Connect with us
Publicitate

CUGIR

FOTO ȘTIREA TA Factură RECORD la electricitate primită la un apartament din Cugir unde nu locuiește nimeni: peste 739.000 de lei


Publicat

Un cititor Alba24 ne-a trimis joi după-amiaza o imagine cu o factură record la electricitate, de peste 739.000 de lei.

Potrivit acestuia, factura a fost primită la sfârșitul lunii iunie, la un apartament din orașul Cugir unde nu locuiește nimeni de peste 20 de ani. 

Pe imagine se poate observa consumul uriaș estimat pentru perioada 28 mai – 27 iunie 2021, respectiv 999.995 kWh.

Potrivit cititorului, după ce s-a făcut reclamație la furnizor, factura a fost stornată.

Electrica Furnizare va face verificări suplimentare ale facturilor emise cu valori atipice

Electrica Furnizare a demarat o verificare suplimentară a facturilor emise cu valori atipice în raport cu istoricul de facturare și comportamentul de consum în cazul unora dintre clienții casnici din portofoliul companiei.

Ca urmare a situațiilor constatate în ultima perioadă cu privire la emiterea unor facturi a căror componentă a energiei electrice active are o valoare atipică în comparație cu istoricul de facturare și comportamentul de consum ale clienților în cauză, compania a demarat un proces intern de analiză ce vizează posibile anomalii înregistrate pe întreg lanțul de facturare, precizează un comunicat.

Electrica Furnizare informează că astfel de situații sunt izolate. Unele dintre facturile verificate au fost deja stornate, urmând să fie emise facturi noi, după finalizarea analizei fiecărui caz în parte.

Compania își asigură clienții că va clarifica situația în regim de urgență și că niciunul dintre aceștia nu va fi afectat de posibilele erori identificate în procesul de facturare.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

3 Comentarii

3 Comentarii

 1. Ionel

  joi, 02.09.2021 at 22:15

  Un sistem care are astfel de scăpări este un stistem prost. Un simplu filtru dacă ar fi fost pus, considerând diferența față de valoarea facturilor precedente, ar fi putut trimite automat factura la verificare manuală de către operator uman, înainte de pulicare.

 2. x

  vineri, 03.09.2021 at 11:28

  Bai incompetentilor dati-va demisiile si plecati la oi i impreuna cu toti directorii vostri in frunte care sunt sefii vostri adica superincompetenti

 3. David

  sâmbătă, 04.09.2021 at 17:07

  e o greseala, iti dai seama…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

OPINIE / Dan Lungu: Testul statului eșuat. Vrem un test pentru depistarea incompetenților din funcții publice!

Publicat

În aceste zile este forfotă mare în școlile românești. Nu se schimbă curricula școlară învechită, nu se primesc manuale și cărți, nu vin calculatoarele sau tabletele promise la începutul pandemiei.

Nu se face nici măcar mai multă carte pentru a diminua numărul analfabeților funcționali. Într-o mișcare browniană, sistemul educațional românesc se pregătește de marea testare națională.

Nu vă grăbiți să trageți o concluzie pripită și să credeți că este o acțiune legată de educație. În niciun caz… Ministerele Educației și Sănătății și-au dat mâna în cea mai penibilă decizie pentru școala românească: testarea copiilor de către dascăli sau părinți.

La o primă vedere pare o glumă bună, dar cred că ar trebui să ne obișnuim că în România deciziile reale ale guvernanților noștri sunt tot mai des niște glume triste.

Și iată cum, în fiecare școală, dascălii au devenit, în aceste zile, specialiști în sănătate publică pentru a asambla și ambala testele de salivă destinate testării elevilor pentru depistarea virusului SARS-COV-2.

Ca să nu se dezică de bancurile românești, mai marii noștri au achiziționat teste fără a fi măcar ambalate în kituri pregătite pentru fiecare testare.

Astfel, dascălii învață continuu că școala românească e plină de surprize și, chiar dacă predau Sport sau Matematică, e de ajuns ca, peste noapte, Ministerul Educației să îi califice ca laboranți sau asistenți medicali.

Apoi, în curtea școlii, testele sunt trecute din mână în mână la părinți, în cel mai fericit caz ambalate în pungi cumpărate de la supermarket sau într-un șervețel (nu e o glumă… chiar s-a întâmplat în majoritatea școlilor).

Săracii părinți au ajuns și ei ad-hoc, fără voia lor, cadre medicale în acest simulacru de testare în masă a elevilor din România.

Nu știu dacă vă imaginați penibilitatea situației, însă părinții și cadrele didactice au fost instruite privind asamblarea testelor și procedura de testare printr-un tutorial video.

Apoi, penibilul continuă în ziua testării când, înainte să îi lege șireturile la ghetuțe, mămica sau tăticul trebuie să îl pună pe cel mic să scuipe într-un recipient și să aștepte cuminte rezultatul.

Sau imaginați-vă o clasă de peste 30 de copii și toți scuipă la unison pentru testul de salivă și apoi așteaptă cu emoție ca să nu apară liniuța buclucașă pe testul său sau al colegului.

Și apoi ce se întâmplă? În istețimea lor, oficioșii de la București nu au stabilit proceduri concrete după testare, în cazul refuzului testării sau în cazul în care teste din clasă sunt compromise pentru că nu e respectat protocolul sanitar de testare.

Mai oameni buni, sunt eu nebun sau țara asta se transformă într-o distopie, care ne arată cea mai hâdă față a incompetenței și prostiei?

Concluzia e simplă: nu știu dacă avem nevoie de teste pentru elevi, însă cu siguranță avem nevoie de niște teste pentru depistarea rapidă a incompetenților din funcții publice.

Poate așa aflăm și noi pe unde a ajuns băiatu’ lu’ tata, fata lu’ tata, secretara sau amanta lu’ tata. Iar „tata” este acea goangă de politician uns cu toate alifiile vieții pre și post decembriste.

Sigur acum e Zeus în organizația de partid când împarte funcțiile publice, dictează licitațiile pe bani publici sau îi „fulgeră” la buzunar pe cei care nu se conformează poftelor sale.

Dacă e un băiat cu școala vieții este deja doctor în drept, administrație publică, economie sau geopolitică, deși cu greu își silabisește numele când și-l citește din buletin.

România are nevoie de o testare în masă pentru depistarea incompetenței celor care ne conduc și ale căror decizii ne influențează viața de zi cu zi.

Sunt sigur că fiecare dintre noi, ăștia proștii care muncim să ținem în spate aceste căpușe politice, am fi dispuși să plătim 1 milion, 1 miliard sau chiar mai multe miliarde de euro pentru această depistare a incompetenților din funcții publice.

Cu rezultatul testului, i-am băga în carantină prelungită și astfel am face România bine. Poate în acest timp descoperim și vaccinul care va oferi imunitate acestei țări și o va proteja de corupți, incompetenți, hoți și demagogi.

Sănătate multă, România!

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Vine iarna în toată România din această noapte: Atenționare COD GALBEN de NINSORI și vânt puternic în ALBA și alte 22 de județe

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis atenționare Cod Galben de ninsori și vânt puternic valabilă de marți până miercuri în Alba și în alte județe din țară. De asemenea, meteorologii informează că aria precipitațiilor sub formă de ploaie și lapoviță se extinde în toată țara și vor fi condiții de formare a poleiului.

Informare meteo: de luni, 6 decembrie, ora 22.00 până miercuri, 8 decembrie, ora 18.00 – precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului, polei

În intervalul menționat, aria precipitațiilor se va extinde dinspre sud-vest și va cuprinde toate regiunile. Se vor acumula cantități ce vor depăși 15-20 l/mp și, pe arii restrânse, în special în jumătatea de sud-est, 30-40 l/mp.

În zonele de deal și de munte și local în centrul, nordul și nord-estul țării vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare și lapoviță, iar în regiunile sudice și sud-estice vor predomina ploile. Se va forma polei pe arii restrânse în Transilvania și Moldova.

Începând din a doua parte a zilei de marți (7 decembrie), vântul se va intensifica în est, sud-est, în extremitatea de sud-vest și temporar în zona montană înaltă, în general cu viteze de 45-55 km/h.

Miercuri, 8 decembrie, dimineața, aria precipitațiilor se va restrânge spre regiunile estice și sud-estice.

Atenționare meteo COD GALBEN – de marți, 7 decembrie, ora 6.00 până miercuri, 8 decembrie, ora 18.00 – ninsori, intensificări ale vântului

În sudul și estul Transilvania, nordul și centrul Moldovei, precum și în zonele de munte, vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare. Se va depune strat de zăpadă pe alocuri consistent, îndeosebi în zona montană și submontană. În zona montană înaltă, iar, pe arii restrânse, și în Moldova, vor fi intensificări ale vântului cu viteze de 45-55 km/h, viscolind ninsoarea.

Vine iarna în toată România! Anunțul ANM: Va ninge şi va ploua în toată ţara din această noapte

Precipitaţiile sub formă de ploi şi ninsori vor cuprinde toată ţara, începând cu noaptea de luni spre marţi, informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), arată Agerpres.

„Începând din noaptea de luni spre marţi (6/7 decembrie) aria precipitaţiilor se va extinde dinspre sud-vest şi va cuprinde toate regiunile. La munte va ninge, în centrul, nordul şi nord-estul ţării treptat vor predomina ninsorile şi local se va depune strat de zăpadă”, spun meteorologii.

Ploile vor fi moderate cantitativ în sud-vest, unde se vor acumula cantităţi de apă de 15 – 20 litri/mp şi izolat 30 litri/mp.

Îndeosebi în Transilvania, precum şi în centrul şi nordul Moldovei, pe arii restrânse vor fi depuneri de polei.

În zona montană înaltă va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă şi vor fi intensificări ale vântului, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada.

sursă: meteoromania.ro

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

În PSD Alba se fac jocuri pentru fotoliul de prefect al județului. Surse PNL: Doar o singură funcție se negociază

Publicat

Noua coaliție de guvernare formată din PSD, PNL și UDMR trebuie să își împartă posturile de subprefecți, prefecți și secretari de stat. În județul Alba, partidele discută cu două variante pe masă.

Atât PSD cât și PNL vor postul de prefect.

Mai exact, există discuții ca PSD să primească funcția de subprefect sau chiar cea de prefect. De asemenea, mai există și discuții despre funcții de conducere la nivelul unor instituții publice. 

Situația este mai complicată în interiorul PSD Alba, unde există două grupări care vor să își impună favoritul. La PNL Alba, lucrurile sunt ceva mai simple: liberalii vor să îl păstreze în funcție pe actualul prefect, Nicoale Albu.

În aceste condiții, PSD ar rămâne cu funcția de subprefect, rămasă vacantă după ce USR a ieșit de la guvernare.

La nivel județului Alba, împărțirea funcțiilor de prefect și subprefect și eventual a unor posturi din instituțiile deconcentrate reprezintă singura ”colaborare” locală dintre cele două partide.

Surse din ambele formațiuni politice au declarat că înțelegerile din consiliile locale și primării rămân aceleași (viceprimari, majorități etc).

Deși era vehiculat că luni va exista o discuție pentru posturile de prefecți și subrefecți, surse din PNL au declarat pentru alba24.ro că o întâlnire pe această temă va avea loc zilele următoare.

Luni ar urma să fie negociate doar posturile de secretari de stat.

Varianta PSD

Social-democrații susțin că, la nivel național, pentru județul Alba a fost luat în calcul și postul de prefect. Mai exact, liberalul Nicolae Albu ar putea fi înlocuit de un membru PSD Alba.

În urma discuțiilor de la nivel național, în interiorul PSD Alba, pentru funcția de prefect, dacă se va concretiza, sunt vehiculate două nume: medicul stomatolog Adrian Bara și actualul director al CS Unirea, Corneliu Mureșan, cei doi fiind susținuți de către două tabere: o tabără formată în jurul deputatului Tuhuț și una a senatorului Matieș.

CITEȘTE ȘI: PSD Alba împărțit în două tabere, cu două viziuni diferite. Întâlniri private, la ”o poveste” înainte de ședința de partid

Cel mai bun prefect pe care l-a dat PSD Alba, în ultimii 16 ani, Dănuț Hălălai, a ieșit din calculele interne, motivele pentru care a fost dat la o parte fiind neclare.

O altă variantă vehiculată anterior, Ioan Dîrzu, a ieșit din schemă. Mai mult de atât, pentru funcția respectivă ar fi fost vehiculat și numele lui Daniel Zdrânc, dar nici acesta nu a avansat mult în negocierile interne.

Varianta PNL

Surse politice din PNL Alba au declarat pentru alba24.ro că, la nivelul județului, PSD ar putea primi postul de subprefect, rămas vacant după ce Claudiu Nemeș (USR) a fost demis din funcție.

Aceștia infirmă cu tărie că PSD ar putea obține funcția de prefect al județului Alba.

De asemenea, sursele au mai declarat că, deși au fost discuții la nivel național și pentru câteva funcții de conducere la diferite instituții publice, la nivelul județului nu se vor negocia posturi de conducere.

Potrivit surselor, negocierea nu va avea loc, deoarece posturile de conducere se obțin doar prin concurs, singura numire directă fiind cea de subprefect.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Senatorul Matieș (PSD), derapaj după ce primarul din Alba Iulia l-a dat în judecată: vrea bani pentru transplant de testicule

Publicat

Scandalul politic dintre primarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa și senatorul PSD de Alba, Călin Matieș, a ajuns în instanță. Un proces între cei doi se va desfășura după ce Matieș a declarat într-un comunicat de presă că ”firmele familiei primarului Pleșa decontează mai mult decât toate spitalele din Alba la un loc, prin bunăvoința CAS Alba!”.

Este vorba despre o clinică de recuperare din Alba Iulia deținută de o rudă de-a primarului Gabriel Pleșa. La scurt timp după declarația lui Matieș, primarul Pleșa a transmis un comunicat de presă, în care a spus că îl va da în judecată pe Matieș. 

Pe 3 decembrie, procesul dintre cei doi a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Alba Iulia, proces în care Gabriel Pleșa îi cere daune morale de 100.000 de lei.

Într-un live video transmis pe pagina de Facebook, Matieș a declarat că primarul municipiului Alba Iulia îi cere bani pentru ”un transplant de testicule”.

Declarația lui Matieș poate fi ascultată pe link-ul de mai jos de la minutul 23.00.

”Primarul Pleșa vrea 100.000 de lei. Foarte bine domnul Pleșa, 100.000 de lei, cinstea dumneavoastră. Dar m-am uitat un pic pe internet să văd cât e un transplant de testicule că m-am gândit că pentru asta îi trebuie, de aia cere banii aștia ca și daune morale 100.000 de mii.

CITEȘTE ȘI: Comunicat senatorul Călin Matieș: Firmele familiei primarului Pleșa decontează mai mult decât toate spitalele din Alba la un loc

Sigur, a avut probleme cu gunoaiele, cu transportul în comun, că nu face audiențe, cu tramvaiul care l-a făcut. (…). Poate de aia îi trebuie primarului Pleșa 100.000 de lei să își facă transplant de testicule, că nu are testicule, cred, nu știu, habar nu am.

(…) Deci domnul primar să știti că ieșiti mai ieftin dacă vreți un transplant, eu vă spun sigur că din silicon, nu vă trebuie altceva, din silicon îs vreo 15.000 de lei, nici nu vă trebuia 100.000 de lei pentru transplant. Ieșeați mai ieftin, puteați să cereți mai puțin”, a spus senatorul Matieș, într-o declarație live, pe pagina sa de Facebook.

În comunicatul de presă, transmis în data de 29 octombrie, primarul Pleșa a declarat că:

”(…) Atacurile unora, ușor surescitați de miasmele puterii, care își permit cu grobianism și infatuare să îmi atace familia, nu le voi putea accepta! Și voi reacționa în consecință.

Nu voi coborî ștacheta bunului simț, așa cum o fac unii dintre cei ajunși accidental pe băncile Parlamentului României, dar nici nu voi sta impasibil să văd cum valori precum familia și copiii sunt călcate în picioare de dragul de a te face cât mai vizibil, în speranța că peste 2-3 ani vei mai prinde încă un mandat.

CITEȘTE ȘI: Gabriel Pleșa – drept la replică: ”Senatorul melcilor cu origine controlată”

Luarea de poziție a domnului senator nu este decât un derapaj brutal și lipsit de orice suport faptic. Ea nu aduce nici un folos cetățenilor urbei, dar reușește cu succes să încalce dreptul la demnitate și la propria imagine al mai multor persoane și instituții.

Este evident că, sub umbrela dreptului la libera exprimare, nu este permisă deversarea de insinuări injurioase, speculații și amenințări găunoase, cu exercitarea deviată a demnității senatoriale”, a declarat atunci Gabriel Pleșa.

Momentan procesul dintre cei doi nu a primit un prim termen de judecată.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate