Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: Pomii care au înlocuit arborii care nu s-au prins, S-AU USCAT. Dublă-plantare eșuată la Alba Iulia

Publicat

Zeci de pomii aflați pe traseul de pe latura exterioară de Nord a Cetății Alba Carolina, care au înlocuit arborii ce nu s-au prins, s-au uscat la rândul lor.

Reamintim faptul că la începutul acestui an, constructorul a înlocuit circa 110 arbori uscați aflați în zona respectivă.

Zona de relaxare și recreere de pe latura exterioară de Nord-Vest a Cetății Alba Carolina a fost dată în folosință la sfârșitul lunii decembrie 2021, însă termenul de execuție a lucrărilor a fost prelungit cu încă un an, până în decembrie 2022. La câteva luni distanță, cetățenii au semnalat faptul că zeci de arbori plantați pe spațiile verzi s-au uscat.

Vezi și VIDEO: Peste 100 de arbori uscați au fost înlocuiți pe traseul de pe latura exterioară de Nord a Cetății Alba Carolina

Noul parc amenajat printr-o investiție de peste 9,2 milioane de lei, destinat activităților de recreere și relaxare, însumează o suprafață de 2,9 hectare și cuprinde spații verzi, piste de biciclete, alei pietonale, mobilier urban, zone de relaxare, agrement sau petrecere a timpului liber.

Din cei 29.000 mp ai noului parc, peste 26.000 mp sunt spații verzi, în care au fost plantați peste 225 de arbori.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. pilu

    luni, 28.08.2023 at 11:27

    Când ai constat că erau pomi ? Poate ai vrut să scri uscăturile au fost înlocuite cu alte uscături. Nici o implicare din partea Primăriei, care este beneficiar. Cred că au lipsă de personal, cum de fapt au toate bugetarele şi ca urmare se vor face angajări. Elita proştilor din partide.

  2. PIETON

    luni, 28.08.2023 at 13:01

    PE LATURA DE NORD ALEEA/ PIETONALUL/ TROTUARUL EXISTENT ESTE EXTREM DE INGUST PENTRU TRAFICUL DIN ZONA.

  3. Petre

    joi, 31.08.2023 at 19:42

    A cataloga drept ” parc” zona din exteriorul zidurilor cetații , latura de nord și latura de vest, este cel puțin exagerată. Se face vorbire despre piste de biciclete și alei pietonale , lucru inexact. In realitate, daca incepi traseul de la intrarea de la Hotel Cetate , constați că în prima parte dreapta , în coborâre, exista o alee și o pistă ( amândouă având o lungime până în 250- 300m aproximativ) după care la primul viraj spre stânga cele două trasee se continua cu o alee ,despre care nu se știe dacă este ptr pietoni sau biciclete. Oricum pietoni sau bicicliști împart acel traseu , cu amabilitate. Odată ajunși la baza de tenis Agra’s,ai doua variante ( ciclist sau pieton fiind): sa ieși în stânga pe strada cu blocurile de locuit , sau sa continui pe lângă zidul cetății pe o porțiune amenajata cat de cat ( grila plastic ) , doar pe cca 50% din traseu. Ultimii cca 100 150 m sunt neamanajati pentru plimbare ; este o porțiune marcată de mesteceni uscați, spațiul dintre rândurile de mesteceni este de obicei plin cu apă ( din sistemul de irigare , sau din precipitații ). Asta ar fi despre ” alei și piste de biciclete „. La fel de mult s- ar putea scrie despre : locurile de recreere și odihnă,care sunt o gluma( cei câțiva pomi bătrâni ce au scăpat de ” amenajare ” fiind singurii la umbra cărora ai putea sa faci un popas). , bineînțeles pe un ” mobilier confortabil „- blocuri din beton pe rol de bănci, eventual cu câteva șipci care inca nu și – au luat zborul. Despre incercarile cu pomii ornamentali,vin special mestecenii, toți care trec pe acel traseu pot constata singuri ” uscaciunile ” . Exista cu siguranță și alte abordări despre cum ar trebui sa arate un loc de odihnă ,relaxare, începând da la mobilier, vegetatie ,arbusti, pomi de talie înaltă, mici gradini , etc. Sunt convins că cei care ” și – au adus aportul ” la amenajarea acestei zone, au remarcat cam cum arată aceste locuri ” prin ” alte destinații turistice externe” și s- au bucurat cu adevărat de astfel de minunății. Păcat că nu au ” furat ” ideea , ca apoi , ” întorși din delegație” , să încerce să o ” implementeze / replice” și aici , acasă.

  4. Costel

    vineri, 01.09.2023 at 10:42

    ALTI BANI ,ALTE CONTRACTE ,ALTE COMISIOANE !! PSD-PNL STIU DE CE !!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax