Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO ŞTIREA TA pe Alba24: Aglomeraţie şi haos la Înmatriculări, în Alba Iulia. „Testul răbdării la stat la coadă” şi la Paşapoarte

Publicat

cozi inmatriculariLuna august este cunoscută pentru aglomeraţie de la ghişeele de la Paşapoarte, iar în această perioadă au fost sesizate probleme în mai multe zone din ţară. Însă este haos şi la Înmatriculări, unde programările ar trebui să fie făcute online. Angajaţii sunt puţini şi nu mai fac faţă, iar unii au intrat în concediu medical, astfel încât cozile la ghişee sunt tot mai mari.

Situaţia a fost sesizată joi după-amiaza şi de către un cititor Alba24.

“Serviciul Înmatriculări. Dezorganizare. Fără bonuri de ordine și fără cozi delimitate. A durat trei ore aşteptatul la coadă, dar poate e normal. Eu locuiesc în Germania și acum am venit o săptămână în țara. Poate așa e zi de zi.

Normal mi se pare cu bon sau măcar coadă delimitată, aer condiționat. Bine ar fi cu bon de ordine. Erau 2 ghișee și, la ora 12, când nu se mai luau depuneri s-a comunicat că se prelungește pana la 1 și cei care sunt pentru depuneri să intre în faţă. Vă dați seama ce haos s-a creat.

Cine stătea pentru Eliberări au așteptat și ei 2 ore și apoi să intre alții în faţa lor pentru că eliberări se fac doar de la ora 13.

Ghișeul 4 se ocupa de depuneri, mai mult cei programați și ghișeul 5 normal ridicări, dar s-au depus și acte acolo. Și cei care așteptau la 5 să ridice numere și-au ținut rândul la coadă, mulți intrau în faţă, fără rușine și la 12 s-a comunicat că nu mai eliberează la ghișeul 5 doar începând cu ora 13 și va dați seama că pe bună dreptate nu le-a convenit”, a descris situaţia cititorul Alba24.

Ulterior am aflat că, la Înmatriculări, unul dintre angajaţii cu activitate la ghişeu a intrat la pensie, iar alţi trei sunt în concediul medical, unul dintre ei după ce a cedat oboselii psihice din această activitate. Aşa că, dacă programările online au fost pe două ghişee, deocamdată, cel puţin pentru depuneri acte, se lucrează doar la un ghişeu.

Prefectura Alba a anunţat încă de la începutul anului, că de la 1 februarie, prin reducerea timpului de așteptare la ghișeele Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Înmatriculare a Vehiculelor Alba, înmatricularea autovehiculelor se va face exclusiv în baza unor programări efectuate online pe site-ul www.prefecturaalba.ro secțiunea „PROGRAMARI DIRECT ONLINE”.

Vezi şi Prefectura Alba: Înmatricularea autovehiculelor, pe baza unor programări, din 1 februarie 2017. Măsuri pentru reducerea timpului de aşteptare la ghişeu

Odată cu intrarea în vigoare a OUG nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative, plata taxei de pașaport, precum și a tarifelor aferente confecționării și valorificării plăcilor cu numere de înmatriculare, atribuirii unui număr de înmatriculare preferențial, păstrării combinației numărului de înmatriculare, contravaloarea certificatelor de înmatriculare, a autorizațiilor provizorii și a permiselor de conducere se poate face prin internet banking, virament, mandat poștal sau în numerar.

Contul în care se plătesc taxele pentru înmatriculări și permise:

RO32TREZ002502601X007825

Instituția Prefectului – Județul Alba

Program cu publicul

Ghișeul nr.5

Eliberări documente și primiri numere provizorii

– Primiri numere provizorii și eliberări documente

LUNI : 9:00-13:00
MARTI : 9:00-13:00
MIERCURI : 9:00-13:00
JOI : 9:00-13:00
VINERI : 9:00-13:00

– Eliberări documente și primiri cereri pentru obținerea unor copii din dosarele de înmatriculare și cereri avocaționale (chitanțe, taxe poluare, documente străine de înmatriculare, etc.)

LUNI : 13:00-15:00
MARȚI : 13:00-15:00
MIERCURI : 13:00-15:00
JOI : 13:00-15:00
VINERI : 13:00-14:00

Program cu publicul pentru operațiuni de înmatriculare și radiere vehicule
Ghișeul nr.3

– Primiri dosare înmatriculare auto

– Primiri dosare radieri auto

– Primiri dosare duplicate certificate înmatriculare

– Primiri dosare numere pierdute, deteriorate
LUNI : 9:00-15:00
MARȚI : 9:00-15:00
MIERCURI : 9:00-18:00
JOI : 9:00-15:00
VINERI : 9:00-13:00

Ghişeul nr.4

– Primiri dosare înmatriculare auto

– Primiri dosare radieri auto

– Primiri dosare duplicate certificate înmatriculare

– Primiri dosare numere pierdute, deteriorate
LUNI : 9:00-15:00
MARȚI : 9:00-15:00
MIERCURI : 9:00-15:00
JOI : 9:00-15:00
VINERI : 9:00-13:00

Situaţia nu este mai „roz” nici la Paşapoarte. Se stă şi acolo mult la coadă, iar personalul este insuficient.

Vezi şi Paşapoartele ar putea avea termen de valabilitate 10 ani, pentru persoanele peste 25 de ani. Variante pentru eliminarea aglomeraţiei la ghişee

Vezi şi Ai nevoie de PAŞAPORT? Documente necesare, unde se depune cererea, taxe şi în cât timp îl primeşti

Dacă ești martor la un eveniment deosebit pe care vrei să îl vadă toată lumea poți trimite informații, imagini sau secvențe video pe pagina de facebook Alba24 sau pe Ştirea Ta pe Alba24.ro. De asemenea ne puteți contacta pe WhatsApp la numărul de telefon: 0728/ 950. 998.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ovidiu Oroian

    joi, 17.08.2017 at 17:42

    Ar trebui destituita toata conducerea Serviciului de pasapoarte si inmatriculari auto!!! Urgent! Cum e posibil sa stai la racoare in birou sau mai rau prin locuri exotice daca sunt in concediu fara sa te gandesti ca serviciul pe care il conduci functioneaza haotic, defectuos, inuman, de nivel de tara din lumea a treia. Si tocmai in perioada de aglomeratie maxima, pt ca oricum in rest nu exista activitate asa intensa. Lipsa managementului inseamna manager prost! Deci DEMISII ASTEPTAM! DESTITUIRI!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

EVENIMENT

Orbit de gelozie, un bărbat din Alba și-a dat foc la toate lucrurile din casă. Focul amenința casele vecinilor: Ce a urmat

Publicat

Distrugere este infracțiunea pentru care un bărbat din Hopârta a fost trimis în judecată, iar în data de 4 octombrie 2022, dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară. 

Procurorii au notat că bărbatul  pe fondul geloziei a dat fost la lucrurile din casa sa, iar la scurt timp toată casa a fost cuprinsă de flăcări. Mai mult de atât, focul se putea extide și la casele din jurul său au notat magistrații.

Potrivit magistraților, ”în actul de sesizare s-a reţinut că în data de 06.04.2022, în jurul orei 12.30, în timp ce se afla în locuinţa sa, inculpatul pe fondul geloziei, a procedat la incendierea bunurilor din interiorul locuinței, cauzând astfel un incendiu de natură să se extindă la imobilele dimprejur şi să pună în pericol viaţa unor persoane care se aflau în zonă.

S-a reţinut de către procuror că fapta inculpatului care, la data de 06.04.2022, în jurul orei 12.30, în timp ce se afla în locuinţa sa a procedat la incendierea bunurilor din interiorul locuinței, cauzând astfel un incendiu care a cuprins întregul imobil şi care a fost de natură să se extindă la imobilele dimprejur şi să pună în pericol viaţa persoane care se aflau în zonă, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de distrugere”, se arată în motivarea instanței.

Acum bărbatul va fi judecat pentru distrugere.

 

Citeste mai mult
Publicitate

CÂMPENI

Strigătul de ajutor al moților din Apuseni care mureau de foame, în iarna anului 1922. Ce a făcut Regina Maria pentru a-i ajuta

Publicat

Iarna dintre anii 1921 – 1922 se pare că a fost grea pentru moții din Apuseni. Într-un număr al ziarului Alba-Iulia din 15 ianuarie 1922 reporterii vremii scriau că ”pier moții de foame”. Mai mult de atât, revoltat, reporterul care a acoperit subiectul scria că nimeni nu se interesează de problemele moților și că cei care le-au cerut voturile pentru un mandat de deputat, acum nu îi mai bagă în seamă. 

La ceva vreme după publicarea articolului, într-un alt număr al ziarului este scris că Regina Maria va trimite 10 vagoane de porumb Moților Înfometați.

În depozitul Arhivelor din Alba se află un exemplar al ziarului în care erau descrise problemele moților.

”Din țara Moților ne vin știri din ce în ce mai sfâșietoare. În Albac, Scărișoara, Neagra, Buciuman, Soharu, Mușca, Bistra, Brăzești, Ponorel, etc. foame mușcă cu furie din trupul sănătos al acestei mândre, dârze, eroice populații, care a fost în fruntea poporului român din Ardeal în zilele marilor jertfe și ale marilor isprăvi.

Pier moții de foame?…În România, țara luxului și a risipei, se găsesc oameni cari pier de foame? Da, pier de foame oameni de treabă…Și nimeni nu știe…Și nimeni nu vrea să știe și să audă…nimeni nu le sare într`ajutor.

Ar fi trebuit să fie Schuler-i pentruca generaul Averescu să-i audă. Ar trebui să fie conți, mikeș, ori castigione, pentruca să le ajungă glasul la urechile domnilor Tache Ionescu-Xeni etc…

Și Moții nu sunt decât bieți țărani români, oameni de treabă, a căror singură avere e omenia și munca de fiecare zi.

La București nu sunt urechi să le audă… și la Cluj – rușine!

Unde sunt acum generoșii cari le făgăduiau – și le vor făgădui mereu – totul, imposibilul chiar, când era vorbă să le smulgă câteva voturi pentru deputăție?

Numai la banchete și festivaluri își aduc aminte de moți, acești oratori de bâlciu, acești sătui Cațavenci ai zilelor noastre!…

Ce fac băncile ardelene, mari și mici. Ce face democrația ardeleană pentru salvarea acestor oameni cari pier de foame?

Nu simt că neăpsarea asta e criminală? Nu își dau seama cât datorează cei sus puși acestor moți? Acestor viteji moți cari pierd de foame în România întregită și liberă?…nu se tem de revolta și neîncrederea ce își va ridica capul în conștiința populară în fața acestei grozave priveliști a nepăsării și a egoismului fără margini”, scriau repoterii vremii, în ziarul Alba-Iulia.

Într-un alt număr, reporterii au scris că Regina Maria a trimis 10 vagoane de porumb pentru moții înfometați.

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Decizii cu privire la barajul de la Roșia Montană: Oamenii evacuați se pot întoarce acasă. Ce trebuie făcut în regim de urgență

Publicat

Reprezentanții Prefecturii Alba au transmis deciziile care s-au luat în cazul problemelor apărute în barajul de la Tăul Mare, din comuna Roșia Montană. În primul rând populația aflată în proximitatea pârâului Foieș se pot întoarce acasă. 

De asemenea, autoritățile locale trebuie să facă un drum spre lacul de acumulare, și trebuie să găsească un executat care să execute o serie de lucrări pentru consolidarea barajulul.

Ce au decis autoritățile

Art.1.  Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Comunei Roșia Montană va reveni de îndată asupra Deciziei de evacuare a populației din gospodăriile aflate în proximitatea pârâului Foieș, de pe raza localității Roșia Montană, comuna Roșia Montană, județul Alba, emisă în data de 02.10.2022 și va informa populația că se poate întoarce la domiciliu.

CITEȘTE ȘI: LIVE VIDEO de la Primăria Abrud: Autoritățile anunță ce măsuri vor fi luate în cazul barajului de la Tăul Mare, Roșia Montană

Art.2.  Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Comunei Roșia Montană va lua măsuri pentru monitorizarea în regim permanent 24/24, a funcționării scurgerilor prin sifonare a apei, instalate la lacul de acumulare Tăul Mare din localitatea Roșia Montană, județul Alba.

Art.3.  Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Comunei Roșia Montană va lua măsuri de a identifica în regim de urgență – maxim 3 zile, un executant pentru amenajarea în cel mai scurt timp a drumului de acces spre lacul de acumulare Tăul Mare din localitatea Roșia Montană, județul Alba, în vederea facilitării intervențiilor de orice tip.

Art.4.  În calitate de deținător al lacului Tăul Mare, Consiliul Local al UAT Comuna Roșia Montană, va identifica în regim de urgență – maxim 3 zile, un executant pentru efectuarea lucrării de repoziționare a conductei de preaplin Dn600 cu 3-5 m mai jos față de poziția actuală.

Art.5.  În calitate de deținător al lacului Tăul Mare, Consiliul Local al UAT Comuna Roșia Montană, va identifica în termen de maxim 3 zile, un proiectant și un executant pentru identificarea în maxim 14 zile a unor soluții tehnice și implementarea acestora pentru punerea în siguranță pe termen mediu și lung a barajului lacului de acumulare Tăul Mare.

Art.6.  Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Comunei Roșia Montană va lua măsuri pentru monitorizarea nivelului apei din lacul de acumulare Tăul Mare, iar în situația unei creșteri de nivel cu maxim 2 m față de nivelul actual, adică la un nivel de minus 3 metri față de cota înregistrată la momentul începerii evacuării apei din lac cu mijloacele fixe și mobile, se vor solicita în sprijinul comitetului local, forțe și mijloace din partea comitetului județean, respectiv Inspectoratului pentru Situații de Urgență Unirea al județului Alba.

VEZI ȘI: VIDEO: Protest în fața Primăriei Abrud: Câțiva cetățeni se opun asanării complete a Lacului Tăul Mare, ”inima Roșiei Montană”

Art.7.  Inspectoratul pentru Situații de Urgență Unirea al județului Alba, va desfășura în continuare misiuni de evacuare a apei din lacul de acumulare Tăul Mare din localitatea Roșia Montană, județul Alba, cu ajutorul a 4 motopompe de mare capacitate, până la momentul începerii lucrărilor pentru repoziționarea conductei de preaplin Dn600.

Art.8.  În data de 08.10.2022, la ora 00:00 măsurile de asigurare/menținere a ordinii publice și de pază a bunurilor persoanelor evacuate din localitatea Roșia Montană, comuna Roșia Montană, se ridică, revenindu-se la activitățile normale de menținere a ordinii publice în localitatea Roșia Montană.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Ghinionul unui hoț din Alba: Din patru ”lovituri” într-o noapte, în trei a fost prins de proprietari. Ce a reușit să fure

Publicat

politie noaptea

Un bărbat din Alba aflat momentan în Penitenciarul Aiud a fost trimis în judecată pentru furt calificat și violare de domiciliu. Mai exact, într-o noapte a intrat în curtea sau în casa unor oameni din Blaj pentru a fura bunuri. 

Însă, de trei ori a fost surprins de către proprietari, iar o dată a reușit să fure 120 de lei și un ceas. În data de 3 octombrie 2022 dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară.

Ce a făcut, potrivit procurorilor

”Prin actul de sesizare, s-a reţinut în sarcina inculpatului că în seara zilei de 06.08.2022, ora 23:00, inculpatul a pătruns prin escaladarea gardului împrejmuitor în curtea cabanei persoanei vătămate  situată în locul numit ”Podul Ciontii”, a intrat în autoturismul marca Dacia proprietatea aceleiași persoane vătămate, ce se afla parcat în curte cu portierele neasigurate și a căutat bani și bunuri pe care să le sustragă. Constatând că a fost observat de persoana vătămată, inculpatul a fugit fără a mai sustrage vreun bun.

În dimineața zilei de 7.08.2022, în jurul orei 1.00 inculpatul a pătruns prin escaladarea gardului împrejmuitor în curtea imobilului aparținând persoanei vătămate  după care a intrat în casă pe ușa deschisă, iar din interior a sustras două portmonee în care nu se aflau bani și un telefon mobil.

Inculpatul a fost surprins de persoana vătămată, a fugit, iar în momentul în care a escaladat gardul, bunurile sustrase i-au căzut din buzunar, rămânând în interiorul curții.

În dimineața zilei de 7.08.2022, în jurul orei 03:00, inculpatul a deschis poarta curții imobilului persoanei vătămate a pătruns în curte, a intrat în casă pe ușa închisă dar neasigurată, iar din interior a sustras suma de 25 lei aflată într-un portmoneu, după care a părăsit imobilul. Inculpatul a fost observat de persoana vătămată în momentul părăsirii imobilului.

În dimineața zilei de 7.08.2022, în intervalul orar 03:00-04:00, deblocând cu mâna zăvorul de la poartă, inculpatul a pătruns în curtea imobilului persoanei vătămate după care, a intrat în garaj profitând de faptul că ușa de acces era neasigurată, iar din interiorul autoturismului marca Volkswagen cu numărul de înmatriculare, ce se afla parcat în garaj, având sistemul de închidere neasigurat, a sustras suma de 120 de lei și un ceas marca Fossil.

În dimineața zilei de 07.08.2022, în jurul orei 04:00, inculpatul a pătruns fără drept, pe ușa închisă dar neasigurată, în curtea imobilului aparținând persoanei vătămate după care, a intrat în casă tot pe ușa închisă dar neasigurată, iar în momentul în care a realizat că a fost observat de persoana vătămată, a fugit”, se arată în motivarea instanței din stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax