Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO ŞTIREA TA pe Alba24: Aglomeraţie şi haos la Înmatriculări, în Alba Iulia. „Testul răbdării la stat la coadă” şi la Paşapoarte

Publicat

cozi inmatriculari Luna august este cunoscută pentru aglomeraţie de la ghişeele de la Paşapoarte, iar în această perioadă au fost sesizate probleme în mai multe zone din ţară. Însă este haos şi la Înmatriculări, unde programările ar trebui să fie făcute online. Angajaţii sunt puţini şi nu mai fac faţă, iar unii au intrat în concediu medical, astfel încât cozile la ghişee sunt tot mai mari.

Situaţia a fost sesizată joi după-amiaza şi de către un cititor Alba24.

“Serviciul Înmatriculări. Dezorganizare. Fără bonuri de ordine și fără cozi delimitate. A durat trei ore aşteptatul la coadă, dar poate e normal. Eu locuiesc în Germania și acum am venit o săptămână în țara. Poate așa e zi de zi.

Normal mi se pare cu bon sau măcar coadă delimitată, aer condiționat. Bine ar fi cu bon de ordine. Erau 2 ghișee și, la ora 12, când nu se mai luau depuneri s-a comunicat că se prelungește pana la 1 și cei care sunt pentru depuneri să intre în faţă. Vă dați seama ce haos s-a creat.

Cine stătea pentru Eliberări au așteptat și ei 2 ore și apoi să intre alții în faţa lor pentru că eliberări se fac doar de la ora 13.

Ghișeul 4 se ocupa de depuneri, mai mult cei programați și ghișeul 5 normal ridicări, dar s-au depus și acte acolo. Și cei care așteptau la 5 să ridice numere și-au ținut rândul la coadă, mulți intrau în faţă, fără rușine și la 12 s-a comunicat că nu mai eliberează la ghișeul 5 doar începând cu ora 13 și va dați seama că pe bună dreptate nu le-a convenit”, a descris situaţia cititorul Alba24.

Ulterior am aflat că, la Înmatriculări, unul dintre angajaţii cu activitate la ghişeu a intrat la pensie, iar alţi trei sunt în concediul medical, unul dintre ei după ce a cedat oboselii psihice din această activitate. Aşa că, dacă programările online au fost pe două ghişee, deocamdată, cel puţin pentru depuneri acte, se lucrează doar la un ghişeu.

Prefectura Alba a anunţat încă de la începutul anului, că de la 1 februarie, prin reducerea timpului de așteptare la ghișeele Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Înmatriculare a Vehiculelor Alba, înmatricularea autovehiculelor se va face exclusiv în baza unor programări efectuate online pe site-ul www.prefecturaalba.ro secțiunea „PROGRAMARI DIRECT ONLINE”.

Vezi şi Prefectura Alba: Înmatricularea autovehiculelor, pe baza unor programări, din 1 februarie 2017. Măsuri pentru reducerea timpului de aşteptare la ghişeu

Odată cu intrarea în vigoare a OUG nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative, plata taxei de pașaport, precum și a tarifelor aferente confecționării și valorificării plăcilor cu numere de înmatriculare, atribuirii unui număr de înmatriculare preferențial, păstrării combinației numărului de înmatriculare, contravaloarea certificatelor de înmatriculare, a autorizațiilor provizorii și a permiselor de conducere se poate face prin internet banking, virament, mandat poștal sau în numerar.

Contul în care se plătesc taxele pentru înmatriculări și permise:

RO32TREZ002502601X007825

Instituția Prefectului – Județul Alba

Program cu publicul

Ghișeul nr.5

Eliberări documente și primiri numere provizorii

– Primiri numere provizorii și eliberări documente

LUNI : 9:00-13:00
MARTI : 9:00-13:00
MIERCURI : 9:00-13:00
JOI : 9:00-13:00
VINERI : 9:00-13:00

– Eliberări documente și primiri cereri pentru obținerea unor copii din dosarele de înmatriculare și cereri avocaționale (chitanțe, taxe poluare, documente străine de înmatriculare, etc.)

LUNI : 13:00-15:00
MARȚI : 13:00-15:00
MIERCURI : 13:00-15:00
JOI : 13:00-15:00
VINERI : 13:00-14:00

Program cu publicul pentru operațiuni de înmatriculare și radiere vehicule
Ghișeul nr.3

– Primiri dosare înmatriculare auto

– Primiri dosare radieri auto

– Primiri dosare duplicate certificate înmatriculare

– Primiri dosare numere pierdute, deteriorate
LUNI : 9:00-15:00
MARȚI : 9:00-15:00
MIERCURI : 9:00-18:00
JOI : 9:00-15:00
VINERI : 9:00-13:00

Ghişeul nr.4

– Primiri dosare înmatriculare auto

– Primiri dosare radieri auto

– Primiri dosare duplicate certificate înmatriculare

– Primiri dosare numere pierdute, deteriorate
LUNI : 9:00-15:00
MARȚI : 9:00-15:00
MIERCURI : 9:00-15:00
JOI : 9:00-15:00
VINERI : 9:00-13:00

Situaţia nu este mai „roz” nici la Paşapoarte. Se stă şi acolo mult la coadă, iar personalul este insuficient.

Vezi şi Paşapoartele ar putea avea termen de valabilitate 10 ani, pentru persoanele peste 25 de ani. Variante pentru eliminarea aglomeraţiei la ghişee

Vezi şi Ai nevoie de PAŞAPORT? Documente necesare, unde se depune cererea, taxe şi în cât timp îl primeşti

Dacă ești martor la un eveniment deosebit pe care vrei să îl vadă toată lumea poți trimite informații, imagini sau secvențe video pe pagina de facebook Alba24 sau pe Ştirea Ta pe Alba24.ro. De asemenea ne puteți contacta pe WhatsApp la numărul de telefon: 0728/ 950. 998.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ovidiu Oroian

    joi, 17.08.2017 at 17:42

    Ar trebui destituita toata conducerea Serviciului de pasapoarte si inmatriculari auto!!! Urgent! Cum e posibil sa stai la racoare in birou sau mai rau prin locuri exotice daca sunt in concediu fara sa te gandesti ca serviciul pe care il conduci functioneaza haotic, defectuos, inuman, de nivel de tara din lumea a treia. Si tocmai in perioada de aglomeratie maxima, pt ca oricum in rest nu exista activitate asa intensa. Lipsa managementului inseamna manager prost! Deci DEMISII ASTEPTAM! DESTITUIRI!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax