Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

FOTO ȘTIREA TA: Dezastru la cabinetele medicale de la un liceu din Alba Iulia aflat în renovare. Dotări vechi de peste 30 de ani


Publicat

Clădirea Liceului cu Program Sportiv din Alba Iulia se află în prezent într-un amplu proces de modernizare. Cu câteva zile înainte de începerea noului an școlar, muncitorii au îndepărtat ușile vechi de la sălile de clasă și grupurile sanitare, pentru a fi înlocuite cu altele noi. Au „uitat” însă pe cele de la cabinetele medicale școlare care funcționează în instituție, uși vechi de peste 30 de ani, care vor rămâne neschimbate, ne-a transmis un cititor Alba24.

Deși în cadrul instituției se derulează în prezent un proiect de modernizare în valoare de peste 6,4 milioane de lei, cabinetele medicale vor rămâne „neatinse”, cu hârtii în locul jaluzelelor la geamuri, cu fișele medicale pe pervaz în lipsa unor fișiere și cu dulapurile vechi și ruginite.

Vezi și FOTO-VIDEO: Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia, modernizat cu 6,4 milioane de lei. Când vor fi gata lucrările 

„Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia a câștigat proiectul european de reabilitare de 6,4 milioane de lei. Au fost scoase ușile claselor și băilor pentru a fi înlocuite, dar ușile celor două cabinete medicale, care sunt mai vechi de 35 de ani, nu vor fi schimbate, din motivul că nu sunt incluse în proiect.

De mai bine de trei ani medicii cabinetelor medicale au cerut fișiere care lipsesc cu desăvârșire, iar fișele stau pe geam în bătaia soarelui și se degradează.

Au fost cerute dulapuri noi, deoarece cele vechi sunt foarte ruginite și scârțâie, dar mereu răspunsul a fost că nu sunt fonduri, deși școala este obligată să asigure toate cele necesare cabinetului medical conform Ordinului nr. 5298/1668 din 2011.

Unul din cabinete are jaluzele improvizate din hârtie deoarece nici pentru jaluzele nu sunt bani.

A fost cerut un laptop și o imprimantă pentru a putea furniza materiale pentru educația copiilor, dar au primit doar un calculator foarte vechi care abia merge.

Cabinetele medicale nu fac parte din școală? Pe acolo trec toți copiii din școală, profesorii, directorii, părinții și nu numai. Dacă așteptările din partea personalului medical sunt mari, oare nu ar fi corect și frumos să se asigure condiții decente de muncă?”, ne-a transmis un cititor Alba24.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Ce pedeapsă a primit un bărbat din Alba Iulia care s-a masturbat în fața a două minore, în șanțurile Cetății Alba Carolina

Publicat

Un bărbat care s-a masturbat în fața a două minore, în plină zi, în Cetatea Alba Carolina, în urma cu doi ani a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Alba Iulia la o amendă penală.

Ce s-a întâmplat potrivit motivării instanței din Alba Iulia

În 21 aprilie 2018, în jurul orei 15.00, două fete, una de 16 ani și alta de 14 ani, la acel moment, se plimbau prin șanțurile Cetății Alba Carolina.

Potrivit, motivării, un bărbat în vârstă de 35-40 de ani, M.M. Abel, le-a ieșit în cale și a început să se masturbeze în fața lor și mai mult de atât, să le înjure și să le adreseze expresii cu conotații sexuale.

Cele două minore s-au speriat și au fugit de la fața locului, iar mama uneia dintre ele a sunat la 112 și a relatat cele întâmplate.

La scurt timp, polițiștii l-au identificat pe agresor în persoana lui Abel.

Ce a declarat bărbatul în fața anchetatorilor

”(…) în timp ce se plimba prin zona Cetății, în zona spitalului de psihiatrie, a văzut la un moment dat două fete care se plimbau. În acel moment și-a scos organul genital și a început să se masturbeze. Acesta nu mai reține daca le-a adresat fetelor cuvinte obscene. A mai arătat că în timp ce locuia la un orfelinat din New York a fost diagnosticat cu  niște probleme la cap”, potrivit instanței.

Bărbatul a și fost suspus unei expertize psihiatrice, iar în urma testării medicii au spus că a avut discernământ.

Inculpatul a fost trimis în judecată, în data de 29 10 2019, dar nu a putut și adus în fața instanței în timpul procesului.

Pedeapsa

Ultima adresă a acestuia era la așezământul social de lângă Gara CFR din Alba Iulia, dar nu a fost de găsit.

Pentru fapta sa, judecătorii de la instanța din Alba Iulia l-au condamnat în data de 27 iulie, la o amendă penală de 1500 de lei.

Decizia magistraților nu este definitivă și poate fi atacată la instanța superioară.

sursă foto: captura google maps, rol ilustrativ.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Scandal în piața din Câmpeni. Bărbat amendat de jandarmi cu 1.000 de lei după ce s-a certat cu concubina… ”ca la piață”

Publicat

Un bărbat din Câmpeni a fost amendat cu 1.000 de lei de jandarmi, după un scandal în piața din Câmpeni. Acesta s-a certat cu concubina sa în public.

Un cetățean aflat în zonă, deranjat de scandal, a chemat patrula de ordine publică. 

”Bărbatul, care îi adresa cuvinte jignitoare concubinei, a devenit recalcitrant și cu forțele de ordine în momentul în care acestea i-au cerut să se liniștească.

În cazul bărbatului a fost aplicată de către jandarmi o sancțiune contravențională în valoare de 1.000 de lei” au transmis reprezentanții Ispectoratului de Jandarmi Alba.

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

Două cazuri de infectare cu COVID-19 la Finanțele din județul Alba: unul la Alba Iulia și unul la Blaj. Precizările instituției

Publicat

anaf ajfp finante alba

Doi angajați ai Administrației Județene a Finanțelor Publice Alba au fost confirmați cu noul coronavirus: este vorba despre angajați la Trezorerie, unul la Alba Iulia, celălalt la Blaj.

Sediul instituției din Alba Iulia a fost dezinfectat complet, la fel și cel din Blaj.

Este vorba despre un angajat care lucrează la structura de Trezorerie din Alba Iulia, care nu a lucrat cu publicul. Personalul cu care a avut contact s-a izolat voluntar la domiciliu.

Un alt caz a fost confirmat la SFM Blaj, tot la Trezorerie. Cei 4 colegi cu care funcţionarul din Blaj a venit în contact direct sunt izolaţi la domiciliu şi urmează să fie testaţi.

Reprezentanții instituției nu au anuțat diminuarea programului cu publicul, dar au lansat un apel către contribuabili, care sunt rugați să folosească pe cât posibil comunicarea online și instrumentele disponibile în acest sens.

Comunicatul AJFP Alba:

”În colectivul de salariaţi ai AJFP Alba este un caz confirmat cu COVID 19 din data de 3 august.

În 4 august 2020 de la ora 7 dimineaţa s-a făcut dezinfecţia şi igienizarea spaţiilor în instituţie.

Funcţionarul confirmat este din structura de Trezorerie dar nu lucrează la vreun ghişeu cu publicul.

Personalul care a avut contact direct este izolat voluntar la domiciliu.

Şi la SFM Blaj este un caz confirmat cu COVID 19 din data de 3 august, tot la Trezorerie; în dimineaţa de 4 august 2020 a fost făcută dezinfecţia şi igienizarea spaţiilor în sediul instituţiei, iar cei 4 colegi cu care funcţionarul din Blaj a venit în contact direct sunt izolaţi la domiciliu şi urmează să fie testaţi.

AJFP Albă colaborează îndeaproape cu reprezentanţii DSP Alba şi urmează toate măsurile recomandate, astfel încât activitatea specifică să se desfăşoare în condiţii normale şi de maximă siguranţă pentru angajaţi şi public.

Facem din nou apel către toţi contribuabilii care se prezintă la sediul instituţiei să respecte cu stricteţe măsurile de prevenire a infectării cu COVID 19 şi să folosească pe cât posibil comunicarea la distanţă cu instituţia noastră” au transmis reprezentanții Finanțelor Alba.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Restricții de circulație feroviară lângă Alba Iulia. Continuă lucrările de montare a pasajului CF pentru Autostrada Sebeș-Turda

Publicat

Circulația feroviară va fi restricționată și astăzi lângă Alba Iulia. Continuă lucrările de montare a tablierului metalic peste calea ferată, la Autostrada Sebeș – Turda, în zona nodului rutier „Alba Nord”.

”Circulația feroviară va fi restricționată astăzi, 5 august, în intervalul orar 10:10 – 19:10, pe magistrala 200A Teiuș-Alba Iulia, între stațiile CF Bărăbanț (km. feroviar 414+271 de metri) – Sântimbru (km.feroviar 409+500 de metri), pentru a permite efectuarea de lucrări de montare a tablierului metalic peste calea ferată, lucrări ce au loc la Autostrada Sebeș – Turda, în zona nodului rutier „Alba Nord”.

Vezi și VIDEO: Lucrările de pe șantierul A10, lângă Alba Iulia. Montarea tablierului metalic în zona nodul rutier Alba Nord

Pe durata lucrărilor, călătorii vor fi transbordați cu mijloace auto între stațiile CF Bărăbanț și Sântimbru”.

sursă: politiaromana.ro

foto: arhivă

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate