Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO ȘTIREA TA: Parcare nesimțită, la Alba Iulia. Mașină „uitată” pe trecerea de pietoni

avatar

Publicat

Un nou exemplu de parcare neinspirată a fost surprins la Alba Iulia. Alegerea unui şofer, care, cel mai probabil din grabă şi după ce nu a găsit loc să-şi lase maşina, și-a „uitat” bolidul marca Mercedes pe o trecere de pietoni aflată pe strada Cloșca, a fost „sancţionată” de un cititor Alba24.

„Am plecat în oraș, am venit din oraș. Mașina-i tot acolo. Vom avea, oare, senzori anti-parcare măgărească și pe trecerile de pietoni?”, a transmis cititorul Alba24.

Citește și Alba Iulia, IADUL șoferilor. Peste 25.500 de mașini și doar 8.000 de locuri de parcare

Se poate întampla să fii martorul unor evenimente deosebite. Fotografiază, filmează și postează aici să vadă și alții ceea ce tu ai trăit “live”. Trimite-ne materiale filmate sau fotografiate de tine, pentru ca ştirea ta să fie vazută de o ţară întreagă! Cum poți trimite foto, video sau informații:

Mesaj pe Facebook: http://m.me/www.Alba24.ro sau https://www.facebook.com/www.Alba24.ro

Mesaj pe Whatsapp:: 0728950998

 

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
3 Comentarii

3 Comments

 1. avatar

  m

  sâmbătă, 02.12.2017 la 08:16

  ce sa faca si doamna? trebuia sa parcheze in usa magazinului daca tot e magazinul ei. cand o fi concesionat spatiul verde sa-si construiasca magazinul o fi concesionat si trecerea de pietoni!

 2. avatar

  cititor

  duminică, 03.12.2017 la 08:56

  Asta e masina la cucoana care are magazin acolo… isi marcheaza locul… asa da ea dovada de respect… ca sa nu zic mai multe…

 3. avatar

  ..

  marți, 05.12.2017 la 15:54

  Care doamna? O doamna nu face asa ceva. A refulat taranul din ea, crescuta in fundul curtii. ai fi tentat sa-i tragi un cui pe masina, dar masina n-are nicio vina. mai bine un cui pe creierul primatei fara c educatie

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Publicitate

EVENIMENT

PNL Alba, ”2 în 1” la un local de lux din Vințu de Jos: Ziua lui Ludovic Orban și Gală pentru tinerii de excepție

avatar

Publicat

Peste 100 de liberali și membrii ai organizației de tineret Alba au participat  vineri la prima ediție a Galei „Tineri pentru viitorul României”, un eveniment organizat de TNL Alba, la Vinţu de Jos. Preşedintele PNL, Ludovic Orban a fost cea mai așteptată persoană el fiind și sărbătoritul serii. Alături de primarul Mircea Hava cei doi au făcut o serie de declarații cu privire la știrile apărute în ultimele zile în presă. 

orban hava

Rochii de gală, costume, discuții la fiecare colț, chelneri care alergau să mulțumească pe fiecare în parte, așa se prezenta situația înainte de  momentul deschiderii. Evenimentul a început la orele 20:00, pe Domeniile Martinuzzi, odată cu intrarea în sală lui Ludovic Orban într-o mare de aplauze, el salutându-se cu fiecare invitat în parte. A urmat intonarea imnului României într-un cadru solemn, situația schimbându-se rapid odată cu intonarea imnului partidului în ritmuri de aplauze și zâmbete largi.

Orban s-a pus la masa flancat de Mircea Hava, și Florin Roman. La aceeași masă au mai stat deputatul Bumb, senatorul Pereș și primarul Sebesului Dorin Nistor. Liberalii i-au făcut un tort mare lui Orban, cadou de ziua lui.

Gala a fost dedicată tinerilor cu care județul se mândrește și care, prin realizări remarcabile, poartă numele Albei în țară și dincolo de granițele ei.

”Anul trecut mi-am petrecut alături de filiala partidului Alba ziua soției lipsind de acasă de ziua ei, iar anul asta îmi petrec ziua de nastere la Alba. Este un eveniment de premiere a excelentiei tinerilor, de la domneiul afacerii, la cultura. Un evenit frumos în care încercăm să recompensăm pe tinerii cu rezultate deosebite în diferite domenii. Mă bucur să fiu alături de prietenul și colegul meu Mircea Hava.”

Primarul Mircea Hava alături de Ludovic Orban au făcut o serie de declarații cu privire la evenimentele din ultimele zile.

Întrebat dacă a fost afectat în vreun fel declarațiile lui Mircea Hava referitoare la plângerea penală împotriva premierului, Orban a răspuns râzând ”Ca este foarte afectat” și nu comentează nimic considerând că cel mai bun comentariu este prezența sa alături de Hava astăzi.

Mircea Hava întrebat dacă declarația făcută ieri dacă rămâne valabilă și astăzi a răspuns: ”Vă rog să citiți declarația și tot ce a scris domnișoara, cred  că e sinugra care aude foarte bine și scrie fără să interpreteze. ( nr. domnișoara este corespondentul Agerpres Alba). Am avut discuții cu colegii voștrii, cu șefii voștrii și asa nu mai continuam.

Referitor la o posibilă discuție cu Victor Ponta, a declarat că încă nu a purtat nici o discuție dar a stabilit cu biroul executiv echipa de negociere, care va purta negoicieri cu toate grupurile parlamentare și cu toate minoritățiile, cu zona grupului UDMR, zona ALDE și chiar din zona PSD cu membrii care sunt dispuși să se alăture moțiunii de cenzură. Continuând declarația a afirmat că va depune moțiunea când vor exista estimările că moțiunea va avea șansa cea mai mare de reușită.

Întrebat de informațiile apărute în presă referitoare la cele 18 filiale PNL care cer demisia sa, Orban a declarat: ” Au apărut informațiipe care eu nu le cunosc, mă îndoiesc că există ceva în partid pe care eu să nu cunosc. Este o campanie de intoxicare care încearcă să creeze false probleme în partid, și să mute atenția de la gravele probleme care există în cadrul guvernării și a majorității guvernamentale, mai ales în sânul PSD. Această campanie se bazează pe știri neadevărate, care sunt difuzate fără nici un fel de asumare a vreunui membru al partidului, deci o invenție pur și simplu pe care refuz să o comentez.”

Liderul PNL a oferit premiul pentru voluntariat lui Dragoş Zaharia, preşedinte al Asociaţiei de Scleroză Multiplă Speromax. Preşedinta TNL, Mara Mareș, a înmânat premiul pentru antreprenoriat, Mădălinei Dădârlat. La rândul său, primarul Mircea Hava, preşedintele PNL Alba, a oferit premiul pentru inovare, echipei de robotică XEO HCC Alba Iulia.

Premiile oferite la Gala „Tineri pentri viitorul României”:

Alexandru Pal (Muzică) – premiu înmânat de Ionuț Fulea (consilier județean)

Tudor Roșu (Cultură) – premiu înmânat de Adrian Iancu (președinte TNL Alba)

Vlad Străjan (Arhitectură) – premiu înmânat de Robert Bandi (președinte TNL Alba Iulia)

Lucian Cramba (IT) – premiu înmânat de Raul Tudorașcu (consilier local Alba Iulia)

Tudor Holhoș (Sănătate) – premiu înmânat de Paul Voicu (viceprimar Alba Iulia)

Bogdan Borza (Sport)- premiu înmânat de Gabriel Pleșa (viceprimar Alba Iulia)

Gabi Suciu (Artă cinematografică) – premiu înmânat de Dumitru Fulea (vicepreședinte CJ Alba)

Mădălina Dădârlat (Antreprenoriat) – premiu înmânat de Mara Mareș (deputat, președinte TNL România)

Echipa de robotică “XEO HCC” (Inovare) – premiu înmânat de Mircea Hava (primar Alba Iulia, prim-vicepreședinte PNL)

XEO HCC: elevii claselor de matematică-informatică HCC: Alex Drăguș, Mihai Mermezan, Darius Corpodean, David Bogan, Răzvan Cioancă, Denisa Florea, Alexandra Jurca, Robert Şofrac, Claudiu Neamțu, Cristian Pop, Ionuț Hada, Alexandru Ghişa, Alex Leterna, Mădălina Rusan, Maria Antonella Serafino, Roxana Popeiu. Profesori mentori: Carmen Palcu, Laura Mureșan, Sebastian Onac.

Dragoş Zaharia (Voluntariat) – premiu înmânat de Ludovic Orban (președinte PNL)

 

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Alba Iulia modifică lista investiţiilor cu finanţare din obligaţiuni în valoare de 100 milioane de lei

avatar

Publicat

Încă de anul trecut, Primăria Alba Iulia a anunţat intenţia de a emite obligațiuni municipale în valoare de 100.000.000 de lei, cu o maturitate cuprinsă între 10 și 20 de ani, modalitate prin care să poată finanţa o serie de obiective de investiţii în oraş.

Printre acestea, construirea bazei sportive și de agrement lângă Bazinul Olimpic, Ansamblul Memorial al Marii Uniri, restaurarea Casei Memoriale “Camil Velican”, ca obiective pentru Anul Centenarului, 2018. Însă acum administraţia locală propune modificări în lista cu sumele şi obiectivele de investiţii.

În contextul generat de intrarea în Anul Centenarului și de implementare în premieră în România a conceptului Smart City, aparatul de specialitate din cadrul Primăriei Alba Iulia a identificat obiectivele de investiții prioritare de interes public și local care trebuie realizate în perioada următoare, se arată în proiect.

Având în vedere însă că o parte din obiectivele de investiţii aprobate prin HCL 294/septembrie 2017 nu au încă documentaţia şi indicatorii economici aprobaţi pentru asigurarea condiţiilor de lansare a emisiunii de obligaţiuni, este necesară modificarea listei aprobate.

Se face referire la Palatul Principilor din Alba Iulia, obiectiv ce beneficiază şi de finanţare din fonduri nerambursabile pentru restaurare, însă pentru care trebuie asigurate sumele necesare pentru pre-finanţare şi co-finanţare, la lucrările necesare pentru reabilitarea clădirilor Colegiului Economic, Şcolii “Liviu Rebreanu” şi a străzii Brânduşei, ce sunt cuprinse în PNDL, dar pentru care mai sunt necesari şi alţi bani pentru investiţiile totale.

LISTA actualizată a proiectelor propuse pentru a fi susţinute din emisiunea de obligaţiuni municipale (AICI, lista iniţială):

– construire grădiniță cu program prelungit nr. 16 prin schimbarea destinației și extindere clădire cantină din incita Colegiului Tehnic „Alexandru Domșa” – 11.200.000 lei (anterior 3.762.260 lei)

reabilitarea şi extinderea clădirii Colegiului Economic „Dionisie Pop Marţian” Alba Iulia – 3.000.000 lei (nou)

– reabilitare clădire Şcoala Gimnazială „Liviu Rebreanu” Alba Iulia – 650.000 lei (nou)

– conservarea, restaurarea și valorificarea durabilă a ansamblului Palatul Principilor din Alba Iulia – reabilitarea acoperișurilor și planșeelor peste etaj la corpurile A, B, C, D, F și G – 16.500.000 lei (anterior 15.539.598 lei)

– construire bază sportivă și de agrement în zona Bazin Olimpic – 22.000.000 lei (anterior 15.000.000 de lei)

– schimb de destinație din casă în Casa Memorială „Camil Velican”, restaurare, punere în valoare și realizare împrejurime – 3.500.000 lei (anterior 2.600.000 de lei)

Ansamblul Memorial al Marii Uniri – 9.500.000 de lei (neschimbat)

– schimb de destinație din CT 10 în complex de servicii pentru persoane cu dizabilități AGAPE Alba Iulia – 3.294.482 lei (neschimbat)

creşterea eficienţei energetice a clădirilor rezidenţiale din municipiul Alba Iulia: 11.655.518 lei (nou)

– construire platforme subterane pentru colectarea selectivă a deşeurilor urbane: 9.500.000 lei (anterior 14.200.000 lei)

– modernizare şi reparaţie capitală DJ 107A de la km 2+948 la km 4+018, strada Carpenului, Alba Iulia: 4.200.000 lei

– reabilitare străzi municipiul Alba Iulia – strada Brânduşei – 5.000.000 lei.

Faţă de lista aprobată anul trecut, nu se mai regăsesc obiectivele: reabilitarea Stadionului Municipal Victoria Cetate (7.000.000 de lei), amenajarea curților interioare și zonelor exterioare adiacente Palatului Principilor cu desfințarea corpului C2 (5.104.660 lei), ansamblu urban cu spații socio-culturale educative și de locație – Cartier Gheorghe Șincai (22.000.000 lei), reabilitare locuri de joacă și agrement (2.000.000 de lei), pentru care, cel mai probabil, sunt alte surse de finanţare.

 

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

ISU Alba s-a calificat la competiţia naţională a pompierilor la minifotbal. Cel mai bun jucător, Cosmin Şuvaina

avatar

Publicat

Echipa Inspectoratului pentru Situații de Urgență al judeţului Alba a câştigat competiţia de minifotbal, în cadrul Campionatului Asociaţiei Sportive a Pompierilor din România, etapa interjudeţeană, desfăşurată la Drobeta Turnu Severin.

Campionatul s-a derulat în perioada 21-23 mai, fiind organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Drobeta” al judeţului Mehedinţi
La această competiţie au participat cinci echipe reprezentative ale judeţelor: Alba, Caraş-Severin, Hunedoara, Timiş şi Mehedinţi.

În urma disputării meciurilor, clasamentul a fost următorul:

Locul I – ISU “Unirea” al Judeţului Alba
Locul II- ISU „Iancu de Hunedoara” al Judeţului Hunedoara
Locul III – ISU “Drobeta” al Judeţului Mehedinţi

Cel mai bun jucător al competiţiei a fost desemnat pompierul militar Cosmin Şuvaina din cadrul ISU Alba.

Echipele reprezentative ale ISU Alba şi ISU Hunedoara s-au calificat în etapa finală, care se va desfăşura la sfârşitul lunii iunie, în municipiul Galaţi.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: TRAGEDIE la Reciu, în apropiere de Sebeş. Un copil a MURIT în ACCIDENT de bicicletă

avatar

Publicat

UPDATE: Un copil care circula pe bicicletă şi-a pierdut viaţa, vineri seara, într-un accident petrecut în localitatea Reciu.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj SMURD Sebeş, pentru acordarea primului ajutor.

Potrivit IPJ Alba, este vorba despre un copil în vârstă de 10 ani, din Reciu. Acesta primeşte îngrijiri medicale după ce a fost implicat în accident cu bicicleta.

Din primele date, nu a fost implicat alt vehicul în evenimentul rutier.

Potrivit unor surse, accidentul s-ar fi petrecut pe o stradă din localitate, în apropierea casei în care locuia copilul.

Accidentul a fost sesizat Poliţiei în jurul orei 18.15. O oră mai târziu, a fost anunţat decesul copilului.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: ACCIDENT MORTAL la Alba Iulia. Un bărbat a decedat după ce a fost îngropat în nisip descărcat dintr-o volă

avatar

Publicat

Un bărbat din Mihalț și-a pierdut viața vineri după-amiaza după ce a fost surprins și acoperit cu nisip, în apropierea şoselei de centură a oraşului Alba Iulia. Bărbatul curăța un buncăr de alimentare a unei betoniere în momentul în care un coleg, care nu avea cunoștiință de prezența sa în interiorul buncărului, a descărcat peste acesta nisip dintr-o volă.

UPDATE 2: Potrivit IPJ Alba, în jurul orei 17:20, un bărbat de 58 de ani, din comuna Mihalț, angajat al unei societăți comerciale de pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia, în timp ce curăța un buncăr de alimentare a unei betoniere, a fost surprins și acoperit cu nisip descărcat dintr-o volă era condusă de un bărbat de 60 de ani, din Alba Iulia, care nu avea cunoștiință de prezența colegiului său în interiorul buncărului.

În urma accidentului, bărbatul de 58 de ani a decedat.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de ucidere din culpă și neluarea măsurilor legale de securitate și securitate în muncă.

UPDATE 1: Bărbatul a decedat.

Incidentul s-ar fi petrecut în zona staţiei de betoane de la Drâmbar.

UPDATE: Potrivit IPJ Alba, un bărbat în vârstă de circa 45 de ani a fost prins sub un mal de nisip, în incinta unei societăţi comerciale situată pe şoseaua ocolitoare a municipiului Alba Iulia. Poliţia face cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

foto: arhivă

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate