

AIUD

VIDEO: Se redeschid secțiile și policlinica Spitalului Aiud. Unitatea va avea aparat de testare a imunității la COVID-19

Publicat

Reprezentanții Primăriei și Spitalului Aiud au prezentat, luni, noutăți în ceea ce privește activitatea unității medicale. După ce tot personalul și pacienții spitalului au fost testați, se vor redeschide compartimentele ATI și Bloc operator, Chirurgie și Ortopedie, dar și Policlinica spitalului. De asemenea, unitatea va avea un aparat de testare a imunității la COVID-19.

Potrivit informațiilor prezentate de conducerea spitalului, miercuri, 29 aprilie, se reia activitatea în compartimentele ATI, Bloc operator, Chirurgie și Ortopedie.

Cele 5 asistente și infirmiere de la ATI și bloc operator au rezultate negative COVID-19, fiind declarate vindecate, iar unitatea a finalizat și testarea întregului personal al spitalului, dar și a pacienților.

Citește și UPDATE: Cadrele medicale de la Spitalul Municipal Aiud, confirmate cu coronavirus, s-au vindecat. Își vor relua activitatea

Managerul Bogdan Popa a precizat că, până acum, au fost aproximativ 30 de pacienți suspecți COVID-19 și 13 cazuri confirmate, însă personalul medical care a intrat în contact cu aceștia a avut rezultate negative.

În cele două secții care au avut activitatea suspendată nu a fost însă vreun pacient COVID (ATI).

Potrivit sursei citate, în total au fost făcute 516 de recoltări probe – personal, pacienți ai spitalului și angajați ai altor instituții din Aiud (DAS, poliția locală etc).

Se redeschide Policlinica Aiud

Din 4 mai, se va lucra în policlinică, au mai anunțat reprezentanții spitalului. Pacienții sunt rugați să se programeze din timp și să vină la consultații doar cu 15 minute înainte, vor trece prin triaj și vor fi măsuri speciale de siguranță pentru păstrarea distanțării sociale. Aceștia vor primi măști, dacă nu au deja.

Spitalul va avea aparat de testare a imunității la COVID-19

În această săptămână, Spitalul Aiud va primi, prin intermediul unui sponsor, un aparat de testare a imunității la COVID-19. Acesta permite dozarea imunoglobulinelor G și M, după faza acută a bolii. Se testează reacția imunitară a organismului, iar datele obținute pot fi utilizate pentru a analiza situația la nivelul comunității în ceea ce privește imunitatea la acest virus.

În Aiud, până duminică mai erau 4 cazuri active COVID-19, numărul total al îmbolnăvirilor de la începutul epidemiei fiind de 14. Sunt raportate 9 persoane vindecate și un deces.

Reamintim că sâmbătă seara a mai fost confirmat un caz la Aiud, cel al angajatului de la penitenciarul din oraș, dar a mai fost încă o persoană vindecată, astfel că numărul cazurilor active a rămas 4.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Savu

    marți, 28.04.2020 at 23:44

    Pacienții pentru policlinică vor fi programați doar de medicii de familie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax