Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO – ŞTIREA TA pe ALBA24: Reparații după lucrările de restaurare „bine făcute” la un zid pe latura de Vest din Cetatea Alba Carolina. Precizări de la Primărie

Publicat

dsc05907La aproximativ doi ani de la inaugurarea lucrărilor de restaurate pe latura de Vest a Cetăţii Alba Carolina, în zona Grădiniţei nr. 8 de lângă Catedrala Reîntregirii, în zidul de cărămidă reconstruit au început să apară crăpături, ce au ajuns până la bolta porţii. Pe aici se face accesul la locul de joacă pentru copii.

Un cititor Alba24 ne-a sesizat faptul că la zidul de cărămidă au început reparaţiile după lucrările de restaurare.

„Reparații după restaurare. Pe latura de vest se fac reparații după lucrarile de restaurare <bine făcute>”, ne scrie acesta.

„Problemele apărute la zidul nou construit în zona parcului de joacă Regina Maria au fost constatate de către primărie. A fost notificat constructorul pentru remedierea viciilor de calitate care pereclitau rezistenţa şi stabilitatea elementelor de construcţie (ziduri, arcade, porţi metalice). Grup Corint şi-a asumat responsabilitatea refacerii zidului, prin lucrări de consolidare/reconstruire/reparare, limitarea fenomenului de degradare. Obiectivul este în garanţie. Latura de Vest a fost recepţionată în noiembrie 2013. Lucrarea este în garanţie”, transmite purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coşer.

Latura de vest receptionat in noiembrie 2013. Lucrarea este in garantie.

Valoarea totală a proiectului  „Reconstituire şi punere în valoare acces Latura de Vest Cetatea Alba Carolina, Fortificaţia de tip Vauban, Municipiul Alba Iulia” este de 68.347.406,8 lei, din care cheltuielile de implementare au fost de 50.562.051,68 lei.

Din această sumă, 80,35% au reprezentat fonduri europene, 17,65% bani din bugetul de stat şi 2% de la bugetul local.

În total, pe Latura de Vest a Cetăţii Alba Carolina a fost reabilitată o suprafaţă de aproximativ 46.000 mp (foto – stadiul lucrărilor la 9 septembrie 2013), din care pe 27.000 mp au fost amenajate parcări, piste de biciclete şi trotuare şi 19.000 mp spaţii verzi.

Au fost construite trei poduri auto din beton, cu lungimi de 8 ml, 10 ml, respectiv 37 ml, fiind prevăzute cinci puncte de acces între zona din faţa Catedralei şi Şanţurile Cetăţii.

Citiţi AICI detalii tehnice despre proiect.

Dacă surprindeţi situaţii sau evenimente pe care le consideraţi de interes pentru comunitate, aşteptăm informaţii şi imagini pe Ştirea Ta pe Alba24.ro.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

OFICIAL: A început programul ”Rabla” la electrocasnice. Echipamentele eligibile și procedura de obținere a voucherelor

Publicat

electrocasnice

Programul Rabla pentru Electrocasnice s-a lansat oficial. De astăzi, puteți solicita vouchere pe siteul Ministerului Mediului. Potrivit noului ghid, publicat de Ministerul Mediului, programul cuprinde acum mai multe tipuri de electrocasnice, faţă de cele trei de anul trecut. Aşadar, românii vor putea lua vouchere şi pentru televizoare sau maşini de spălat vase. Iar fondurile pentru […]

Citește mai departe
Publicitate

CÎMPENI

VIDEO: Podul de 100 de ani de la Câmpeni. Spoială peste rugina timpului, în cinstea vizitei familiei regale în Apuseni

Publicat

pod campeni

Podul de fier care traversează Arieșul în Câmpeni și face legătura cu partea industrială a orașului s-a degradat și este un real pericol pentru cei care îl trec zilnic cu camioane de mare tonaj, dar și cu autoturisme. Grinzile de metal au ruginit și s-au șubrezit. Potrivit primarului din Câmpeni, Călin Andreș, administraţia locală a […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Marcel Iureș la Festivalul de Teatru de la Alba Iulia. Îndrăgostit de Cetate, contrariat de Monumentul Unirii

Publicat

Marcel Iureș joacă vineri seară în ”Moș Nichifor”, o nouă adaptare a poveștilor lui Ion Creangă, marca Alexandru Dabija. Prezent astăzi la o întâlnire cu jurnaliștii și cu publicul său, marele actor a povestit cât de mult îi place la Alba Iulia. A spus că s-a plimbat prin Cetate alături de fiul său, unde i […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: Se înlocuiesc semafoarele la intersecția OMW – Stadion din Alba Iulia. Trafic îngreunat

Publicat

Trafic rutier este îngreunat vineri, în intersecția dintre Bulevardul Revoluției 1989, Bulevardul Republicii și strada Calea Moților din Alba Iulia. Muncitorii înlocuiesc semaforul vechi cu unul nou. Semaforul a fost scos din funcțiune încă de joi. Până la finalizarea lucrărilor, circulația rutieră este dirijată de polițiști. Reamintim faptul că în urmă cu două luni, unul […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate