Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia, modernizat cu 6,4 milioane de lei. Când vor fi gata lucrările

Publicat

Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia a intrat recent într-un amplu proces de reabilitare. Proiectul, care ar urma să fie finalizat la sfârșitul lunii iulie 2020, prevede, printre altele, anveloparea termică a clădirii, înlocuirea șarpantelor, înlocuirea instalațiilor interioare, dar și instalarea unui sistem alternativ de producere a energiei electrice, respectiv a unuia de producere a energiei termice. Valoarea totală a investiției este de aproximativ 6,4 milioane de lei.

Pe parcursul anului școlar 2019 – 2020, elevii vor fi mutați dintr-o sală în alta atunci când se vor executa lucrări la interior, în acest sens fiind întocmit un plan de relocare, împreună cu conducerea unității de învățământ.

Beneficiarii direcți ai investiției sunt 1.111 elevi, profesori și personal didactic și nedidactic auxiliar de la Liceul cu Program Sportiv. Proiectul derulat de Primăria Municipiului Alba Iulia este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3, Prioritatea de investiții 3.1-Sprijinirea eficienței energetice în clădirile rezidențiale, cladiri publice și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul locuințelor – Operațiunea B-Clădiri Publice.

Valoarea totală a proiectului este de 6.400.732,78 lei, din care 2%, respectiv 128.014,66 lei reprezintă valoarea cofinanțării eligibile a municipiului Alba Iulia.

„Proiectul „Creșterea eficienței energetice a clădirilor de învățământ din municipiul Alba Iulia – Liceul cu Program Sportiv” a început în data de 23 august 2018 prin semnarea contractului de finanțare cu autoritatea de management. El se derulează până la finalul lunii iulie 2020. Ne propunem prin acest proiect să anvelopăm termic clădirea Liceului cu Program Sportiv din Alba Iulia, să reducem prin aceasta emisiile de CO2. Sigur, vor mai fi și alte lucrări, lucrări de înlocuire a șarpantelor, lucrări de înlocuire a cazanelor din incinta liceului. Ne propunem să finalizăm toate lucrările în termen, chiar dacă vor interveni și perioade în care copiii se vor afla la școală.

(…)

Am avut o discuție cu directorul Liceului cu Program Sportiv și am stabilit un plan de relocare a elevilor dintr-o sală în alta atunci când vor situații de acest gen, însă noi ne propunem ca până la începerea școlii să atacăm cât mai multe lucrări de interior”, a declarat pentru Alba24 managerul proiectului, Claudia Moldovan.

Principalele lucrări propuse în proiect:

  • izolarea termică a fațadei, a plăcii peste ultimul nivel, dar și a celei peste subsol
  • înlocuirea cazanelor din centrala termică proprie
  • înlocuirea instalației de distribuție  a agentului termic pentru încălzire și apă caldă de consum
  • instalarea unui sistem alternativ de producere a energiei electrice, respectiv a unuia de producere a energiei termice
  • înlocuirea corpurilor de iluminat florescent și incandescent cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață, repararea elementelor de construcție care prezintă potențial pericol de desprindere și/sau afectează funcționalitatea clădirii
  • construirea acoperișului șarpantă, inclusiv repararea sistemului de colectare și evacuare a apelor meteorice la nivelul învelitoarei
  • refacerea finisajelor interioare în zonele de intervenție
  • repararea trotuarelor de protecție, în scopul eliminării infiltrațiilor la infrastructura clădirii

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax