Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: Grămezi de gunoaie într-un cartier de blocuri din Alba Iulia. ”Dacă nu dăm telefoane la primărie nu vine nimeni”

Publicat

Grămezi de gunoaie care zac și lângă containerele pline de deșeuri au fost surprinse în imagini de un cititor Alba24.

Acesta spune că dacă locuitorii nu sună la primărie să vină mașina de gunoi, nu se rezolvă situația.

Imaginile sunt din Alba Iulia, cartierul Ampoi 1, zona ”Potcoavă”, potrivit sursei citate.

Mizeria dintre blocuri și mirosul neplăcut, amplificat și de căldura de afară, îi nemulțumește pe locatari.

Vezi și Războiul gunoaielor iscat de tranziția între Polaris și RER VEST: Cum au fost catalogate ca ”ilegale” noile tarife pentru gunoi

”Dacă nu dăm telefoane la primărie și nu răspund să trimită Polaris, nu vine nimeni”, spune cititorul Alba24, potrivit căruia deșeurile nu au mai fost ridicate de joi.

UPDATE: Un alt cititor Alba24.ro a transmis imagini din zonă surprinse la aceeași oră, în locația amintită, comparativ cu alta la nici 200 de metri distanță.

UPDATE 1 (luni, 16 august): Precizările operatorului de salubritate Polaris.

”Urmare a sesizărilor primite duminică, 15 august, de la mai mulți locuitori ai municipiului Alba Iulia, privind neridicarea deșeurilor municipale de la punctele de colectarea alocate locuințelor colective, facem următoarele precizări:

Societatea noastră asigură potrivit contractului de delegare încheiat cu Municipiul Alba Iulia, serviciile de colectare și transport al deșeurilor municipale. Serviciul de eliminare finală (depozitare) este atribuit altui operator economic, care operează Centrul de Management al Deșeurilor (Depozitul ecologic) de la Galda.

Programul de funcționare al acestui depozit este de luni până vineri între orele 8.00-21.00 și sâmbătă orele 8.00-16.00. Ca atare, ultima mașină care este primită spre descărcare intră în depozit sâmbătă în jurul orei 15.00.

Ca urmare a faptului că Depozitul ecologic nu funcționează în ziua de duminică, Polaris M Holding SRL nu are unde să depoziteze deșeurile din Municipiul Alba Iulia, motiv pentru care acestea rămân neridicate.

De-a lungul celor 8 ani în care am prestat serviciul de salubrizare în Alba Iulia, deșeurile s-au ridicat și în ziua de duminică, deși ele erau transportate la sute de kilometri distanță (la Sibiu, Arad, Târgu Jiu sau Oradea).

După operaționalizarea CMID Galda, singurul loc unde acestea pot fi transportate este acest depozit, care, așa cum am arătat, nu funcționează duminica”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax