Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO ȘTIREA TA pe ALBA24: Zidurile Cetății de pe Latura de Vest au început să crape, la nici trei ani de la inaugurare

Publicat

13588889_1160181334003465_1742875416_o La trei ani de la inaugurarea, cu mare fast, a Laturii de Vest a Cetății Alba Carolina,  pe o parte din zidurile Cetății se văd fisuri. Este vorba despre zidurile refăcute de la zero de lângă parcul de joacă pentru copii care în acest moment par că se despart în două. Imagini cu crăpăturile au fost trimise de un cititor Alba24.ro.

Lucrările de reabilitare a Laturii de Vest au fost finalizate în luna noiembrie a anului 2013. De atunci nu au trecut nici trei ani, iar problemele au început să apară. O parte dintr-un zid al Cetății pare că se departe în două. Mai multe crăpături au apărut în zidul care îngrădește parcul de joacă „Regina Maria”, de lângă grădinița nr. 8.

Anul trecut, același zid a fost distrus și refăcut, după ce crăpăturile au ajuns la bolta porții prin care se face accesul la locul de joacă pentru copii.

Vezi și FOTO – ŞTIREA TA pe ALBA24: Reparații după lucrările de restaurare „bine făcute” la un zid pe latura de Vest din Cetatea Alba Carolina. Precizări de la Primărie

O situație similară găsim și la Poarta a III-a a Cetății, însă se pare că acolo au început deja lucrările pentru a repara stricăciunile, după ce cărămida de pe zidul din partea estică a Cetății a început să se exfolieze.

Valoarea totală a proiectului „Reconstituire şi punere în valoare acces Latura de Vest Cetatea Alba Carolina, Fortificaţia de tip Vauban, Municipiul Alba Iulia” a fost de 68.347.406,8 lei, din care cheltuielile de implementare au fost de 50.562.051,68 lei. Din această sumă, 80,35% au reprezentat fonduri europene, 17,65% bani din bugetul de stat şi 2% de la bugetul local.

În total, pe Latura de Vest a Cetăţii Alba Carolina a fost reabilitată o suprafaţă de aproximativ 46.000 mp, din care pe 27.000 mp au fost amenajate parcări, piste de biciclete şi trotuare şi 19.000 mp spaţii verzi. Au fost construite trei poduri auto din beton, cu lungimi de 8 ml, 10 ml, respectiv 37 ml, și are cinci puncte de acces între zona din faţa Catedralei şi Şanţurile Cetăţii.

Dacă surprindeţi evenimente sau situaţii pe care le consideraţi de interes pentru comunitate, aşteptăm informaţii şi imagini, pe Ştirea ta pe Alba24.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax