Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: Dealul cu Melci, monument geologic UNICAT, vechi de peste 65 milioane de ani, DISTRUS de vânătorii de suveniruri

Publicat

Rezervația naturală Dealul cu Melci din județul Alba, cu o vechime de 65-70 milioane de ani, este distrusă treptat de către vânătorii de suveniruri. Înarmați cu ciocane și dălți, „geologii de ocazie” extrag din piatră fosilele și distrug cu bună știință un obiectiv protejat prin lege, un monument al naturii, de interes național și internațional.

Monumentul natural, „Dealul cu Melci” din comuna Vidra, arie protejată cu o vechime de peste 65 de milioane de ani, ce datează din perioada paleontologică, Cretacic, este distrus de ani buni de către căutătorii de suveniruri.

Înarmați cu dălți și ciocane, „braconierii de fosile” sapă în piatră și extrag moluștele fosilizate.

Potrivit unui cercetător în istorie de la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, situația rezevației naturale de la Vidra nu este una nouă. De ani buni fosilele sunt extrase din piatră și se pare că autoritățile nu iau nici o măsură pentru a stopa distrugerea monumentului.

Potrivit cercetătorului, mașiniile opresc la poalele dealului și „geologii de ocazie” sapă în piatră fără a fi deranjați de nimeni.

Distrugerea pe care o lasă în urma lor este una iremediabilă.

Sursă: Facebook-Marius Rotar

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax